Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Σταύρος Σουντουλίδης
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να πάει στη δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή του τελικού κυπέλλου ξεκινώντας το ντέρμπι με 10 στους 11 παίκτες, και ασφαλώς δικαιώθηκε…

Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον προ τεσσάρων μηνών τελικό στο ΟΑΚΑ ήταν ο Δημήτρης Λημνιός, αντί του Τζάλμα Κάμπος ο οποίος το καλοκαίρι αποχώρησε για την Τουρκία, με τους υπόλοιπους δέκα να είναι ακριβώς οι ίδιοι και στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας.

Εκ του αποτελέσματος (ακριβώς το ίδιο σκορ…) ο Ρουμάνος τεχνικός δικαιώθηκε οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο 4/4 στο πρωτάθλημα και καλύπτοντας από την Ένωση το χάντικαπ του μείον 2 με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Ξεκίνησε το ντέρμπι με μια πολύ δύσκολη απόκρουση στο δυνατό σουτ του Μάνταλου (9’), αυτό του έδωσε καλή ψυχολογία και φάνηκε στην εντυπωσιακή απόκρουση του στην κεφαλιά του Πόνσε (40’), αλλά και στο 88’ στο σουτ του Κλωναρίδη.

ΜΑΤΟΣ

Εχοντας μπροστά τον Μάνταλο περιορίστηκε στο πρώτο 45λεπτο περισσότερο στα αμυντικά καθήκοντα, βρήκε χώρους στο β’ μέρος και ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ και πιστώνεται την ασίστ στον Πρίγιοβιτς.

ΒΑΡΕΛΑ

Ήταν ο πρώτος που απείλησε με κεφαλιά (και πάλι…) την εστία της ΑΕΚ (16΄) με τον Μπάρκα αυτή τη φορά να τον νικάει, είχε ως αποστολή να σταματήσει τον Λιβάγια, τον οποίο έχασε στη φάση του 20’ και το δοκάρι του Κροάτη, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στα γνωστά στάνταρ απόδοσης όντως από τους καλύτερους.

ΚΡΕΣΠΟ

Αν δεν υπήρχε ο Πρίγιοβιτς με τα δύο γκολ να κρίνει το ντέρμπι, αυτός θα ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός στόπερ ανέλαβε, κυρίως, το μαρκάρισμα του Πόνσε, ήταν και πάλι σταθερός, έβγαινε γρήγορα πρώτος στην μπάλα

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, με αρκετά ανεβάσματα έχοντας παράλληλα το μυαλό του στο μαρκάρισμα του Μπακασέτα

ΚΑΝΙΑΣ

Πολλά χιλιόμετρα από τον ξεκούραστο Ισπανό αμυντικό μέσο, που σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια απέφυγε τα λάθη, προσπαθώντας να παίξει γρήγορα και να μην κρατάει την μπάλα, ήταν από τους καλύτερους των «ασπρόμαυρων» στην αποψινή βραδιά.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Αν και αρχικά φάνηκε ο Βραζιλιάνος μέσος να περιορίζεται, κυρίως, στα ανασταλτικά καθήκοντα του, εκεί όπου είχε σημαντική συμβολή, ανέβασε ρυθμούς, ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, ενώ μία φορά βρήκε χώρο και απείλησε στο 54’ με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

ΛΗΜΝΙΟΣ

Καλές επιστροφές από το νεαρό Βολιώτη μεσοεπιθετικό, που βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι, κράτησε τη θέση του, γενικά έκανε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, επιδιώκοντας να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι.

ΠΕΛΚΑΣ

Προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις, κουβαλώντας την μπάλα, όμως στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Μπάρκα, ούτε όταν είχε τη δυνατότητα να το κάνει, όπως στη φάση του 68ου λεπτού.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Μπήκε με αρκετή όρεξη στο ματς, ταλαιπώρησε αρκετά στις προσωπικές μονομαχίες τον Μπακάκη, οι συμπαίκτες του θα έπρεπε να παίξουν περισσότερο μαζί του, στο β’ μέρος όποτε πήρε την μπάλα απείλησε από την αριστερή πλευρά. Η Τούμπα τον αποθέωσε την στιγμή της αλλαγής του από τον Βέρνμπλουμ.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο Σέρβος είναι killer! Το απέδειξε, για πολλοστή φορά, με την γκολάρα που πέτυχε στο 29’ εκμεταλλευόμενος το λάθος του Λαμπρόπουλου, βάζοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Και στο 59’ ήταν πάλι εκεί! Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο και «εκτέλεσε» τον Μπάρκα για δεύτερη φορά. Ο MVP του ντέρμπι!

ΖΑΜΠΑ

Μπήκε στη θέση του Λημνιού στο 75’ χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη του ΠΑΟΚ, και στην πρώτη φάση που πήρε την μπάλα στα πόδια του έφτασε κοντά στο γκολ.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Αντικατέστησε τον Πέλκα στο 81ο λεπτό του ντέρμπι, κινήθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα στα λεπτά που αγωνίστηκε

ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Μπήκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αντί του Μπίσεσβαρ, με σαφή εντολή να δώσει βοήθειες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα