Οι... δύο κόσμοι της Νέας Σμύρνης

Γιώργος Ντυμένος
Οι... δύο κόσμοι της Νέας Σμύρνης

bet365

Η κατά τεκμήριο χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (Πανιώνιος), θα φιλοξενήσει την βάσει αριθμών πιο παραγωγική επίθεση (Ολυμπιακός)
Στη Νέα Σμύρνη θα παίξουν τη Δευτέρα ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς όπου θα συγκρουστούν τα δύο... άκρα. Τι εννοούμε; Οι μεν «κυανέρυθροι» είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα, οι δε «ερυθρόλευκοι» εκείνοι που έχουν βγάλει τις περισσότερες, κάτι που αντικατοπτρίζει και τον τρόπο λειτουργίας των δύο ομάδων!
Στην Πλατεία μετά από 3 ματς τους έχουν γίνει 43, εκ των οποίων οι 24 είναι μέσα από τα καρέ τους και οι 19 με μακρινά σουτ. Από αυτές οι 7 μετατράπηκαν σε γκολ και χωρίς να υπολογίζονται οι επικίνδυνες επισκέψεις των αντιπάλων στην περιοχή τους, μέσα από το «κουτί» δέχονται, κατά μέσο όρο, 8 ανά αναμέτρηση. Φυσικά και δεν είναι όλες φάσεις, αλλά όταν... επιτρέπεις στον αντίπαλο να σε απειλεί από κοντινή απόσταση, αυτόματα υπάρχει «θέμα». Μάλιστα τα 6 από τα 7 γκολ που έχουν δεχθεί είναι μέσα από τον ασβέστη, εκτός από το 3ο της Ενωσης στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας(σουτ Κλωναρίδης). Οριακά μεν κάποια (π.χ. το 1ο του ΟΦΗ), αλλά οι εκτελέσεις έγιναν εντός των καρέ του.
Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους μετρούν 51 τελικές και 8 τέρματα, που τους φέρνουν στην κορυφή και των δύο επιμέρους κατηγοριών. Από αυτές οι 29 προήλθαν μέσα από τα αντίπαλα καρέ, ενώ οι 22 αφορούν μακρινά σουτ. Ετσι υπάρχει σχετική ισορροπία, επειδή όμως διαθέτουν ποδοσφαιριστές με «καλά» πόδια. Π.χ. ήδη βρήκε 2 γκολ με μακρινές εκτελέσεις (φάουλ Χριστοδουλόπουλου με Λεβαδειακό, σουτ Καμαρά με Αστέρα), 1 με πέναλτι αλλά και 5 με τελικές προσπάθειες ουσιαστικά απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο. Οπως συνέβη ως επί το πλείστον στην αναμέρηση με τον ΠΑΣ.
Ετσι την Δευτέρα η κατά τεκμήριο χειρότερη άμυνα, θα υποδεχθεί την βάσει αριθμών, πιο παραγωγική επίθεση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα