«Μέσι Αγκέγκε» Νιάνζ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»

«Μέσι Αγκέγκε» Νιάνζ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Μέσι Αγκέγκε» Νιάνζ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία στον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο «Μέσι Αγκέγκε», ο οποίος δοκιμάζεται στον Παναθηναϊκό μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες μέρες του στον ΠΑΟ. Τι λέει Κενυάτης δημοσιογράφος για τον συμπατριώτη του που ονειρεύεται καριέρα στο «τριφύλλι».

ΠΑΟΚ - Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και ive alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Μοχάμεντ Κατάνια Νιάν γνωστός και ως «Μέσι Αγκέγκε» δοκιμάζεται από την περασμένη Δευτέρα στον Παναθηναϊκό ελπίζοντας πως θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο του να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε με την Σπόρτινγκ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, ενώ νωρίτερα δοκιμάστηκε στη σουηδική Σίριους. Στα «λιοντάρια» της Λισαβόνας δεν κατάφερε να καταγράψει καμία συμμετοχή. Ο δανεισμός του στη Λεϊσόες δεν τον βοήθησε και έτσι πριν από λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος.

Ο «Κενυάτης Μέσι», όπως τον αποκαλούν, θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα, αλλά συνάμα ακατέργαστα ταλέντα της Ανατολικής Αφρικής.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες μέρες του στον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την επιθυμία να υπογράψει στους «πράσινους».

«Μου αρέσει πολύ ο σύλλογος. Το όνειρο μου είναι να παίξω στον Παναθηναϊκό και να γράψω ιστορία με την ομάδα. Μου αρέσουν τα πάντα εδώ».

Τον «Μέσι Αγκέγκε» ακτινογράφησε στο gazzetta.gr, Κενυάτης δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Nation», τονίζοντας πως πρόκειται για έναν πολύπλευρο ποδοσφαιριστή που έδειξε καλά στοιχεία με την εθνική U20 της Κένυας.

«Ο Αγκέγκε δεν είναι πολύ δημοφιλής στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Κένυας επειδή έφυγε από πολύ μικρή ηλικία από την χώρα. Τον παρακολούθησα πέρυσι σε αναμετρήσεις με την U20 Εθνική ομάδα της Κένυας για το Αφρικανικό Πρωτάθλημα Νέων και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε με τον τρόπο που αγωνιζόταν, την τεχνική του κατάρτιση, αλλά και την αυτοσυγκέντρωση του.

Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί άκρο, ενώ μπορεί να παίξει και πίσω από τον φορ. Η εθνική ομάδα της Κένυας απέτυχε να προκριθεί και έτσι τον έχασα από το ραντάρ μου, όταν υπέγραψε στην Πορτογαλία με την Σπόρτινγκ. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την εθνική ανδρών της Κένυας και αυτό συμβαίνει διότι η ομοσπονδία της χώρας δεν έχει ανθρώπους για να κάνουν σκάουτινγκ στο εξωτερικό.

Εάν υπογράψει στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό θα πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για το κενυατικό ποδόσφαιρο, μολονότι έχει εκπαιδευτεί στο εξωτερικό. Mόνο ο Βίκτορ Γουανιάμα με καριέρα σε Τότεναμ, Σαουθάμπτον και Σέλτικ τα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη προερχόμενος από την Κένυα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα