Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σου το λένε!

Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σου το λένε!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τι γλυκό να σ’ αγαπούν και να σου το λένε!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον καταπληκτικό Αρη που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας επισημαίνοντας τι ήταν αυτό που κράτησε τους «κίτρινους« ζωντανούς!

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η αγάπη του κόσμου κράτησε τον ΑΡΗ στο δύσκολα. Η αγάπη του κόσμου τον κράτησε ζωντανό και σημαντικό στην κατρακύλα των κατηγοριών! Η αγάπη τον συνόδευε αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμοιαζαν με αιώνες στις μικρότερες κατηγορίες.

Η περίπτωση του Αρη μπορεί να συγκριθεί με ανάλογες περιπτώσεις , όπως αυτή της ΑΕΚ για παράδειγμα , αλλά δεν είναι ίδια. Είναι από μόνη της κάτι το ξεχωριστό. Γιατί ο ΑΡΗΣ δεν μετρά τους τίτλους της ΑΕΚ ώστε το συγχωροχάρτι από τους φιλάθλους να δίνεται εύκολα περιμένοντας την ένδοξη επιστροφή ως δεδομένη κατάσταση, ο ΑΡΗΣ δεν είναι ομάδα της πρωτεύουσας ώστε η δεξαμενή των φίλων να καταγράφεται μεγάλη και ανανεώσιμη και τέλος ο ΑΡΗΣ είναι ομάδα του Καρυπίδη και όχι του Μελισσανίδη, που και μόνο το όνομα συνοδευόμενο από το οικονομικό μέγεθος του ιδιοκτήτη δημιουργούν προσδοκίες.

Μαγκιά του Καρυπίδη να κρατήσει την ομάδα στα πολύ δύσκολα, μαγκιά του ότι κατάφερε να επιστρέψουν οι κιτρινόμαυροι ανταγωνιστικοί στην κατηγορία που παραδοσιακά ανήκουν και ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μαγκιά του αν βάλει από κάτω βαθμολογικά έναν ή και περισσότερους από τους λεφτάδες των ομάδων του Κέντρου (διόλου απίθανο όπως όλα δείχνουν προς το παρόν) ή αν ακόμα συναγωνιστεί στα ίσια –κι ελπίζω καθαρά- τον λεφτά ιδιοκτήτη του συμπολίτη ΠΑΟΚ!

Γιατί όπως και να το κάνουμε το οικονομικό μέγεθος του ιδιοκτήτη του ΑΡΗ είναι συγκεκριμένο, χωρίς διασυνδέσεις με κανάλια και εφημερίδες , με υψηλά κρατικά κλιμάκια ή με προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ιεραρχώντας λοιπόν τα γεγονότα που καταγράφηκαν χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης εγώ θα τοποθετούσα πρώτο στην κορυφή την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου-και μάλιστα για δεύτερη φορά- την ατμόσφαιρα , το πάρτι που έστησε όλος ο λαός του Αρη, οργανωμένοι και μη, για την επιστροφή της ομάδας στο σπίτι της.

Αυτή η αγάπη που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και με έναν μαγικό τρόπο φουντώνει και γιγαντώνεται όσο η ομάδα συναντά στην αέναη πορεία της δυσκολίες και αντιξοότητες.

Δεν το ιεραρχώ ως πρώτο για λόγους προσωπικούς ή συναισθηματικούς αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με την ίδια την ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ κατά 90% είναι ένα σύνολο καινούργιων παικτών. Παίκτες που αγνοούν εν πολλοίς της ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Μπορεί να είχαν μια εικόνα , ενδεχομένως να συνέλεξαν πληροφορίες πριν αποφασίσουν να αποδεχθούν την οικονομική προσφορά , διόλου απίθανο κάποιοι να τους μίλησαν και για την ιστορία της ομάδας , αλλά σαφή και καθαρή εικόνα για το που πάνε και κυρίως τι θα συναντήσουν , δεν είχαν.

Όταν τώρα από τις πρώτες αγωνιστικές βιώνουν αυτή την τρέλα , αυτό το πάθος , αυτή την δίψα από την κερκίδα είναι σχεδόν αδύνατον να μην του επηρεάσει θετικά ακόμα πιο αδύνατον να μην τους τονώσει το κίνητρο για επιτυχίες για διακρίσεις.

Δύσκολα να μη δεθείς μ’ αυτόν τον κόσμο , δύσκολα να μην ταυτιστείς με τις φιλοδοξίες και τα όνειρα του. Ιδιαίτερα σε μια πόλη που δεν είναι αχανής και όσο περνά ο χρόνος ο κάθε παίκτης θα αισθάνεται την παρουσία της πιο ζεστή και πιο οικεία.

Ο ΑΡΗΣ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές με τις ισάριθμες αγωνιστικές του επιτυχίες φαίνεται να κερδίζει το χαμένο του κύρος. Το βέβαιο όμως είναι ότι έχει κερδίσει τους παίκτες του με τις εκδηλώσεις του κόσμου!

Θεωρώ το δεύτερο υπερπολύτιμο ιδιαίτερα για την συνέχεια. Κι όπως όλα δείχνουν ο κόσμος με την εκδηλωτική συμπεριφορά του έχει κερδίσει και τον κόουτς Πάκο Ερέρα.

Τον έχει ανανεώσει, του έχει μεταλαμπαδεύσει την λύσσα για επιτυχίες ώστε επιτέλους τα όνειρα του κόσμου να πάρουν εκδίκηση!

Το δεύτερο σημαντικό έχει να κάνει με τις επιδόσεις. O ΑΡΗΣ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, καταγράφει αξιόλογες επιδόσεις στην παραγωγή τερμάτων και στις τελικές προσπάθειες, γεγονός που μαρτυρά τον επιθετικό οίστρο των παικτών, αλλά το πιο σημαντικό είναι το μηδέν παθητικό στην άμυνα του.

Ναι είναι ακόμα νωρίς ώστε να υπερεκτιμήσουμε την συγκεκριμένη επίδοση αλλά καλό επίσης είναι να μην παραβλέπουμε μια σημαντική παράμετρο.

Οι παίκτες της ομάδας δεν είχαν ξαναβρεθεί ποτέ μεταξύ τους. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού. Ούτε υπήρχαν παίκτες σημεία αναφορά πάνω στους οποίους χτίστηκε ένα σύνολο.

Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν στην προετοιμασία χωρίς ποδοσφαιριστές πολυδιαφημισμένους με αξιοσημείωτη διεθνή καριέρα.

Είναι ομάδα που μετρά μόλις τρείς επίσημους αγώνες και μια σειρά φιλικών παιχνιδιών όπου και σ’ αυτή την φάση νέα αποκτήματα ενσωματώνονταν στο σύνολο της ομάδας.

Αλλά ακόμα κι έτσι με τα κομμάτια του μωσαϊκού να δίνουν σχήμα αλλά να μην αποκαλύπτουν την σύνθεση, η ομάδα εμφανίζει αξιοζήλευτη συνοχή έχοντας καταφέρει επιτυχώς να εκμηδενίσει τις αδυναμίες της.

Ο πολύς Μάβραϊ δεν έχει ακόμα πατήσει χορτάρι ο Κολάσο αναζητά τον καλό του εαυτό , ο Σιώπης μόλις πήρε συμμετοχή και ψάχνει τα βήματα του ο Μαρτίνεζ αναζητά την ευκαιρία, το σύνολο δεν έχει δέσει, δεν έχει αποκτήσει αυτοματισμούς , η τακτική δεν έχει ακόμα εμπεδωθεί και ο ΑΡΗΣ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με τις κερκίδες του γηπέδου του κατάμεστες.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν κάπου στο εξωτερικό , σε μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα , αλλά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.

Αν αυτή η ασύγκριτη ανιδιοτελής αγάπη βρει ανταπόκριση στο ταλέντο και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας βοηθώντας την να απογειωθεί αγωνιστικά τότε ο φετινός ΑΡΗΣ θα είναι ότι πιο ωραίο, πιο εντυπωσιακό και ότι πιο πρωτόγνωρο έχουμε ζήσει στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Και θα είναι επίσης η πρώτη ομάδα που θα χρωστά τα περισσότερα στον κόσμο της απ’ ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!