Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τη… λύπηση, σε ποδοσφαιρικό θαυμασμό!

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τη… λύπηση, σε ποδοσφαιρικό θαυμασμό!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τη… λύπηση, σε ποδοσφαιρικό θαυμασμό!

bet365

O Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Παναθηναϊκό που δημιουργεί μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία και με το «3 στα 3» διαψεύδει όσους βιάστηκαν να λυπηθούν αυτή την ομάδα!

Άρης - Λεβαδειακός! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν περίμενε πριν από λίγο καιρό, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός, μία ομάδα με χίλια προβλήματα και με ρόστερ έκτακτης ανάγκης θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα κάνοντας το 3Χ3!

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν από απογοητευμένοι ως αδιάφοροι, ενώ οι αντίπαλοι οπαδοί αναφέρονταν στην κατάντια της ομάδας και τη λύπηση που αισθάνονται βλέποντας τον κατήφορο του ιστορικού συλλόγου.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, πριν τουλάχιστον δώσει τη μάχη του, με αποτέλεσμα να μετρά ήδη τρεις νίκες. Ένα 3 στα 3 που έχει έρθει με δύο εκτός έδρας σπουδαίες νίκες σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της Ξάνθης και της Λάρισας και με επτά γκολ στο ενεργητικό, απόδειξη ότι όσα έχουν πετύχει ως τώρα οι πράσινοι, μόνο τυχαία δεν είναι.

Και μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους, ότι μετά από τρία μόνο ματς, είναι ιδιαίτερα πρόωρη η εξαγωγή όποιων συμπερασμάτων, αλλά κάποια πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα στο φετινό Παναθηναϊκό.

Το πιο βασικό συστατικό στην επιτυχημένη συνταγή του τριφυλλιού, είναι ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχει χτιστεί και λειτουργεί ως ΟΜΑΔΑ. Λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, στο φετινό ρόστερ δεν υπάρχουν ακριβοί παίκτες και βεντέτες, γεγονός που αποδεικνύεται καθοριστικό στη λειτουργία της ομάδας. Ολοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα και κανείς δεν αισθάνεται μόνιμος.

Αρα για να τα καταφέρουν, πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να προσπαθήσουν περισσότερο, ώστε να καλύψουν και τη διαφορά που έχουν από τους αντιπάλους τους στον τομέα της εμπειρίας. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί, λειτουργώντας συλλογικά και με πνεύμα συνεργασίας.

Αυτή η ομαδικότητα φαίνεται ξεκάθαρα στα ματς της ομάδας ως τώρα. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα, το πρώτο γκολ αλλά και οι περισσότερες επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Κρίστινσον ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικών συνδυασμών, ενώ και η εξουδετέρωση της ΑΕΛ ήρθε από τη σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας και την αλληλοκάλυψη των παικτών.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν παίρνει άριστα στην ομαδική λειτουργία και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό αυτών των παιδιών και την άγνοια κινδύνου, παράγει στο χορτάρι ένα πολύ όμορφο προϊόν, ικανό να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο.

Στο AEL FC Arena είδαμε τους παίκτες του τριφυλλιού να επιχειρούν σουτ από μεγάλη απόσταση, κάτι που ήταν είδος προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια. Ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης δεν δίσταζαν, όταν έβλεπαν ανοιχτούς διαδρόμους να οπλίζουν και να επιχειρούν μακρινά σουτ, τα οποία μπορεί να μην βρήκαν το στόχο, αλλά καταδεικνύουν την αλλαγή στο φετινό Παναθηναϊκό.

Αλλαγή που φυσικά έχει και τη σφραγίδα του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα που δείχνουν ότι διαχειρίζονται ιδανικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα. Τόσο με τις επιλογές των ποδοσφαιριστών, όσο και με τη χρησιμοποίηση τους, καταφέρνουν να μετατρέψουν αυτό που εμφανιζόταν ως μειονέκτημα μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, σε «όπλο» για μία σημαντική πορεία.

Ο Δώνης έως τώρα, παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του, ό,τι καλύτερο έχουν να δώσουν, χειρίζεται με μαεστρία το ρόστερ της ομάδας και καταφέρνει να τους έχει όλους ικανοποιημένους αλλά και διψασμένους για ακόμα καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο ότι απολαμβάνει την εκτίμηση και τον σεβασμό των παικτών του...

Πλέον η… μπάλα περνάει στην περιοχή των οπαδών του Παναθηναϊκού που πρέπει να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Ηδη οι τρεις νίκες έχουν αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου και σίγουρα το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα αποδειχθεί σημαντικό τεστ για τις προθέσεις των φίλων της ομάδας σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

Ο φετινός Παναθηναϊκός σίγουρα δεν είναι σε θέση να χτυπήσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αλλά σίγουρα δεν είναι χειρότερος από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τα τελευταία χρόνια την έξοδο στην Ευρώπη, όπως είναι ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ, ώστε να ξεχρεώσει τη μία χρονιά αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και φυσικά, μπορεί να βγάλει από νωρίς από επάνω του, τον βραχνά του υποβιβασμού που κάποιοι τον θεωρούσαν σίγουρο, μετά το -6 και την απαγόρευση των μεταγραφών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος