Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Θοδωρής Βασίλης
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

bet365

Μετά από δύο ήττες και 0-7 παθητικό στην Αττική (ΑΕΚ, Ολυμπιακός), στην 3η του επίσκεψη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη και με το 2-1 στη Ριζούπολη άφησε χωρίς βαθμό τον Απόλλωνα Σμύρνης. Γκολ κι ασίστ ο Νικολιάς, σκόραρε κι ο Λεό για τους Γιαννιώτες που έπαιζαν με 10 από το 84΄λόγω αποβολής του Κάστρο.

Πως ξεκίνησαν

Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Απόλλωνα ξεκίνησε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Στάθη, Κύργια, Τζανετόπουλο και Ναδάλες. Γκονζάλες και Ζοάο Πέδρο τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Τριάδη (αριστερά), Τόμας (ελεύθερο ρόλο) και Ντ' Ούρσο (δεξιά), με τον Μάντζιο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την διάταξη με τους τέσσερις πίσω και να πάει σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Έτσι, οι Ηπειρώτες σε σύστημα 3-5-2 κατέβηκαν με τον Βελλίδη στο τέρμα. Τζημόπουλος, Μιχαληλ και Λίλα ήταν οι τρεις πίσω με τους Τσικάρσκι (αριστερά) και Μπουκουβάλα (δεξιά) να παίρνουν τις δύο πλευρές. Στο κέντρο ο Κάστρο ήταν το αμυντικό χαφ με δύο εσωτερικούς μέσους τους Νικολιά και Βιδάλ. Τέλος, Λεό και Μυστακίδης αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Πρωτοβουλία ο Απόλλων

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΣ πίσω να περιμένει. Οι γηπεδούχοι με τους Τόμας και Ντ' Ούρσο ιδιαίτερα δραστήριους κρατούσε μπάλα, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΣ προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα. Έτσι, στο πρώτο εικοσάλεπτο αυτοί που απείλησαν ήταν οι γηπεδούχοι με τον Τριάδη (χλιαρό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης) και τον Μάντζιο (το σουτ του κατέληξε άουτ).

Ισορρόπησε ο ΠΑΣ και γκολ ο Λεό

Μετά το 25' ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς. Οι παίκτες του Πετράκη κράτησαν μπάλα, και με τον Κάστρο να κερδίζει όλες τις μονομαχίες, αλλά και τον Βιδάλ να ανεβάζει την απόδοσή του άρχισε να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Χουάντερσον και μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ στο 33' με τον Μυστακίδη αρχικά (έδιωξε ο Χουάντερσον), και τον Λεό στη συνέχεια με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Τελικά το γκολ για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 40ο λεπτό σε μια υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Βελλίδη. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ βρήκε τον Νικολιά ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο και στη συνέχεια βρήκε τον Λεό ο οποίος πέρασε τον Κύργια και με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 1-0.

Καλή τακτική ο ΠΑΣ, ακίνδυνος ο Απόλλων

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έχοντας το υπέρ του προβάδισμα έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα. Έτσι, έδωσε την μπάλα στους γηπεδούχους κι έχοντας κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους χτυπούσε στις αντεπιθέσεις. Και στην πρώτη του καλή αντεπίθεση στο 60', οι δύο πρωταγωνιστές του αγώνα Νικολιάς και Λεό συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Νικολιά αυτή την φορά εκτελεστή για το 2-0.

Ο ΠΑΣ ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και στο 63' ο Μυστακίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-0. Μετά το 2-0 ο Απόλλωνας έδειχνε να παραδίδει πνεύμα αφού η όποια του αντίδραση ήταν σπασμωδική και με εξαίρεση ένα συρτό φάουλ του Τριάδη δεν έδειχνε να απειλεί. Στο 79' όμως, ο Τριάδης με ωραία μπαλιά εξουδετέρωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων βγάζοντας τον Ελ Χέλβε μόνο του απέναντι στον Βελλίδη τον οποίο πλάσαρε σωστά για να μειώσει σε 2-1.

Το ματς ξαφνικά απέκτησε ενδιαφέρον με την αποβολή του Κάστρο στο 84' να αφήνει τον ΠΑΣ με παίκτη λιγότερο για δέκα λεπτά περίπου με τον Απόλλωνα πάντως να μην κάνει κάτι άλλο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ενδεκάδες

Απόλλων Σμύρνης (Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Τζανετόπουλος (73' Γκίνο), Ναδάλες, Γκονζάλες (59' Σικαμπάλα), Ζοάο Πέδρο, Τόμας, Ντ'Ούρσο (73' Ελ Χέλβε), Τριάδης, Μάντζιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Κάστρο, Νικολιάς, Βιντάλ (86' Σκόνδρας) , Μυστακίδης (80' Αθανασιάδης), Λεό (69' Κριζμάν)

MVP: Ζαν Μπαπτίστ Λεό. Ο Γάλλος επιθετικόςν ήταν ασταμάτητος και με γκολ και ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ. Στο γκολ κάνει εξαιρετική προσπάθεια και το τελειώνει με το εξωτερικό, ενώ στο γκολ του Νικολιά βγάζει τρομερή ασίστ.

Στο ύψος του: Αλέξανδρος Νικολιάς. Ο 24χρονος άσος ήταν μαζί με τον Λεό οι δύο καλύτεροι παίκτες του ΠΑΣ. Αγωνιζόμενος ως εσωτερικός μέσος έκανε τρομερή ενέργεια διασχίζοντας το μισό γήπεδο στο πρώτο γκολ, ενώ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Βαγγέλης Μάντζιος. Ο έμπειρος επιθετικός, με εξαίρεση ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Η αμυντική τριάδα των Ηπειρωτών τον εξαφάνισε από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν βοήθησε καθόλου ούτε όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Η γκάφα: Ανήκει στον Φάμπρι Κάστρο ο οποίος στο 84' και με την ομάδα του να προσπαθεί να υπερασπιστεί το υπέρ της σκόρ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον ΠΑΣ με δέκα παίκτες για περίπου δέκα λεπτά

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Γιώργου Λάμπρου. Κοντά στις φάσεις έκανε σωστή χρήση της σφυρίχτρας. Σωστές οι κάρτες όπως και οι δύο κίτρινες στον Κάστρο που έφεραν την αποβολή του. Σωστές και οι υποδείξεις των βοηθών του.

Το ταμείο του Gazzetta: Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λεό και Νικολιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με σπουδαίο διπλό από την Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Γιάννης Πετράκης δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του να παίξει με τρεις πίσω, αφού μετά το πρώτο εικοσάλεπτο έφερε το ματς στα μέτρα της ομάδας του, πετυχαίνοντας δύο υπέροχα γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και άλλο. Από τον Απόλλωνα, ο οποίος γνώρισε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα έδειξε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ για να έχει ελπίδες για την παραμονή, αφού ακόμα και όταν μείωσε το σκορ, κι έμεινε και με παίκτη λιγότερο δεν έδειχνε ότι μπορούσε οργανωμένα να απειλήσει τον Βελλίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα