Πώς βάζει ο Μαρτίνς τις πιο καινούργιες μεταγραφές του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πώς βάζει ο Μαρτίνς τις πιο καινούργιες μεταγραφές του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τη διαχείριση που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στις τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν o Μάρκο Ρόις σκοράρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Υπάρχει μία υποψία στο ρεπορτάζ, μήπως ο Πέδρο Μαρτίνς βάλει τον Γκιγέρμε βασικό με τον Αστέρα, επειδή ο Μπουχαλάκης προέρχεται από δύο σερί παιχνίδια και ταξίδια με την Εθνική, ο δε Καμαρά πήγε κι αυτός κι έπαιξε στην Εθνική του, στη Γουϊνέα.

Εγώ σχεδόν το αποκλείω! Όχι γιατί «υποχρεωτικά» ξέρω κάτι παραπάνω, αλλά γιατί έχω παρατηρήσει πώς κινείται ο Μαρτίνς μέχρι στιγμής. Είναι απλό: βάζουμε κάτω ένα ένα τους παίκτες που ήρθαν ουσιαστικά μετά την προετοιμασία και βλέπουμε πότε και πώς τους έβαλε ο προπονητής…

Ο Μεριά ήρθε 30 Ιουλίου. Κι ο Μαρτίνς τον έβαλε κι έπαιξε σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 26 Αυγούστου, βασικό με το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Σε ευρωπαϊκό ματς ακόμη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει λεπτό…

Ο Νάτχο ήρθε 6 Αυγούστου. Κι ο Μαρτίνς τον έβαλε 20 μέρες μετά, 26 Αυγούστου με το Λεβαδειακό, αλλαγή για 7 λεπτά. Και μία εβδομάδα μετά άλλα 20 λεπτά με τον ΠΑΣ. Επίσης σε ευρωπαϊκό ματς δεν τον έχει χρησιμοποιήσει λεπτό…

Ακόμη και με τον Τοροσίδη: ήρθε 28 Ιουλίου κι ο Μαρτίνς τον έβαλε ουσιαστικά πρώτο ματς κι αυτόν ένα μήνα μετά, 26 Αυγούστου με το Λεβαδειακό, βασικό, για ένα ημίχρονο. Νωρίτερα τον είχε χρησιμοποιήσει τρία λεπτά στο πρώτο ματς με τη Λουκέρνη και 20 στη ρεβάνς, με το σκορ στο 4-0 και στο 3-0 αντίστοιχα...

Κοινώς, έχει τους δικούς του "κανόνες" ο Μαρτίνς. Έχει δώσει ξεκάθαρα προτεραιότητα αυτή την στιγμή στους παίκτες που τους είχε μαζί του από την αρχή (20 Ιουνίου παρακαλώ!) η, σχεδόν από την αρχή της προετοιμασίας και που ξέρουν καλύτερα πώς θέλει ο προπονητής να παίζει η ομάδα και ξέρουν καλύτερα ο ένας παίκτης τον άλλο. Και, βέβαια, τους παίκτες με τους οποίους η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Για να «παραβιάσει» αυτούς τους κανόνες ο Πορτογάλος, πρέπει να συμβεί κάτι εξαιρετικό. Για παράδειγμα, ο Χασάν ήρθε 17 Αυγούστου κι έπαιξε αλλαγή στο ημίχρονο κι αυτός στις 26 Αυγούστου με το Λεβαδειακό. Αλλά γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο Ανσαριφάρντ ήταν υπό μεταγραφή κι είχε μείνει άλλη επιλογή μόνο ο Μάνος πίσω από τον Γκερέρο. Έτσι, ο Μαρτίνς όταν είδε τα δύσκολα κι έμενε το 0-0 με το Λεβαδειακό, σου λέει αυτοί έβαλαν πούλμαν, θα παίξω με δύο σέντερ φορ. Κι έριξε τον Αιγύπτιο.

Έτσι λοιπόν όπως τον «κόβω» τον προπονητή, θα βάζει όλους αυτούς τους πιο καινούργιους παίκτες του Ολυμπιακού (κι όσους ήρθαν στη συνέχεια) «στην ώρα τους», με βάση δηλαδή τον δικό του προγραμματισμό, εκτός κι αν προκύπτουν «ειδικές» περιστάσεις.

Άσχετο: Το είχα ξεχάσει, αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω, ότι δηλαδή δύσκολα θυμάμαι χειρότερη αλλαγή από αυτή που έκανε ο Σκίμπε όταν τραυματίστηκε ο Μανωλάς στην Ουγγαρία! Χάνεις 1-2, παίζεις μονότερμα και σου τραυματίζεται ο ένας στόπερ. Τι κάνεις; Γυρίζεις πίσω στην άμυνα τον Κουρμπέλη και βάζεις μέσα τον Μάνταλο. Και πας στα χαφ με Μπουχαλάκη, Μάνταλο, Φορτούνη, αφού παίζεις στο μισό γήπεδο. Βάζοντας τον Οικονόμου, και δη έχοντας κάνει τις δύο άλλες αλλαγές από το ημίχρονο, σημαίνει ότι ενώ χάνεις εν γνώσει σου στερείς από την ομάδα ένα επιθετικογενή παίκτη, που μπορεί να σου γυρίσει το ματς. Ήταν υπόδειγμα τραγικής αλλαγής αυτό το Μανωλάς-Οικονόμου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.