Τι θέλει να αλλάξει... χθες ο Μοντεαγούδο που κερδίζει τους παίκτες

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τι θέλει να αλλάξει... χθες ο Μοντεαγούδο που κερδίζει τους παίκτες

bet365

Οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν από τον Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στον Απόλλωνα είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ποια η φιλοσοφία του Ισπανού τα «θέλω» του κι αυτά που θέλει να αλλάξει... χθες!

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν o Μάρκο Ρόις σκοράρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Προσγειώθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα (10/9) λίγο μετά τις 17:00. Λίγες ώρες μετά βρέθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Φυλής για να παρουσιαστεί στους παίκτες, να τους γνωρίσει και να σηκώσει άμεσα... μανίκια. Χρόνος αρκετός ήδη είχε χαθεί, στον Απόλλωνα δεν είχαν εκμεταλλευτεί τη διακοπή βρίσκοντας άμεσα τον αντικαταστάτη του Ισμαέλ κι έτσι ο Ισπανός έπρεπε γρήγορα να αρχίζει να... μαζεύει την κατάσταση.

«Είστε καλοί παίκτες, είδα και το ματς με τον Λεβαδειακό. Αν δουλέψετε σκληρά μπορείτε να πετύχετε πράγματα», είπε στους παίκτες στα λίγα λόγια του στην πρώτη φορά που βρέθηκε μαζί τους στα αποδυτήρια.

Με το... καλημέρα, ο Μοντεαγούδο έκανε σαφές ότι θέλει η ομάδα του να παίζει πιο μπροστά. «Παίζετε πολύ πίσω, ξεχάστε το αυτό», είπε ξεκάθαρα. Και στις επόμενες τέσσερις προπονήσεις (σ.σ. οι οποίες γίνονται πλέον πρωί και όχι απόγευμα) η ομάδα προετοιμάστηκε για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (15/9, 19:00).

Οι προπονήσεις του έχουν πολλή μπάλα, ασκήσεις κατοχής και δύναμης με μονομαχίες παικτών ένας εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών. Γίνεται αρκετή δουλειά πάνω στο πρέσινγκ απ' όλους όσους παίζουν και δεν θέλει από κανέναν να παίζει με μακρινές μπαλιές. Θέλει να δημιουργήσει επιθετικό προσανατολισμό, να φτάνει η μπάλα με συγκεκριμένο τρόπο στην επίθεση και όχι... όπως να 'ναι.

Το κλίμα στη Φυλή αλλάζει, οι παίκτες δείχνουν να γουστάρουν τον τρόπο δουλειάς του, η οποία είναι οργανωμένη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πριν βγει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, γίνεται σχετική ομιλία και τους εξηγεί το πώς θα δουλέψουν πάνω στο πρόγραμμα που τους έχει ετοιμάσει.

4-2-3-1 ή 4-3-3

Όσον αφορά στο σύστημα που του αρέσει αυτό είναι κυρίως το 4-2-3-1 και στις πρώτες δοκιμές που κάνει φαίνεται ότι από την 11άδα - τουλάχιστον στη φάση αυτή που δεν είναι έτοιμοι οι νεοαποκτηθέντες - δύσκολα θα λείπουν οι: Τέρμα ο Χουάντερσον με άμυνα που θα αποτελείται από τους Ναδάλες, Τζανετόπουλο, Κύργια και Στάθη. Γκονσάλες και Ζοάο Πέδρο θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ντ' Ούρσο να είναι μπροστά τους και τους Τριάδη - Τόμας να είναι στα άκρα του Μάντζιου.

Ο Βραζιλιάνος ωστόσο σ' αυτό το σύστημα θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Αν βέβαια προτιμηθεί να μπει στην 11άδα ο Σικαμπάλα, τότε θα δούμε τον Γκονσάλες στον πάγκο και τον Ντ' Ούρσο να μετατοπίζεται και τον Τόμας να έχει ξεκάθαρο ρόλο οργανωτή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα