Απόλλων Σμύρνης: Με 77,8% νέα πρόσωπα

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης: Με 77,8% νέα πρόσωπα

bet365

Το ρόστερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που θα αναγράφεται στη σελίδα της Super League αναμένεται να έχει 27 παίκτες, εκ των οποίων μόνο οι 6 συνεχίζουν από πέρσι
Ο Ζοέλ Γκουστάβο Ακόστα θα γίνει, όπως αναμένεται, η τελευταία προσθήκη του Απόλλωνα Σμύρνης για το καλοκαίρι του 2018 και σε ακόμη μία σεζόν, στη Ριζούπολη άλλαξαν πολλά. Είναι χαρακτηριστικό το εξής: Στη σελίδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη Super League είναι δηλωμένοι 25 παίκτες, ενώ ακόμη δεν έχει περαστεί το όνομα του Ματίας Ντεφεδερίκο. Ετσι μαζί με τους δύο Αργεντινούς θα φτάσουμε τους 27 και μπορεί το συγκεκριμένο νούμερο να μην αφορά όλους όσους δεσμεύονται με συμβόλαιο από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά έγκεινται σε εκείνους που θα απαρτίζουν ουσιαστικά την πρώτη ομάδα (π.χ. απουσιάζει εκείνο του Σάλσες).
Από τους 27 λοιπόν, μόνο οι 6 ολοκλήρωσαν την περασμένη σεζόν στην ομάδα, δηλαδή ποσοστό μόλις 22,2%,! Πρόκειται για τους Χουάντερσον, Στάθη, Ναδάλες, Κοντοέ, Κύργια και Κονέ! Οι υπόλοιποι 21 χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη έγκεινται στα νέα αποκτήματα και η δεύτερη σε παίκτες που έγιναν πρόσφατα επαγγελματίες ή επέστρεψαν από δανεισμό.
Το καλοκαίρι αλλά και τον Σεπτέμβριο ήρθαν στον Απόλλωνα οι πορτιέρο Βάσιτς, Αστρας, οι αμυντικοί Λούκιτς, Τζανετόπουλος, Σουλτζ, Οριχουέλα, οι μέσοι (κεντρικοί, «κόφτες», ακραίοι κτλ) Γκίνο, Ζοάο Πέδρο, Γκονζάλες, Ντ' Ούρσο, Σικαμπάλα, Μπεντινέλι, Ντεφεδερίκο, Τριάδης, Ντε Χέλβε και οι επιθετικοί Μάντζιος, Εϊλερς, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του Ακόστα. Στην έτερη λίστα έγκεινται οι νεαροί Ρώσσης, Κοντογιαννόπουλος και ο Βαφέας που ήταν πέρσι στον ΟΦΗ δανεικός.
Ετσι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα χρειαστούν χρόνο, ενώ η αναλογία 21/27-νέοι/σύνολο παικτών είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήρθαν μεν, αλλά δεν υπολογίζονται δε.
Ας δούμε και το αντίστοιχο νούμερο όσων έπαιξαν στα πρώτα δύο ματς. Συνολικά ο Απόλλωνας έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 17 ποδοσφαιριστές, Το «καλό» για την ομοιογένειά του – όσο μπορεί να υπάρξει – είναι πως και οι 6 «περσινοί» φαίνεται πως υπολογίζονται για την πρώτη γραμμή, αφού αγωνίστηκαν τόσο κόντρα στην ΑΕΛ, όσο και στη Λιβαδειά. Από τα 11 καινούργια πρόσωπα που... ίδρωσαν ως τώρα, οι Τριάδης, Λούκιτς, Ελ Χέλβε, Ζοάο Πέδρο, Μπεντινέλι επίσης μετρούν ισάριθμες συμμετοχές, ενώ οι Οριουέλα, Γκονζάλες, Ντ' Ούρσο, Σικαμπάλα, Εϊλερς και Μάντζιος έπαιξαν έστω μία φορά σαν αλλαγή.
Βέβαια όσο περνά ο καιρός, η αναλογία 11/6-«νέων»/«παλιών» θα μεγαλώνει υπέρ των πρώτων, αφού μόνο τόσοι είναι οι ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν από πέρσι. Ξέχωρα από το γεγονός πως και άλλα μεταγραφικά αποκτήματα του Απόλλωνα θα ενσωματώνονται σταδιακά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα