Κεφάλαιο Πέλκας, για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Κεφάλαιο Πέλκας, για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Κεφάλαιο Πέλκας, για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον δοκιμασμένο σε πολλές δυσκολίες Δημήτρη Πέλκα που όλο και βελτιώνεται, που πρωταγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, αυτόν που πλέον αρχίζει να βρίσκει ρόλο και στην Εθνική Ελλάδας.

Να λοιπόν που ο Δημήτρης Πέλκας, αφού γίνεται ηγέτης στον ΠΑΟΚ και εκπληρώνει έναν στόχο του, φορώντας –πολλές φορές- και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην αγαπημένη του ομάδα, να που έρχεται και η ώρα της καθιέρωσης στην Ελληνική Εθνική ομάδα.

Στα 25 του ο άσος του Δικεφάλου, έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ από το ποδόσφαιρο και τις… συγκυρίες του, που πλέον πατάει πολύ γερά στα πόδια του για να «καεί» από την οποιαδήποτε καλή ή κακή περίσταση.

Δοκιμάστηκε πιτσιρικάς, δοκιμάστηκε και πιο μεγάλος όταν τον έστελναν στον Απόλλωνα της Καλαμαριάς, αλλά και στον… Απόλλωνα της Πορτογαλίας (Σετούμπαλ), δοκιμάστηκε στον ΠΑΟΚ όταν τον «ξεχνούσαν» γιατί (και αυτός) κατηγορούνταν πώς παίζει… ποδόσφαιρο χωριού!

Αφού ο Πέλκας ξεπέρασε τόσες και τόσες δυσκολίες και αφού μέσα από αυτές έβγαινε πάντα πιο δυνατός, αλλά και καλύτερος όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του που σταδιακά βελτίωνε, τώρα μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι βρέθηκε ένας ξεχωριστός μεσοεπιθετικός, ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά.

Όπως τόσοι άλλοι στον ΠΑΟΚ, έτσι και ο Πέλκας εκτόξευσε την αξία του μετά τη συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τον πίστευε πάρα πολύ, τόσο που αρχικά τον «χωρούσε» στην ενδεκάδα ως ακραίο! Στην πορεία διαπίστωσε ότι καλύτερο «δεκάρι» ή δεύτερο επιθετικό (όπως θέλει να λέει) δεν υπάρχει και έτσι τώρα έχουμε πρώτο τον Πέλκα και πίσω του τον Μπίσεσβαρ, τον Ελ Καντουρί, τον Ουάρντα και όλους τους άλλους καλούς επιτελικούς του Δικεφάλου.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ξεκινάει από αυτόν, αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος να κάνει το απρόβλεπτο μέσα στο παιχνίδι, αυτός συνδέει έξοχα τις γραμμές στον αγωνιστικό χώρο, αυτός ο μόνος (ίσως και στην Ελλάδα) με τόσο κάθετο αλλά και ταυτόχρονα γρήγορο παιχνίδι, αλλά και εκπληκτικές ενέργειες που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο.

Ένας ποδοσφαιριστής με εκπληκτικό (δυνατό και τεχνικό) σουτ, άριστα χτυπήματα σε στημένες φάσεις, ένας ομαδικός παίκτης που σπάνια βγαίνει από την ενδεκάδα.

Όλα αυτά τον καθιερώνουν σιγά-σιγά και στην Εθνική ομάδα, έστω και αν είμαστε σε μία φάση του ποδοσφαίρου μας όπου μετά τη σχολή σπουδαίων στόπερ, αρχίζουμε και «παράγουμε» δεκάρια, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουμε με το κιάλι τα εξτρέμ.

Πολλά τα δεκάρια, ελάχιστοι οι ακραίοι, να και ο Σκίμπε που επιχειρεί να χωρέσει Μάνταλο-Φορτούνη-Πέλκα στην ίδια ενδεκάδα!

Βλέπουμε ότι φέτος ο Πέλκας έχει ήδη σε 7 ματς (και τι ματς) ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ πέρυσι σε 36 αγώνες είχε 12 γκολ και 11 ασίστ! Σπάνιο-σπανιότατο φαινόμενο για Έλληνα ποδοσφαιριστή και ειδικά σε αυτή την ηλικία!

Πρόσφατα, Τούρκοι ήταν αυτοί (της Μπεσίκτας) που άρχισαν τις κρούσεις από τα πέντε εκατομμύρια, Τούρκοι (της Φενέρ) έφθασαν και στην ρήτρα με τα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΟΚ (αλλά και ο παίκτης) δεν το συζήτησαν. Ο ΠΑΟΚ γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η αξία του δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί! Το ταβάνι του δεν φαίνεται… Από εκεί και πέρα βέβαια αν συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία, θα είναι δύσκολο να παραμείνει στην Ελλάδα. Το έχει πει ο Πέλκας ότι… θα ήθελε να πάρει γεύση και από ένα καλύτερο πρωτάθλημα, εκεί που και ο ίδιος μπορεί να γίνει καλύτερος! (Ας το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας…).

Τέλος πάντων… μπορώ να δεχθώ τα πάντα για τον Πέλκα, τη θέση του, τα συν και τα πλην του, τις εκτελέσεις του, τα τρεξίματά του, την ομαδικότητά του, το δεξί και το αριστερό του, το ύψος του, το σπριντ του, αλλά… το ότι τον έβαλαν μέσα στα πιο sexy symbol του nation league, αυτό είναι ανήκουστο! Όλα έχουν και ένα όριο…

* Κλείνοντας για τον ΠΑΟΚ και όσον αφορά το γηπεδικό, όλα όσα το αφορούν, αναλύθηκαν και σχολιάστηκαν. Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ απολογείται σε κανέναν από όλους αυτούς που βοηθήθηκαν ποικιλοτρόπως να αποκτήσουν γήπεδο ή άλλα οικονομικά οφέλη, ο ΠΑΟΚ οφείλει γι’ ακόμη μία φορά να προσέξει τις λεπτομέρειες με όλους αυτούς που θέλουν να τον «χρησιμοποιήσουν» και σε κάθε περίπτωση, επειδή το αποτέλεσμα μετράει, οι άνθρωποί του οφείλουν από τώρα να προβλέψουν ποια θα είναι τα επόμενα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο τους, έτσι ώστε να έχουν και έτοιμες τις λύσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.