Η Α.Ε.Κ. ξέρει τη... φάκα και δεν θα πέσει στην παγίδα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. ξέρει τη... φάκα και δεν θα πέσει στην παγίδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κούρσα του πρωταθλήματος με τις νέες συμμαχίες και το πως πρέπει να το διαχειριστεί η Ένωση - Υπάρχουν υστερόγραφα...

Ουγγαρία – Ελλάδα και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μάνταλος σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η σεζόν βρίσκεται στην εκκίνησή της και μπορεί για το ευρωπαϊκό μέλλον των ελληνικών ομάδων να ήταν πιο κρίσιμο το καλοκαίρι απ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο, για τους εντός συνόρων στόχους για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ προφανώς και όλα τώρα αρχίζουν και φυσικά δεν τελειώνουν ακόμη και μετά το τέλος των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Κοινώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έως και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής που θα έχουν γίνει τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν και δύσκολα θα 'χει πάρει κάποιος μεγάλο κεφάλι στην κούρσα του πρωταθλήματος, στον μαραθώνιο της φετινής σεζόν.

Αν υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει το... άγχος και την πίεση (μα κυρίως τον φόβο) να μείνει από πολύ νωρίς πίσω στο πρωτάθλημα και τη διεκδίκησή του, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ επειδή ξεκίνησε με το -2 τη σεζόν που διανύουμε. Θεωρώ δύσκολο να 'χει δυο ήττες σε ισάριθμα ματς και να μείνει 8 βαθμούς μακριά με το... καλημέρα της σεζόν αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να το θεωρήσει και απίθανο όταν πρόκειται για ντέρμπι. Εκτιμώ όμως ότι απ' όσα έχουμε δει έως τώρα δύσκολα θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφορά των 3 έως 6 βαθμών μάξιμουμ...

Όπως και να 'χει εγώ θέλω να εστιάσω λίγο πιο... έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι. Αυτό που απαιτείται να κοιτάξουμε είναι τα υπόλοιπα διαφορετικά δεδομένα συγκριτικά με πέρυσι και δεν αναφέρομαι στο κομμάτι της ΕΠΟ, ή του παρασκήνιου, ή οτιδήποτε άλλου επιχειρεί να επηρεάζει μια αναμέτρηση με αθέμιτα μέσα. Αναφέρομαι στις συμμαχίες και στις ομάδες με... πόλεμο! Έχει μεγάλη σημασία κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη η ΑΕΚ να θυμηθεί το πέρυσι και να συνεχίσει στον ίδιο έξυπνο και επιτυχημένο δρόμο της ησυχίας.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής σεζόν, από την αρχή έως το τέλος, ήμασταν μάρτυρες μιας μεγάλης πολεμικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Επικοινωνιακά και ανοιχτά εκτός και εντός αγωνιστικών χώρων οι άνθρωποι των δυο ομάδων δεν σταμάτησαν να απασχολούν και να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Κι επειδή υπήρχε αυτό το πολεμικό σκηνικό πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν πως επειδή φωνάζουν σε εκνευριστικό βαθμό οι δυο τους, αυτοί άρα διεκδικούν και το πρωτάθλημα! Πόσο γελασμένοι ήταν αποδείχθηκε στο φινάλε με τον πλέον εμφατικό τρόπο υπέρ της Ένωσης.

Εννοείται πως την ίδια περίοδο η ΑΕΚ δεν είχε χαλαρώσει καθόλου την κόντρα της με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν ήταν... σκυλί που γαύγιζε χωρίς να ακούγεται και χωρίς να δαγκώνει. Έμεινε σκόπιμα πιο πίσω σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που ούτως ή άλλως θα έχανε αφού σε αντίθεση με τους άλλους δύο εκείνη δικά της Μέσα να επιβάλλει τη δική της πολιτική δεν είχε. Διαβάζαμε συνέχεια ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ομάδων και των υπευθύνων επικοινωνίας τους και η ΑΕΚ παρακολουθούσε. Δεν έμπαινε στη διαδικασία να συμμετέχει σε όλο αυτό και στο τέλος δικαιώθηκε...

Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Το ίδιο και οι συμμαχίες που αποδεικνύονται ούτως ή άλλως αστείες και εφήμερες... Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ όπως αποδείχθηκε και στη ψηφοφορία για την προεδρία της Super League και έρχονται και οι συναντήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων ΠΑΕ να το επιβεβαιώσουν. Καλύτερα για την ΑΕΚ, πολύ καλύτερα τα πράγματα και φέτος με αυτή τη συμμαχία μεταξύ Πειραιά και Βορρά. Απλά υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμηθεί και να συνεχίσει να πράττει. Και σημειώνω να συνεχίσει διότι έτσι το έκανε και πέρυσι και βγήκε απόλυτα κερδισμένη στο φινάλε.

Έως τώρα στην αρχή φαίνεται πως στο λιμάνι επιδιώκουν να κάνουν αυτό που πέτυχε η πρωταθλήτρια την περσινή σεζόν: δεν ακούγονται, δεν φωνάζουν όπως έκαναν, εστιάζουν στο αγωνιστικό και τώρα το τελευταίο διάστημα παρατηρούν την πολεμική επιχείρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η προσπάθεια να ξεκινήσει αυτός ο... πόλεμος άρχισε από πέρυσι μετά το ματς του πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα οι βάσεις, αλλά χωρίς πολεμική διάθεση τότε, μπήκαν απ τον τελικό του Βόλου (και όχι μόνο για την κούπα που πήρε ο αντίπαλος με διαιτητικά λάθη από τον τότε καλό -μετά κακό- Κομίνη).

Η ΑΕΚ όμως γνωρίζει και δεν θα το συνεχίσει. Ξέρει τη φάκα και δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Δεν πρέπει άλλωστε να αποπροσανατολίζεται από τους στόχους της και να αναλώνεται σε γελοίους επικοινωνιακούς πολέμους που δεν προσφέρουν κανένα όφελος στο τέλος της ημέρας. Στον ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει κυρίως στο επικοινωνιακό, το είχε κάνει και ο Ολυμπιακός με απόλυτη αποτυχία κατά την άποψή μου, το ίδιο αποτέλεσμα έχει και ο ΠΑΟΚ άλλωστε... Γι' αυτό η πρωταθλήτρια δεν θα το συνεχίσει. Διότι έχει δει τι (δεν) θα κερδίσει από έναν τέτοιο πόλεμο. Κυρίως έχει διαπιστώσει πόσο έχουν μείνει πίσω και πόσα έχουν χάσει όσοι είτε αρέσκονται να δημιουργούν τέτοιους πολέμους (σ.σ.: ΠΑΟΚ) είτε απλα συμμετείχαν σε αυτούς (σ.σ.:Ολυμπιακός).

Αν δεν το είχαν εμπεδώσει στην ΑΕΚ τότε θα έδιναν ένα δώρο διεκδίκησης και κατάκτησης τίτλου στον Ολυμπιακό που ακολουθεί σωστά έως σήμερα την επιτυχημένη συνταγή της Ένωσης και όχι την αποτυχημένη του ΠΑΟΚ. Διότι θα έμπλεκαν σε ένα παιχνίδι που δεν θα επέτρεπε στο ποδοσφαιρικό τμήμα να εστιάζει -όπως το έκανε πέρυσι- στο αγωνιστικό κομμάτι. Θα το αποπροσανατόλιζαν και θα το επηρέαζαν με άσχημα αποτελέσματα. Διότι πάντα επηρεάζει και αποπροσανατολίζει ότι συμβαίνει γύρω από την ομάδα και για την ομάδα...

Φαίνεται πως ξέρουν πως θα λειτουργήσουν ξανά στην πρωταθλήτρια και χαίρομαι. Αν όμως δεν το κάνουν θα πρέπει να εμπεδώσουν ότι θα έχουν βοηθήσει έναν από τους δυο εχθρούς τους που στέκονται δίπλα - δίπλα πλέον με επιθυμία να την εκθρονίσουν, να της πάρουν ότι της ανήκει! Προσοχή λοιπόν σε πράγματα που είναι ασήμαντα και μεγαλοποιουνται για να εξυπηρετήσουν σκοπούς. Ευτυχώς είναι έξυπνοι στη διοίκηση και γύρω από αυτή, πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζονται ή δύναται να καταλάβουν οι αντίπαλοί της και η... ουρά τους!

Υγ: Η εβδομάδα που ξεκίνησε φέρνει μαζί της μια σειρά δύσκολων αναμετρήσεων και (κάτι λιγότερο από) έναν μήνα με πολύ σημαντικές υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων που πρέπει η ολοκλήρωση αυτών (σ.σ.: αγώνων) να βρει την ΑΕΚ ζωντανή στους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η έναρξη γίνεται με αντίπαλο τον Πανιώνιο και η πρωταθλήτρια που έχει να γνωρίσει την ήττα στο πρωτάθλημα κοντά έναν χρόνο πλέον (ήταν Οκτώβριος του 2017 στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο) πρέπει να κερδίσει και να πάει έπειτα στην Τούμπα χωρίς πίεση και άγχος για να επιδιώξει να παρει τη νίκη. Αλλά και στο χειρότερο σενάριο να χάσει στην έδρα του ΠΑΟΚ η ομάδα θα μείνει έναν βαθμό πίσω μόλις, (τρεις αν κερδίσει όλα του τα ματς και ο Ολυμπιακός), έχοντας βγάλει πρόγραμμα με εκτός έδρας ματς σε Τρίπολη και Τούμπα τη στιγμή που θα ακολουθούν και παιχνίδια όπως Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και φυσικά ΑΕΚ - Ολυμπιακός...

Υγ2: Στο διάστημα των παραπάνω αγώνων η ΑΕΚ έχει και ενδιάμεσα υπερ-ματσάρες για το Champions League. Πάει στο Άμστερνταμ πριν την Τούμπα και θα υποδεχθεί την Μπενφίκα πριν τον Ολυμπιακό. Οπότε θα παίξει καθοριστικό ρόλο και η ψυχολογία της ομάδας έπειτα από αυτά τα παιχνίδια. Αν και επιβεβαίωσε πέρυσι το club ότι μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Υγ3: Με έχετε διαβάσει και ακούσει για την υπόθεση του Λάζαρου. Αδιαφορώ εντελώς όμως. Από την πρώτη στιγμή δεν με απασχολεί το θέμα και η εξέλιξή του. Όμως με δεδομένο πως η ΑΕΚ το κυνηγάει και θα συνεχίσει και τώρα που βγήκε υπέρ του ποδοσφαιριστή και του Ολυμπιακού η απόφαση (επιβεβαιώθηκε η διαρροή της επιτροπής σε ερυθρόλευκα ΜΜΕ, πρόκειται για σοβαρής επιτροπής όχι αστεία), ελπίζω ότι οι εκτός πραγματικότητας που έλεγαν ότι με το deal Γιαννιώτα κλείδωσε και η υπόθεση Λάζαρου, να σταματήσουν να το κάνουν... Γελοιοποιούνται συνέχεια και πρέπει να εμπεδώσουν για την ΑΕΚ δεν αλλάζει το γεγονός ότι εχθρός είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι συγκυρίες μπορεί να κάνουν κάποια στιγμή τον ΠΑΟΚ (εποχικά) και κάποια άλλη στιγμή πιο παλιά την Λάρισα. Αλλά διαχρονικά αυτοί είναι οι εχθροί και δεν συμβιβάζεται με δαύτους σε τίποτα!

Υγ4: Μην γίνεστε αυτό που δεν θέλετε και σιχαίνεστε. Διαβάζω για όσα είπε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και για το γήπεδο τους και τη λύσσα ορισμένων (ελάχιστων ευτυχώς) επειδή πρέπει να μιμηθούν αυτούς που έγραφαν και γράφουν -ένας βαριά δύο άχρηστοι στο χώρο που λειτουργούν ως υπάλληλοι- κατά του γηπέδου της ΑΕΚ. Έγραψε ένα σκουπίδι για δηθεν χρήματα του δημοσίου και ένας ακόμη κακομοίρης τότε που ήταν να δοθούν ελάχιστα στρέμματα στην Ένωση ότι θα έπρεπε να το χτίσει εκεί που ήταν και όπως ήταν και θα ασχοληθούμε έτσι ώστε να μη θέλουμε του ΠΑΟΚ το γήπεδο; Θα λέμε δηλαδή κι εμείς «κακώς δίνει στον ΠΑΟΚ η κυβέρνηση τόσα στρέμματα»; Όχι βέβαια... Αυτό θα ήταν απαράδεκτο! Εννοείται να τα πάρει τα στρέμματα και μακάρι και ο Παναθηναϊκός να έχει όσα απαιτούνται δεδομένα για να δημιουργήσει νέο γήπεδο και γενικά όλες οι ομάδες να κάνουν γήπεδο αντάξιο του κόσμου τους και της εποχής μας. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο μας. Ας υπάρχει αντιπαλότητα στο αγωνιστικό, ας προκύπτουν μάχες και... πόλεμοι στο χορτάρι, αλλά φτάνει πια η νοοτροπία «να έχω παραπάνω από τον γείτονα μου». Μια νοοτροπία που μας πήγε τόσα χρόνια στα τάρταρα... Εγώ ειλικρινά το χάρηκα και θα χαρώ και για άλλες ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...