Όποιος βιάζεται… είναι γνωστό τι παθαίνει

Όποιος βιάζεται… είναι γνωστό τι παθαίνει

Όποιος βιάζεται… είναι γνωστό τι παθαίνει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τους βιαστικούς κάθε είδους. Αυτούς που φαίνεται να παίζουν βιαστικό ποδόσφαιρο, αυτούς που σηκώνουν βιαστικά τα σημαιάκια, αλλά και για τους άλλους που δεν βιάζονται καθόλου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει ήδη οκτώ επίσημους αγώνες, χωρίς μέσα σε αυτούς να υπάρχει το οποιοδήποτε εύκολο ή πολύ εύκολο ματς. Ο απολογισμός είναι… πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα, δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις και έξι βαθμοί στο πρωτάθλημα.

Μέσα από αυτούς τους δύσκολους και πάρα πολύ δύσκολους αγώνες, διαπιστώσαμε ότι:

- Δεν υπάρχει παίκτης της ομάδας ο οποίος στο ξεκίνημα είναι μόνιμα πρωταγωνιστής, ο οποίος έχει σταθερά πολύ καλή απόδοση.

- Το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι η καλή ομαδική λειτουργία, η συνοχή που της έχει δώσει ο Λουτσέσκου και φυσικά η νοοτροπία της. Με αυτά τα στοιχεία, η περσινή (κυρίως) ομάδα απέδειξε ότι το απίστευτο περσινό σερί δεν ήταν τυχαίο, όπως οι αντίπαλοί του προσπάθησαν να διαδώσουν.

- Σε πολλά από τα επίσημα, αλλά και τα φιλικά παιχνίδια, έγιναν μεγάλα ατομικά-αμυντικά λάθη, ενώ και η συνολική αμυντική λειτουργία, είναι μάλλον απρόσεκτη.

Σε αρκετούς αγώνες οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν βιαστικοί. Στο παιχνίδι τους, στην ανάπτυξή τους, στην προσπάθεια να σκοράρουν, αλλά και για να κερδίσουν. Παίζουν σα να το ματς διαρκεί 60 λεπτά και αυτό δεν σχετίζεται απόλυτα με τη φυσική τους κατάσταση. Αυτό το… βιαστικό ποδόσφαιρο όμως, στοιχίζει. Μέχρι τώρα όχι τόσα πολλά, αλλά αν συνεχιστεί η ίδια νοοτροπία, τότε έρχονται «κεφαλιές».

Βιαστικοί είμαστε και εμείς (άραγε πρέπει;) για να δούμε την ενισχυμένη -με τον Βέρνμπλουμ- ομάδα, για να δούμε τον ΠΑΟΚ που θα έχει πιο φορμαρισμένους Βιεϊρίνια και Μάτος, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα του… Πέμπτη-Κυριακή, αλλά και για την αξιοποίηση των Καρέλη-Τόσκα.

Πάμε και στα άλλα…

* Βιαστικός ήταν και ο Καμπούρης. Έχασε και αυτός! Ο συγκεκριμένος είχε πολλά στο μυαλό του (ποιος ξέρει τι είχε ακούσει από πριν) και έκανε ό, τι έκανε κατά του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Είναι πλέον βέβαιο ότι ο άνθρωπος αυτός πήγε στο γήπεδο θολωμένος κατά του ΠΑΟΚ και οι αλλεπάλληλες αποφάσεις του, με κορυφαία αυτή του Ακπόμ, παίρνονταν βιαστικά και μηχανικά! Τώρα που πάει σπίτι του ο Καμπούρης θα έχει χρόνο να σκεφτεί ποιος τον θόλωσε και πώς εκτέθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Σπίτι βέβαια δεν πάει μόνος! Τον στέλνουν, γιατί σπίτι… μόνοι τους πήγαν ΜΟΝΟ όσοι είχαν ευθιξία όπως ο Καλφόγλου. Σπίτι του δεν πήγε ποτέ μόνος του ο Σπάθας, ποτέ ο Παππάς, ποτέ και ο Κομίνης που ακόμη τολμάνε και τον ορίζουν στα Ελληνικά γήπεδα. Προσέξτε τη διαφορά. Ποιοι παραιτήθηκαν στο ένα λάθος και ποιοι μας ταλαιπώρησαν και μας ταλαιπωρούν επανειλημμένως (δεκάδες φορές) αλλά δεν θίγονται από τίποτα και συνεχίζουν απτόητοι και χωρίς καμία ντροπή, να ζητάνε ορισμούς και μεροκάματα.

Ο Τριτσώνης άραγε τι άποψη έχει γι’ αυτό; Συγκεκριμένα τι άποψη έχει για το πώς έφυγε ο Καλφόγλου, αλλά και το πώς δεν έφυγε (μέχρι τώρα) ο Κομίνης;

* Βιαστικοί είμαστε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκεί όμως πάμε στο άλλο άκρο των μεγάλων καθυστερήσεων. Για να κατασκευάσει ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης τη Νέα Τούμπα, πρέπει να πάρει την άδεια για να αξιοποιήσει τον περιβάλλοντα χώρο, αυτόν δηλαδή που βρίσκεται έξω από τις θύρες 1-2-3-4. Χώρος που και τώρα για το γήπεδο χρησιμοποιείται, αλλά για τη Νέα Τούμπα θα παίξει τον πιο κομβικό ρόλο αναφορικά με τις νέες διόδους προς αυτό, ακόμη και για την κατασκευή του απαραίτητου υπόγειου πάρκινγκ.

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Έκθεση για τον χώρο αυτό όπως ξαναμίλησε τον Μάρτιο, ενώ αν και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες καθυστερήσουν όσο η επίλυση του πρώτου ζητήματος, τότε η Νέα Τούμπα θα γίνει πολύ μετά και από το Μετρό της πόλης. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα όμως. Πράγματα που μπορούσαν να γίνουν τον Ιούνιο μένουν για το Σεπτέμβριο λόγω της Έκθεσης! Πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα, ίσως πάνε για τον Οκτώβριο του 2019 οπότε και θα ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση αφού ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και δέσμευσε γι’ αυτό και τα παιδιά του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υλοποιήσει και αυτή την υπόσχεσή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.