Η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται…

Η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται…

Η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει πολλές ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και προσπαθεί να αναλύσει όσα πήγαν στραβά και αυτή την αγωνιστική.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Όταν σε κάτι τέτοιες δύσκολες περιόδους εμείς που δημοσιογραφούμε προτρέπουμε όλους τους άλλους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην προκαλούν με τη στάση τους, είμαστε –προφανώς- υποχρεωμένοι να προσέχουμε δύο και τρεις φορές για να μην κάνουμε αυτά που επιθυμούμε άλλοι να αποφεύγουν… Επειδή λοιπόν οι ώρες που προηγήθηκαν δεν ήταν κατάλληλες για να γραφτεί το οτιδήποτε, τώρα, με πιο καθαρά και «κρύο» μυαλό, μπορούμε να γράψουμε ότι:

Η κατάσταση και το κλίμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται! Καλώς ή κακώς ό, τι γίνεται στο παρασκήνιο είναι απείρως πιο ανησυχητικό από όσα φαίνονται και μαθαίνονται στους πολλούς. Είναι πλέον 100% βέβαιο, ότι η βασική ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει, ανήκει στην κυβέρνηση, στις Αστυνομικές Αρχές και φυσικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Τα στοιχεία που έχουν για να επιβάλουν τη νομιμότητα και να τιμωρήσουν όσους καταπατούν τους νόμους, είναι άπειρα και κραυγαλέα. Στοιχεία που διαθέτουν εδώ και πολλούς μήνες. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο δηλαδή, όπου αναρωτιόμαστε πάρα πολύ σοβαρά, γιατί μετά από τόσα γεγονότα και τόσες καταγγελίες, δεν υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Όλα όσα προηγήθηκαν αυτής της αγωνιστικής (και αναφέρομαι στις ημέρες που ακολούθησαν τους ορισμούς διαιτητών) κάποια απ’ όσα έγιναν στα γήπεδα και πολλά που ακολούθησαν των αγώνων, πρέπει να ανησυχήσουν την Πολιτεία και πολύ συγκεκριμένα την Κυβέρνηση, όσο και αν κάποια συγκεκριμένα μέλη της μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα της κατάστασης που επικρατεί.

Θέλω να κατηγορήσω τους Έλληνες διαιτητές τύπου Παπαδόπουλου και Καμπούρη για όσα έκαναν στα γήπεδα αυτή την εβδομάδα, από την άλλη όμως πρέπει (που και που) να ερχόμαστε στη θέση τους. Είμαι βέβαιος λοιπόν, ότι ο Παπαδόπουλος δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να σφυρίξει στην Τρίπολη. Όσον αφορά τον Καμπούρη και τις απίστευτες αλλά και αυτοκτονικές για την καριέρα του αποφάσεις που ήταν όλες κατά μίας ομάδας, χρειάζεται σίγουρα ψυχίατρος, για να μας εξηγήσει πώς και γιατί αυτός ο άνθρωπος έβγαλε τόσο μένος για τον ΠΑΟΚ, σε τέτοιο σημείο που να μην σκεφτεί τα παρεπόμενα των κινήσεών του.

Κλείνοντας για τους διαιτητές (και αφού τονίσω ότι ο Παπαπέτρου σε μια δύσκολη μέρα, έκανε άλλη μία εξαιρετική διαιτησία στη Νέα Σμύρνη, καταφέρνοντας να επιβληθεί με την παρουσία και το ύφος του απέναντι στους παίκτες) θεωρώ ότι οι Έλληνες ρέφερι θα πρέπει να επανεξετάσουν την στάση τους στην προσπάθεια Περέιρα να ορίσει ξένους. Οι Έλληνες διαιτητές είναι σε δύσκολη θέση, πιέζονται πάρα πολύ, ανθρώπινο είναι οι περισσότεροι να μην αντέχουν σε όσα ακούνε, γι’ αυτό λοιπόν ας μην «χαλιούνται» αν αυξηθούν κατά πολύ τα ματς που θα σφυρίζουν ξένοι. Κύριοι… δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να το παραδεχτείτε. ( Επί προσθέτως, ο Καμπούρης πρέπει να παραδεχθεί ότι αυτή η πολύ μεγάλη επαφή που έχει με τον Τριτσώνη, του κάνει τεράστιο κακό. Είτε στην Εύβοια, είτε στις συγκεντρώσεις που συχνά-πυκνά γίνονται τις Παρασκευές στο Γουδή. Για τον Τριτσώνη τα στοιχεία που συγκεντρώνονται και αφορούν τον ρόλο που ακόμη έχει στη διαιτησία, κάθε εβδομάδα και πολλαπλασιάζονται).

* Δυστυχώς, το περασμένο blog, αυτό που ακολούθησε του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας, είναι και πάλι επίκαιρο. Εκτός όλων των άλλων που συμβαίνουν -με σχέδιο- έπειτα από τους αγώνες, σταθείτε λίγο στο θέμα VAR!

Έγραφα τότε… «Εγώ έχω διαβάσει πάνω από 10-15 φορές τον Σαββίδη, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους της, αλλά και πολλούς άλλους που εκφράζουν τον Δικέφαλο, να ζητάνε και να υπερθεματίζουν για το VAR. ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει θετική άποψη από ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το Video και την βοήθεια που προσφέρει».

Αυτό το ΣΚ λοιπόν αποδείχθηκε 1000% ποιος θέλει το VAR και ποιος το πολεμάει λυσσαλέα, επιμένοντας στην επιρροή του ανθρώπινου παράγοντα. Υπάρχουν πλέον και γραπτές αποδείξεις!

* Λυπάμαι πολύ που για πρώτη (ίσως) φορά, αφήνω το ποδοσφαιρικό κομμάτι στο τέλος και ξεκινάω με τη διαιτησία.

Ποδοσφαιρικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πέρα από όλα τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά του, έχει μεσοαμυντικό πρόβλημα. Είτε πρόκειται για απίστευτα ατομικά λάθη, είτε για τη συνολική αργή-βαριά αντίδραση της ομάδας, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Φάνηκε από τα φιλικά και αν στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς υπήρχε δικαιολογία λόγω της ποιότητας των αντιπάλων, αυτό που έγινε και με τον Αστέρα, αλλά και τον Πανιώνιο, πρέπει να προβληματίσει. Κατά διαστήματα χάθηκε ο έλεγχος του ρυθμού, χάθηκε η… μπάλα, χάθηκαν και όλες οι επιστροφές και… ας είναι καλά ο Κρέσπο, που μαζεύει τον… ασυμμάζευτο των άλλων.

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι καλά, ο Μάτος έχει τα δικά του γνωστά απείθαρχα διαστήματα, ο Μαουρίσιο δεν σταθεροποιείται και όταν παίζει μαζί με τον Σάκχοφ πρέπει να πάρουν ταξί για να γυρίσουν πίσω, ο Χατσερίδης είναι αργός και τις πιο πολλές φορές χρησιμοποιεί την εμπειρία και το μυαλό του για να «κυνηγήσει» τα γρήγορα πόδια των αντιπάλων, ο Κάνιας δυσκολεύεται όταν χρησιμοποιείται. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του ΠΑΟΚ βγάζει μία… βιασύνη να κερδίσει τα ματς. Είναι σα να θέλουν να φύγουν από το 60΄. Δεν γίνεται έτσι και το καταλαβαίνουν όταν απείθαρχα βγαίνουν μπροστά και… χάνοντας την μπάλα… τρέχουν και δεν φθάνουν.

Σε κάθε περίπτωση το διπλό στη Νέα Σμύρνη είναι πολύ μεγάλο και ήρθε πανάξια κόντρα σε όλους τους αντιπάλους.

* Τελευταίο αλλά πολύ σοβαρό… Η ενέργεια του τύπου που βρίσκονταν στη θύρα των ΠΑΟΚτσήδων και σήκωσε το χέρι να ρίξει φωτοβολίδα στους φίλους του Πανιωνίου ήταν αδιανόητη. Ήταν σοκαριστική για όλους. Ακόμη και για τους διπλανούς του, που μετά τον έψαχναν και δεν τον έβρισκαν , μια και αυτός ήταν φανερό ότι επεδίωξε να κάνει τεράστιο κακό στον ΠΑΟΚ.

Αυτός πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε και να γίνει γνωστό αν είναι ανόητος, αν είναι δολοφόνος, ή αν είναι στημένος με σκοπό την τιμωρία του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια που έρχονται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.