Η επιστροφή του Βελέντζα στη Λιβαδειά (vid)

Gazzetta team
Η επιστροφή του Βελέντζα στη Λιβαδειά (vid)

bet365

Ο 48χρονος θα κάτσει αύριο στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, στο γήπεδο όπου έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»
Ιδιαίτερη θα είναι η αυριανή ημέρα για τον Λευτέρη Βελέντζα. Οχι μόνο γιατί θα εκτελέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του χρέη πρώτου προπονητή, αλλά επειδή θα επιστρέψει ως κόουτς του Απόλλων Σμύρνης σε ένα γήπεδο που έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα του.
Βρισκόμασταν στο τέλος της σεζόν 1994/95, όπου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη, βρίσκεται μια ανάσα από την έξοδό της στην Ευρώπη. Με παίκτες όπως οι Νικολαϊδης, Μπάρνιακ, Κόλα, Θ. Καρασαβίδης, Αλέξης, Βελέντζας, Λαχανάς, αλλά και τους γερόλυκους Μήνου, Μητρόπουλο, την τελευταία αγωνιστική θα δοκιμάζονταν στη Λιβαδειά και με νίκη, θα «κλείδωνε» την 4η θέση που οδηγούσε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου.
Μέχρι το 79' το σκορ ήταν 1-1 και περισσότεροι από 3.000 φίλοι του παρακολουθούσαν το παιχνίδι με κομμένη την ανάσα. Τότε όμως ο Βελέντζας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατσιπάνου, διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-1 υπέρ του Απόλλωνα και το όνομά του έμεινε στην... ιστορία.
Αλλωστε ακόμη και σήμερα παραμένει στη Ριζούπολη και στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ πλέον κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ισμαελ και να προσφέρει από άλλο μετερίζι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα