Το ταπεινωτικό 0-3 και το λάθος να τα βλέπουμε όλα εύκολα στον Ολυμπιακό

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το ταπεινωτικό 0-3 και το λάθος να τα βλέπουμε όλα εύκολα στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δεύτερη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μπορεί κάποιος να διακρίνει μία καμπύλη στις εμφανίσεις και στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του σε αυτή την αρχή της νέας σεζόν.

Υπήρξε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, με τρεις νίκες με σκορ 10-1 (4-0 και 3-1 τη Λουκέρνη και 3-1 την Μπέρνλεϊ) και η συνέχεια έχει δύο παιχνίδια με νίκη 1-0 επί του Λεβαδειακού και με ισοπαλία 1-1 στην ρεβάνς της Αγγλίας. Βλέπουμε ότι και τα αποτελέσματα «πέφτουν» και πέφτει σταδιακά και η ένταση που βγάζει η ομάδα. Μας δημιουργείται η αίσθηση ότι ο προπονητής την «φορμάρισε» έτσι την ομάδα ώστε να πάρει τις προκρίσεις στην Ευρώπη και να την φρεσκάρει τώρα στη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου λογικά θα επιδιώξει να ενσωματώσει τις εφτά (γιατί εφτά θα είναι…) πιο πρόσφατες μεταγραφές.

Το όλο σχέδιο μοιάζει να έχει ποδοσφαιρική λογική. Απλά για να λέμε ότι το «πρόγραμμα» πήγε καλά ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει και τον ΠΑΣ απόψε στο Καραϊσκάκη, έστω κι αν έχει μπει σε διαδικασία ύφεσης σε σχέση με την κορύφωση της έντασης, μετά δηλαδή την υπερπροσπάθεια για να γίνει το 3-1 επί των Άγγλων. Και μπορεί ο αντίπαλος να μην είναι κανένα…θηρίο (όπως έδειξε ο ΠΑΣ στην ήττα του 0-2 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Κυριακή), όμως εγώ δεν ξεχνάω ότι πέρσι στο Καραϊσκάκη οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν κερδίσει μόλις 1-0 με ένα μακρινό σουτ του Μάριν στο β΄ ημίχρονο. Κι ας είχε τότε ο ΠΑΣ αρκετές ελλείψεις…Μόλις δε την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα 1-0 τον Λεβαδειακό, τον οποίο είχε νικήσει επίσης δύσκολα πέρσι (2-1)…

Κανονικά, βέβαια, θα πρέπει όλοι στον Ολυμπιακό να θυμηθούν κυρίως ένα άλλο ματς, την ταπεινωτική ήττα 0-3 από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική τον Μάη. Και να ρίξουν κι αυτοί τρία γκολ σήμερα στον ΠΑΣ…Αλλά ξέροντας ότι η ομάδα προέρχεται από ταξίδι στην Αγλία κι από το πολύ κουραστικό παιχνίδι με τους «ξυλοκόπους» της Μπέρνλεϊ, εγώ πρωτίστως θα ήθελα απόψε μία νίκη, ακόμη και με μισό μηδέν! Το τρίποντο πρέπει να διασφαλίσει πάση θυσία ο Ολυμπιακός κι από εκεί και πέρα, αν του «κάτσει» όπως πρέπει το παιχνίδι, εννοείται ακόμη καλύτερα.

Απλά θα είναι λάθος να μας διαφεύγει το προφανές, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός τώρα φτιάχνει την ομάδα του. Σε σχέση με πέρσι έχει εννιά νέα πρόσωπα στην αρχική του ενδεκάδα-και εμείς λέμε γιατί βάζει συνέχεια τους ίδιους. Μα σαν αντίδοτο σε αυτό το πρωτοφανές στα χρονικά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, να αλλάξει όλο το ρόστερ του! Ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ βάζει στην ενδεκάδα τις μεταγραφές;…Ο Ουζουνίδης;…Μόνο σε επείγουσα ανάγκη το κάνουν! Με τους περσινούς παίζουν ακόμη.

Εμείς τα βλέπουμε όλα εύκολα για τον Ολυμπιακό, αλλά προφανέστατα δεν είναι. Να έχουν μείνει από πέρσι μόνο οι Φορτούνης, Ομάρ (κι οι Σισέ, Κούτρης) και να πρέπει η ομάδα να προκρίνεται στην Ευρώπη και να κερδίζει συνεχώς στο πρωτάθλημα. Ο Πέδρο Μαρτίνς κάτι θα βλέπει μέσα από τις προπονήσεις στους πιο καινούργιους κι ακόμη τους βάζει σιγά σιγά, κι όχι όλους. Παρεμπιπτόντως, ο Χασάν μετά από ένα ημίχρονο την Κυριακή και ένα 20λεπτο την Πέμπτη είδατε ότι έβγαλε κιόλας θλασούλα. Γι΄ αυτό εξηγώ ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό.

Κοιτάξτε, ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίζει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι δεδομένο, καθώς είδαμε με ενδιαφέρον τις νίκες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ επί του Αστέρα.

Χθες στην Τρίπολη συνέβη και το απίστευτο να δίνεται πέναλτι που δεν το ζήτησε η ομάδα που το κέρδισε! Δείτε τη φωτογραφία:

Ο Μάνταλος είναι στο έδαφος, ο διαιτητής Παπαδόπουλος το σκέφτεται τι θα κάνει (αν προσέξατε δεν σφύριξε άμεσα) και υπάρχουν άλλοι τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ στο τηλεοπτικό στιγμιότυπο. Ουδείς ζητάει πέναλτι. Να φωνάξει, να σηκώσει τα χέρια κλπ. Απλά βλέπουν τη φάση. Ούτε ο Μάνταλος ζήτησε κάτι. Μόνο αυτή η παρατήρηση αρκεί για να αντιληφθεί κανείς αν υπήρχε πέναλτι η, όχι…

Τέλος πάντων, σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ έδειξε αυτό που πλέον έχουμε όλοι καταλάβει, ότι παίζει για να κρατήσει το μηδέν-και το κάνει καλά, με εξαιρετική οργάνωση-, δεν χάνει και ψάχνει δύο τρεις ευκαιρίες στο ματς για να παίρνει τις νίκες. Έτσι παραμένει πάντα πολύ επικίνδυνος αντίπαλος στη μάχη του τίτλου.

Ο Παντελίδης νομίζω ότι την πάτησε χθες γιατί άλλαξε την ενδεκάδα του Αστέρα που είχε παίξει στην Τούμπα, βάζοντας τον Κυριακόπουλο αντί του Βαλιέντε. Γιατί έτσι άλλαξε θέση στον Τσιλιανίδη (από εξτρέμ, δεκάρι) και σαν να μου φάνηκε ότι έχασε το καλύτερο του όπλο. Ο δε ταλαντούχος Κυριακόπουλος ακόμη δεν βγάζει ωριμότητα, ακόμη και στη φάση στο 45’ που πήγε κι εκτέλεσε αυτός το φάουλ και δεν το άφησε στον Τσιλιανίδη. Θεωρώ κι ότι άργησε την αλλαγή του Δουβίκα, αφού έβλεπε ότι ο Αστέρας δεν έκανε φάση ούτε με…αίτηση.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι να κερδίζει κι αυτός. Μα εύκολα, μα δύσκολα, να παίρνει τις νίκες. Ειδικά μέσα στο σπίτι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.