Ποια Μπενφίκα, ποια Τσέλσι, ποιος Καρέλης;

Ποια Μπενφίκα, ποια Τσέλσι, ποιος Καρέλης;

Ποια Μπενφίκα, ποια Τσέλσι, ποιος Καρέλης;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα τελευταία καλοκαιρινά γεγονότα που στιγμάτισαν τον ΠΑΟΚ, αλλά και… το πιο σημαντικό από αυτά.

Το καλοκαίρι τελειώνει… Ένα καλοκαίρι που για τον ΠΑΟΚ ήταν τόσο γεμάτο… Βιβλίο μπορούμε να γράψουμε! Η πλάκα όμως είναι ότι η ποδοσφαιρική χρονιά μόλις ξεκίνησε…

Το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται την εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ, η οποία όμως σταμάτησε στο 1-4 από την Μπενφίκα. Ένα παιχνίδι που θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν οι ΠΑΟΚτσήδες…

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ένα καλοκαίρι που τελειώνει με την κλήρωση του Europa League η οποία έχει αύρα Champions League. Στον 12ο όμιλο συμμετέχουν τρεις ομάδες που ήρθαν από το Champions League και… η Τσέλσι. Η οποία κανείς δεν κατάλαβε πώς δεν παίζει σε αυτό… Ωραίος όμιλος, γεμάτος προκλήσεις για τον ΠΑΟΚ, με μία διαφαινόμενη μεγάλη κόντρα απέναντι στους Λευκορώσους της Μπάτε Μπόρισοφ για το ποιος θα ακολουθήσει την ομάδα του Σάρι στους 32.

Αυτό το καλοκαίρι που βρήκε τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη να τελειώνει και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο τις μεταγραφές του. Έκανε την έκπληξη ο Δικέφαλος του Βορρά και φέρνει πίσω στην Ελλάδα τον Νίκο Καρέλη, κάτι που αρκετοί επεδίωξαν, αλλά αυτός πέτυχε. Ο Καρέλης που σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του 2016, αλλά στην πολύ καλά οργανωμένη ομάδα του ΠΑΟΚ, έχει όλες τις προοπτικές για να ξαναγίνει μεγάλος πρωταγωνιστής. «Θα δούμε…» που λέει συνέχεια και ένας φίλος.

Φαινομενικά αυτά είναι τα κυρίαρχα ζητήματα των ημερών… ΚΑΚΩΣ!

Για τον ΠΑΟΚ το κύριο θέμα, αυτό που επιβάλλεται να είναι στο μυαλό όλων και κυρίως της ομάδας, είναι αυτό το τελευταίο καλοκαιρινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αυτό είναι ΤΟ γεγονός. Αυτό είναι ότι πιο σημαντικό. Δεν (πρέπει να) υπάρχει τίποτα άλλο. Για πάρα πολλούς λόγους, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει αυτό το ματς και κυρίως γιατί το πρόγραμμά του είναι αυτό που του επιβάλλει νίκη στη Νέα Σμύρνη. Εύκολο δεν είναι, αλλά πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια.

* Μόνο ένα πράγμα για το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα και ότι ακολούθησε. Το κάνω γιατί ακόμη και τώρα διαβάζω κριτικές από ανθρώπους που εκτιμώ για την ποδοσφαιρική τους γνώση και ανάλυση, οι οποίοι μου δίνουν την αίσθηση ότι δεν είδαν το ματς. Και είναι κακό να κρίνεις σαν τον Αλέφαντο, μόνο από το σκορ.

Παιδιά… Καθίστε και ξαναδείτε το. Από το 15΄ μέχρι και το 25΄ που όλα –σχεδόν- τελείωσαν, που ακριβώς ήταν η έπαρση, η αλαζονεία, η επιθετικότητα και η ομαδική απροσεξία του ΠΑΟΚ; Έχετε καταλάβει πώς το 1-0 έγινε 1-2; Το έχετε συνειδητοποιήσει; Μην επηρεάζεστε από τη φάση του Λημνιού που φεύγουν δύο εναντίον ενός και πιστεύετε ότι ήταν ο ΠΑΟΚ… απρόσεκτα επιθετικός και αλαζόνας. Στημένη μπάλα είχαν οι Πορτογάλοι και κατάφερε ο ΠΑΟΚ να βγάλει αυτή την κόντρα που δεν έφερε και αποτέλεσμα. Να μην έφευγαν δύο με ένας; Τι να έκαναν;

Η Μπενφίκα δεν έκανε το 1-2 επειδή ο ΠΑΟΚ (ως ομαδική λειτουργία) ήταν επιθετικός και αλαζόνας και ήθελε να τους «πατήσει» και έτσι τον βρήκαν… ανοργάνωτο. Για να τελειώνουμε. Οι Πορτογάλοι είχαν την τύχη ή την ικανότητα με έξι επικίνδυνες επιθέσεις και πέντε τελικές μέχρι το 50΄ να κάνουν το 1-4. Και τα τρία γκολ δεν τα έβαλαν αυτοί, αλλά τα πήραν δώρο από συγκεκριμένους παίκτες του ΠΑΟΚ, σε στημένη και οργανωμένη άμυνα.

Ξαναδείτε το πώς έγινε το κρίσιμο 1-2, αλλά και γενικά το 1-4, γιατί απ’ ότι φάνηκε με μία φορά δεν το καταλάβατε

Και κάτι άλλο με αφορμή τον Καρέλη ή γενικά τις μεταγραφές…

Πέρα από όποιον εκνευρισμό μπορεί να βγάζω (όπως προχθές με τα διαιτητικά) πέρα απ’ ότι έγινε πέρυσι, πέρα από τα φετινά γεγονότα, πέρα από την κόντρα που υπάρχει εντός συνόρων…

Εγώ, τώρα στο τέλος του καλοκαιριού, δεν μπορώ να ειρωνευτώ ή να απαξιώσω την ΑΕΚ, ή τέλος πάντων την ΠΑΕ ΑΕΚ που ήταν η μόνη που δεν κατάφερε να ενισχυθεί στο τέλος των μεταγραφών. Η πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ (όποιες μεθόδους και αν χρησιμοποιεί) μέχρι τώρα δικαιώνεται. Τι θα γίνει στο μέλλον… θα το δούμε αργότερα.

Όπως θα δούμε αργότερα τι θα γίνει όταν αγωνιστεί η ΑΕΚ με την Μπενφίκα και ο ΠΑΟΚ με τη Βίντι. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι τόσο… άτιμο και τα φέρνει πάντα έτσι (όπως πέρυσι με τον τελικό κυπέλλου και το αποστομωτικό 0-2 ) ώστε στο τέλος όλοι βγάζουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.