Γιατί έκλεισε το κεφάλαιο «Τομ Παπαδόπουλος» για τον Άρη

Γιατί έκλεισε το κεφάλαιο «Τομ Παπαδόπουλος» για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιατί έκλεισε το κεφάλαιο «Τομ Παπαδόπουλος» για τον Άρη

bet365

Πώς από τη χορηγική συνεργασία και την πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών χώρισαν οι δρόμοι της ΠΑΕ Άρης με τον Τομ Παπαδόπουλο.

Το κεφάλαιο «Τομ Παπαδόπουλος» έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα για την ΠΑΕ Άρης. Οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο λόγος δεν σχετίζεται τόσο με τη διαφαινόμενη εμπλοκή του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία με την ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά αυτή η απόφαση στοιχειοθετεί το επόμενο βήμα του από τη στιγμή που δεν βρήκε τρόπο ουσιαστικής εμπλοκής στην ΠΑΕ Άρης.

Οι τίτλοι τέλους άρχισαν να πέφτουν μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από περίπου τέσσερις μήνες και η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε στη διάρκεια του φιλικού αγώνα του Άρη με την ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο ομογενής επιχειρηματίας ενοχλήθηκε από την «παγερή» στάση του κ. Καρυπίδη απέναντί του. Αυτό διέρρευσε τουλάχιστον από το περιβάλλον του. Ταυτόχρονα κυριάρχησε η αίσθηση ότι οι δύο άνδρες θα έβρισκαν σημείο επαφής, τούτο όμως δε συνέβη ποτέ.

Πάμε στα γεγονότα. Σε συνέντευξή του στο Metropolis 95.5 ο Τομ Παπαδόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι… «μιλούσαμε επί δέκα μήνες με τον Άρη. Δεν τα βρήκαμε οικονομικά με τον κ. Καρυπίδη. Πιστεύω ότι δεν θέλει να πουλήσει την ομάδα. Κάναμε μια προσφορά, την οποία εγώ θεωρώ πως ήταν καλή, δεν προχώρησε». Επί του τελευταίου, οι απόψεις διίστανται. Υπό την έννοια ότι η πρόταση που είχε διαρρεύσει από τον Άρη (και δεν διαψεύστηκε από τον Τομ Παπαδόπουλο), σε καμία των περιπτώσεων, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Διότι προέβλεπε την καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 4.000.000 ευρώ και μάλιστα σε βάθος οκταετίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Άρης διότι:

-Το ποσό των 4.000.000 ευρώ είναι μικρότερο σε σχέση με το αυτό που έχει επενδύσει ο Θόδωρος Καρυπίδης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της ΠΑΕ. Δηλαδή θα πουλούσε μια εταιρία σε χαμηλότερη τιμή από το ποσό που επένδυσε κι έχοντας φροντίσει να πολλαπλασιάσει την εμπορική, αγωνιστική και οικονομική αξία της;

-Ο τρόπος καταβολής του ποσού (σε βάθος 8ετίας) δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτός από την πλευρά του κ. Καρυπίδη καθώς σε οκτώ χρόνια κανείς δεν ξέρει που μπορεί βρίσκεται και τι του επιφυλάσσει η ζωή. Σε μια αγοροπωλησία είναι απίθανο να μπει τόσο μεγάλο διάστημα καταβολής του αντιτίμου.

-Με 4.000.000 ευρώ ο κ. Τομ Παπαδόπουλος θα αποκτούσε μια εταιρία της οποίας τα εμπορικά έσοδα ξεπερνούν (ετησίως) τα 6εκ. ευρώ, οπότε μόνο ένας αφελής θα έδινε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σ’ αυτήν την προσφορά.

-Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών η πλευρά του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ήθελε να θέσει και αγωνιστικούς όρους με την ταυτόχρονη συνεργασία της ομάδας με συγκεκριμένους παίκτες, γεγονός το οποίο επίσης δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό στον φετινό Άρη.

Όπως διατύπωσε στη ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Τομ Παπαδόπουλος… «αυτό που θέλαμε να κάνουμε με τον Άρη μπορούμε να το κάνουμε με τον Ηρακλή» καθώς επίσης και ότι… «από τη Θεσσαλονίκη είμαι, κοντά στο τουρκικό προξενείο έμενα, στο Καυτανζόγλειο έπαιζα μπάλα. Για μένα είναι πιο κοντά ο Ηρακλής από τον Άρη». Μη ξεχνάμε όμως ότι η αγοραστική αξία κάθε ανώνυμης εταιρίας ορίζεται από τον ιδιοκτήτη είτε από τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τις τύχες της.

Στο δια ταύτα. Το γεγονός ότι ο Τομ Παπαδόπουλος δεν επανήλθε με νέα πρόταση(προφανώς βελτιωμένη) για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, δεν είναι κατηγορητέο ασφαλώς καθώς εκτίμησε διαφορετικά την αξία του ποδοσφαιρικού οργανισμού που λέγεται Άρης, αλλά δείχνει κάτι. Το ότι διέκοψε τη χορηγική συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης επιδεικνύει το επίπεδο της ενόχλησής του και τέλος, η στροφή του στην αγορά της απόκτησης της ΠΑΕ Ηρακλής ενδεχομένως να καταδεικνύει ότι δεν ήταν απόλυτα συνειδητή η σκέψη απόκτησης της ΠΑΕ Άρης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα