Μια φλόγα μέσα στην καρδιά

Μια φλόγα μέσα στην καρδιά

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Μια φλόγα μέσα στην καρδιά

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την εμφατική επιστροφή του Άρη και τη διαχείριση της κάθε βραδιάς…

ΑΕΚ - ΜΟΛ Βίντι με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σε κάθε αθλητικό project, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το σχέδιο. Όχι επειδή (συνήθως) διαμορφώνει το αποτέλεσμα, αλλά γιατί αυτό κρίνεται. Το φετινό σχέδιο του Άρη είναι γοητευτικό, όμορφο και συνάμα απλό. Ένα (επίσημο) παιχνίδι δεν είναι αρκετό για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αλλά σου δείχνει κάτι. Σε προδιαθέτει, αντιλαμβάνεσαι αν αυτό που δημιουργήθηκε θα οδηγήσει σε θαυμαστά αποτελέσματα ή στην απελπισία.

Το εμφατικό 0-3 στη Λαμία ουσιαστικά λειτουργεί υποστηρικτικά των όσων προηγήθηκαν. Έγιναν άλλα πράγματα με μεγαλύτερη αξία από το τελικό αποτέλεσμα. Το τελευταίο ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της σωστής εφαρμογής του σχεδίου. Κι αν αυτό λειτουργεί κάθε Κυριακή, είναι βέβαιο θα αλλάξουν συνειδήσεις και συνήθειες.

Μεγαλύτερη αξία έχει για παράδειγμα ότι ο κακός αγωνιστικός χώρος λόγω της ακατάπαυστης βροχής δεν αλλοίωσε, δεν διαφοροποίησε τον βασικό άξονα της φιλοσοφίας του Άρη. Η μπάλα δεν σηκώνεται από το γήπεδο, επιδιώκεται η απόκτηση κυρίαρχου ρόλου με υψηλά ποσοστά κατοχής μέσα από την τεχνική ικανότητα των Μπάσα-Ματίγια, η διάσπαση της άμυνας επιδιώκεται μέσα από το off ball παιχνίδι των ποιοτικότατων Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, με διαδοχικές κάθετες πάσες, με μια «κολώνα»(σ. σ. Γιουνές) ανάμεσα στα στόπερ ο οποίος στη μία επαφή μπορεί να σε καταστρέψει και τον Ντιγκινί ο οποίος λειτουργεί σαν την… μύγα στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Έχει τεράστια σημασία επίσης ότι μια ντελικάτη ομάδα η οποία δείχνει ότι θα βασιστεί κατά μεγάλο ποσοστό στην ατομική ποιότητα, κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και οι παίκτες έβαζαν τα… ποδαράκια τους στη φωτιά, κατευθυνόμενοι από τον αθλητικό εγωισμό. Παράδειγμα: Η πιο χαρακτηριστική φάση στη Λαμία δεν ήταν ούτε η κίνηση του Ντιγκινί, ούτε η εκτέλεση από τον Μπρούνο Γκάμα. Το λάθος του Ματέο Γκαρσία στο 90ο λεπτό και το σπριντ για να το διορθώσει και να ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας δείχνει τη νοοτροπία του αθλητή.

Αυτό που δεν είδαμε ήταν η γρήγορη εκτέλεση του transition. Ήταν προφανές ότι δεν το ήθελε ο Πάκο Ερέρα, ήταν εξίσου οφθαλμοφανές ότι σε κάθε σχετική ευκαιρία οι κεντρικοί χαφ πατούσαν την μπάλα για να ξεδιπλώνουν το σχέδιο του προπονητή. Σε άλλα παιχνίδια είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί.

Σ’ αυτή την ομάδα θα προστεθούν, ένα «σκυλί του πολέμου» με τακτική πειθαρχία αλλά και… ταλιμπάν ταμπεραμέντο όπως είναι ο Μανώλης Σιώπης κι ένας ντελικάτος παίκτης ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί εξαιρετικά το παιχνίδι (χωρίς την μπάλα) των υπολοίπων latin, όπως είναι ο Νικολάς Μαρτίνες.

Καταλήγοντας, η υποψία έγινε βεβαιότητα, οπότε αυτή η ομάδα σίγουρα έχει ποιότητα και ταλέντο. Μένει να αποκτήσει αθλητική προσωπικότητα. Η διαχείριση της κάθε βραδιάς είτε αυτή είναι όμορφη είτε άσχημη. Επί τούτου θα μετρήσει η προσωπικότητα του Πάκο Ερέρα γιατί ο προπονητής είναι αυτός που δίνει κατεύθυνση, αυτός που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές, αυτός που διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης μέσα από τον δικό του τρόπο διαχείρισης της κάθε Κυριακής. Επί του παρόντος, ο Ισπανός και οι παίκτες του αναζωπύρωσαν μια φλόγα μέσα στην ψυχή του απλού Αρειανού και θα το διαπιστώσουν σε λίγα 24ώρα, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι το οποίο (δυστυχώς και κακώς) θα γίνει στο Καυτανζόγλειο επειδή ο αγωνιστικός χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ακατάλληλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.