Μόνο στην Ελλάδα φαβορί ο… δεύτερος ΚΑΙ με μείον δύο!

Μόνο στην Ελλάδα φαβορί ο… δεύτερος ΚΑΙ με μείον δύο!

Μόνο στην Ελλάδα φαβορί ο… δεύτερος ΚΑΙ με μείον δύο!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη χάρη που μας κάνουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και για το πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο να θεωρείται μεγάλο φαβορί ο περσινός δεύτερος ΠΑΟΚ, που ξεκινάει την κούρσα και με μείον δύο βαθμούς!

Να που αρχίζει και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Έγιναν μερικές προσπάθειες για να… ξεφτιλιστούμε παγκοσμίως γι’ άλλη μία φορά, με μία πιθανή αναβολή, αλλά και με αποφάσεις που αφορούσαν τους κανονισμούς διεξαγωγής, οι οποίες ελήφθησαν 24 ώρες πριν τη σέντρα, αλλά… τελικά τα «καταφέραμε»! Θα παίξουμε…

Γιουβέντους - Λάτσιο με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Οι «μεγάλοι» της SuperLeague που δεν ήθελαν να πέσει ΚΑΝΕΙΣ πριν λίγες μέρες, θα μας κάνουν τη… χάρη να ξεκινήσουν! Στο τέλος θα δεχθούν μάλλον να παίξει και ο 13ος μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Τώρα, προς το παρόν τρέμουν, μην τυχόν σε διπλά ματς-μπαράζ(!!) η «μικρή» και πολύ πιο φτωχή σε μπάτζετ ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, χάσει από τον όποιο δεύτερο της… δεύτερης κατηγορίας. Είναι κατά δηλαδή μίας απόφασης της ΕΠΟ, που ΚΑΙ ΠΑΛΙ αδικεί τους μικρούς. Αλλά είπαμε… Επειδή μερικοί θέλουν μόνιμα να τα κονομάνε από τα όποια έσοδα της λίγκας(τώρα πλέον και από το κρατικό τηλεοπτικό συμβόλαιο) θα φθάσουμε στο σημείο να μην θέλουν να πέφτει κανείς ποτέ… Με ποιο δικαίωμα; Με αυτό μάλλον που πήραν όταν άλλαζαν τις τιμωρίες αδειοδότησης κάθε χρόνο, ανάλογα με το ποιος πρόκειται να τιμωρηθεί… ΝΤΡΟΠΗ!

Πάμε παρακάτω όμως…

Με αφορμή την έναρξη θυμηθήκαμε τον άγραφο νόμο που υπάρχει σε κάθε πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο και σε μεγάλο ποσοστό θεωρείται δεδομένο, ότι… πρώτο φαβορί για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής. Είναι ένας από τους άγραφους νόμους στο ποδόσφαιρο που σχετίζεται βεβαίως με όσους συνηθίζουν να κάνουν αναλύσεις, προγνωστικά, αλλά και όσους παίζουν στοίχημα. Παραδοσιακές καταστάσεις δηλαδή…

Στην Αγγλία (πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά και τώρα) φαβορί είναι η Σίτυ. Στην Ισπανία, φυσικά η Μπαρτσελόνα. Στην Γερμανία η Μπάγιερν. Στην Ιταλία προφανώς η Γιουβέντους. Στη Γαλλία η Παρί.

Κι’ αν σε αυτές τις χώρες οι παραπάνω ομάδες είναι υπερδυνάμεις και παραδοσιακά φαβορί, στην Τουρκία η περσινή πρωταθλήτρια Γαλατασαράι θεωρείται και δίνεται ως φαβορί, σε σχέση με Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας. Στην Ελβετία η Γιουνγκ Μπόις, στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ, στην Πορτογαλία η Πόρτο, στην Αυστρία η Σάλτσμπουρκ και το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες. Όπως δηλαδή και στην Ελλάδα όλα τα περασμένα χρόνια που το κατακτούσε ο Ολυμπιακός και κάθε φορά ξεκινούσε με τις περισσότερες πιθανότητες και τις μικρότερες στοιχηματικές αποδόσεις, για να το κερδίσει εκ νέου.

Παντού λοιπόν συμβαίνει αυτό, εκτός από την Ελλάδα τώρα που ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα!

Εδώ, όλοι νιώθουν και όλοι ξέρουν ότι φαβορί για το νέο πρωτάθλημα δεν είναι αυτός που το πανηγύρισε πέρυσι. Σε όλες τις αναλύσεις φαβορί είναι αυτός που το κέρδισε πέρυσι βαθμολογικά, αλλά του το έκλεψαν με δύο μηδενισμούς και τελικά τερμάτισε δεύτερος. Επίσης, όλοι βλέπουν στις στοιχηματικές εταιρίες ότι πρώτο φαβορί και με μεγάλη απόσταση από τους άλλους, δίνεται ο δεύτερος πέρυσι ΠΑΟΚ!

Πρώτο φαβορί ο ΠΑΟΚ για κατάκτηση με 1.80 και μετά οι άλλοι με 3,50 και 4,00! Μεγάλες οι διαφορές και πρωτοφανές φαινόμενο!

Γιατί;

Γιατί εκτός ΟΛΩΝ των άλλων που προαναφέραμε, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και με μείον δύο! Αυτό και αν δεν είναι φοβερό!

Παρολ’ αυτά λοιπόν, όλοι αντιμετωπίζουν και ποντάρουν τον ΠΑΟΚ (στα λεφτά και στο στοίχημα που πολλοί παίζουν επαγγελματικά δεν μετράνε οι οπαδικές προτιμήσεις) ως πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Σημαίνουν πολλά για το τι έγινε πέρυσι. Δεν (πρέπει όμως να) σημαίνουν απολύτως τίποτα, για φέτος.

Στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ πρέπει ΚΑΙ ΠΑΛΙ να πείσει για το ότι είναι ο καλύτερος. Αυτός -προσέξτε- ο μόνος πετυχημένος που… γι’ αυτό ακριβώς κράτησε τον προπονητή του και τον βασικό του κορμό, για να συνεχίσει τις περσινές επιτυχίες.Γιατί αν πέρυσι πέτυχες... φέτος δεν έχεις λόγο να αλλάξεις προπονητή και τη μισή ομάδα...

Από σήμερα λοιπόν που η σέντρα δίνεται στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει την Μπενφίκα πάνω στην οποία τον έστειλε ο Κομίνης και οι δικαστές (αφού πρώτα απέκλεισε αήττητος Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας) και να αφοσιωθεί στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ που εκτός όλων των άλλων (αναλυτών και στοιχηματζήδων) αντιμετωπίζεται ως περσινός πρωταθλητής και από τον κόσμο του. Προσέξτε…

Άλλοι που πανηγύριζαν πέρυσι, φέτος νιώθουν… περήφανοι για 12 χιλιάδες εισιτήρια σε γήπεδο της Αθήνας με 60 χιλιάδες θέσεις και ο ΠΑΟΚ χθες σταμάτησε στα 20.112 γιατί… δεν πήγαινε άλλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.