Μπαταγιάννης: «Για πρώτη φορά σήμερα αισθάνθηκα υπερήφανος ως πρόεδρος της Superleague»

Φώτης Καρακούσης
Μπαταγιάννης: «Για πρώτη φορά σήμερα αισθάνθηκα υπερήφανος ως πρόεδρος της Superleague»

bet365

Στις παλινωδίες που πήγαν να αναβάλλουν την έναρξη του πρωταθλήματος, την προκήρυξη της Superleague και όσα διαμείφθησαν στις συνεννοήσεις με την ΕΠΟ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Εξάλλου, τόνισε πως για πρώτη φορά η στάση των συλλόγων της κατηγορίας τον έκαναν υπερήφανο ως πρόεδρο της Λίγκας, ενώ αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ΕΠΟ, ανέφερε πως πρέπει αυτή να τιμάει το ρόλο της και πως υπάρχει μόνο μια προκήρυξη, αυτή που κατέθεσε η Superleague και καμία άλλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Λίγκας:

«Όπως είχαμε υποσχεθεί το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά στις 25 Αυγούστου παρόλο που σε όλη αυτή τη διαδρομή των δύο μηνών, από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρεία της Super League, πολλοί προσπάθησαν να εμποδίσουν ή να ματαιώσουν αυτή την έναρξη, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπερβάλλοντας τον εαυτό του, αφήνοντας στην άκρη τις συλλογικές ή οπαδικές αντιπαλότητες και σεβόμενο τον απλό έλληνα φίλαθλο και γενικότερα το ποδόσφαιρο, είναι έτοιμο να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό, υγιές, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όλοι όσοι παρακολουθούν αυτό το θέμα και οι οικογένειες τους, να έχουν υγεία και ευτυχία.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, που αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι πρόεδρος αυτού του συνεταιρισμού γιατί σήμερα τα μέλη έδειξαν ότι θέλουν πραγματικά την πρόοδο του ποδοσφαίρου, την αναβάθμιση του, το να γυρίσει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο, ακόμη και αν αυτό, προς το παρόν, ευκαιριακά ή πρόσκαιρα είναι εναντίον στα συμφέροντα του και στις γενικότερες επιδιώξεις του. Άλλωστε αυτό σηματοδοτεί η απόφαση μας να ξεκινήσει αύριο το πρωτάθλημα. Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα να ξέρετε ότι η Super League θα κάνει ότι είναι δυνατόν, νόμιμο, σε όλα τα όργανα, τα εγχώρια ή τα διεθνή ώστε η σημερινή απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, την οποία από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε, παράνομη, την καταγγείλαμε και μειοψηφήσαμε, να ανατραπεί και να μην ισχύσει. Το πρωτάθλημα θα γίνει με την προκήρυξη που έστειλε προς έγκριση, την μοναδική προκήρυξη, η Super League.

Υπάρχει αντιπαλότητα με την ΕΠΟ; «Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Η προκήρυξη ήταν να εγκριθεί στις 21 του μήνα, μόνοι μας είπαμε να αναβληθεί για να φέρει προκήρυξη η Football League για σήμερα, που δεν την έφερε. Χθες, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη της Super League και σήμερα ήρθαν οι ανθρωποι που χθες ομόφωνα ψήφισαν την προκήρυξη και μίλησαν για μπαράζ. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα αλλά όταν ο συνομιλητής σου σε βάζει απέναντι με αυτό τον τρόπο, πρέπει να αμυνθείς. Θα προσφύγουμε γι’ αυτή την απόφαση. Για εμάς η προκήρυξη μας που δεν έρχεται σε αντιπαλότητα με καμία άλλη προκήρυξη, και είναι η μόνη που είναι σε ισχυ, είναι να πέσουν τρεις ομάδες και να ανέβει μία. Δεν έχει σχέση με το μπαράζ, έχει να κάνει ότι σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο κάναμε μία συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση, είμαστε οι μόνοι που την ψηφίσαμε στην προκήρυξη και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή η πρόταση να ανατραπεί. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δια της Super League καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού της ΕΠΟ. 10-11 εκατομμύρια, δηλαδή πρώτα εμείς, η Super League ενδιαφερόμαστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να έχει πόρους. Θεωρώ ότι η αντιμετώπιση που έχουμε, σε σχέση με τον εμπαιγμό που δεχθήκαμε, δεν μας αξίζει, δεν μας τιμά και θα την πολεμήσουμε…

Δεν έχουμε προκηρύξεις σε δυσαρμονία. Έχουμε μία προκήρυξη της Super League που δεν εγκρίθηκε ή τροποποιήθηκε όπως λέτε, για εμάς εγκρίθηκε καθ’ ολοκληρία και δεν έχουμε καμία άλλη προκήρυξη, και από την άλλη έχουμε μία προκήρυξη της football league που είναι εν αναμονή. Αναμένεται… Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πραγματικά εισηγείται, αλλά η UEFA και η FIFA λένε ότι όταν εισηγείται ομόφωνα για την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, οι εισηγήσεις της είναι αναγκαστικά αποδεκτές. Η απόφαση λέει ότι εγκρίνει την προκήρυξη μας και διαφωνεί εκεί. Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως διαμορφώθηκε η σημερινή πλειοψηφία στην ΕΠΟ. Ξέρετε, γράφτε το, πείτε το και αφήστε τα περί υπερκείμενης αρχής. Είναι υπερκείμενη αρχή, η Super League είναι Ένωση αλλά για να είσαι υπερκείμενη αρχή δεν πρέπει να είσαι μόνο στα χαρτιά πρέπει να το δείξεις και με τη συμπεριφορά και την πράξη σου και δυστυχώς η ΕΠΟ σήμερα… Πρέπει να τιμάς το ρόλο που σου έχει ανατεθεί. Αυτά τα κατήγγειλα σήμερα στην ΕΠΟ και σηκώθηκα και έφυγα… Θα προσφύγουμε. Υπάρχει μία προκήρυξη της Super League και με βάση αυτή συνεχίζουμε…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα