Ακπόμ: «Θαυμάζω τον Μάτος για όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο»

Ακπόμ: «Θαυμάζω τον Μάτος για όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο»

Gazzetta team
Ακπόμ: «Θαυμάζω τον Μάτος για όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο»

bet365

Ο Αγγλος επιθετικός πραγματοποίησε στο «Ντα Λουζ» το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πλέον έχει στρέψει την προσοχή του στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Τσούμπα Ακπόμ, με αφορμή την αναμέτρηση του «Δικεφάλου» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα της φετινής Super League, μίλησε για το ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ, τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη ρεβάνς με την Μπενφίκα και αποθέωσε τον Βραζιλιάνο αμυντικό του «Δικεφάλου», Λέο Μάτος.

Πιο αναλυτικά όλα όσα είπε ο Άγγλος επιθετικός στην κάμερα του Novasports:

Για το πως νιώθει στο ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ:

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Γνωρίζω το πνεύμα που διακατέχει τον Σύλλογο. Είναι μία εξαιρετική περίοδος για την ομάδα και θέλω να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου».

Για το αν ήταν εύκολο να επιλέξει τον ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι ποτέ εύκολο να πάρεις αποφάσεις στο ποδόσφαιρο. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα. Εξέτασα τις προτάσεις που είχα στα χέρια μου και ο ΠΑΟΚ με κέρδισε με το πρότζεκτ που τρέχει και φυσικά τους οπαδούς του. Μίλησα με παίκτες που γνωρίζουν την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι φιλόδοξος όπως και εγώ».

Για το τι του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα:

«Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλουμε όλοι να τα καταφέρουμε και να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Εντυπωσιάστηκα, ζώντας τα δύο πρώτα μου παιχνίδια, από το πάθος του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο γι αυτούς. Αυτό μας δίνει μεγάλο κίνητρο σε εμάς τους παίκτες».

Για την Μπενφίκα:

«Η Μπενφίκα είναι μία ομάδα με ποιότητα και παίζει πάντα στο Champions League Είδαμε όμως και στο πρώτο παιχνίδι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το κάναμε ήδη κόντρα σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε δίψα και θέληση να γράψουμε ιστορία».

Για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του:

«Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας της ομάδας. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και να κάνουμε μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Ονειρεύομαι να έχω μεγάλη συνεισφορά σε όλο αυτό μέσα από την σκληρή μου δουλειά, να βοηθήσω όπως μπορώ και να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ γίνεται».

Για το που αναμένεται να αφιερώσει το πρώτο του γκολ:

«Ευχαριστώ τον κόσμο για τις ευχές του και την υποστήριξή του. Η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Τώρα δεν ξέρω που θα το αφιερώσω το πρώτο μου γκολ. Είμαι θρήσκος γενικά, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες μου. Συνήθως αφιερώνω τα γκολ μου στο Θεό».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Ο προπονητής είναι ένας πολύ τακτικός άνθρωπος που του αρέσει να δίνει σημασία στις λεπτομέρειες. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Ελπίζω να βρεθώ στο γήπεδο και να δώσω το 100% για την ομάδα. Ακόμα και αν δεν παίξω έχουμε εξαιρετικούς παίκτες για να κάνουν σωστά τη δουλειά. Περιμένω από τον Αστέρα να είναι μία δυνατή ομάδα. Είναι αρχή της σεζόν και καμία ομάδα δεν έχει να χάσει κάτι. Ελπίζω με την βοήθεια του κόσμου να τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει δεθεί με κάποιον από την ομάδα:

«Θαυμάζω πολύ τον Λέο Μάτος για όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βραζιλιάνου μπακ. Εκτός γηπέδου είναι όλοι εξαιρετικοί. Είναι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον και όλοι με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Με βοηθάνε όλοι μέσα και γύρω από την ομάδα. Ελπίζω να μάθω σύντομα και ελληνικά. Προς το παρόν γνωρίζω μόνο λίγες».

Για το μήνυμα προς τον κόσμο:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για όλα τα μηνύματα που μου έχουν στείλει και θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποδώσω όλη την αγάπη που έχω λάβει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα