ΑΕΛ: Στόχος να κάνει την υπέρβαση και στο πρωτάθλημα

ΑΕΛ: Στόχος να κάνει την υπέρβαση και στο πρωτάθλημα

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ: Στόχος να κάνει την υπέρβαση και στο πρωτάθλημα

bet365

Πέρσι η ΑΕΛ δεν μπόρεσε στο πρωτάθλημα να κάνει την υπέρβαση καθώς τερμάτισε 12η, ενώ στο Κύπελλο έφτασε ως τα ημιτελικά, φέτος οι «βυσσινί» θέλουν να τα καταφέρουν και στις δύο διοργανώσεις και έχουν το ρόστερ για να το πετύχουν.

Η αλήθεια είναι πως η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά περίεργη για την ΑΕΛ. Ήταν μια χρονιά γεμάτη χαρές, λύπες, αλλαγές προπονητών και ανάμικτα συναισθήματα. Αυτά της ικανοποίησης για την πορεία στο Κύπελλο όπου και έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό, μένοντας εκτός τελικού με το εντυπωσιακό γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο είχε και αυτά της στεναχώριας για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Ο στόχος αρχικά ήταν μια θέση από την 10η έως την 5η, με τους «βυσσινί» να τερματίζουν στην 12η και ουσιαστικά να «κλειδώνουν» την παραμονή τους τις τελευταίες αγωνιστικές.

Αυτό βέβαια είχε να κάνει και με τις πολλές αλλαγές προπονητών. Συγκεκριμένα την περσινή χρονιά η ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Πάους, συνέχισε με τον Ματάισεν, μετά ακολούθησε ο Φυντάνης πριν τον αντικαταστήσει ο Ντόνστανιτς, ενώ την χρονιά έκλεισε ο Σωτήρης Αντωνίου ο οποίος παραμένει και φέτος. Οι πολλές αλλαγές σίγουρα δεν βοήθησαν στο να αποκτήσουν οι Θεσσαλοί χημεία, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο, καθώς υπήρχαν αγώνες που έπαιξαν καλά, αλλά και άλλους που η απόδοση ήταν κάτω του μετρίου.

Φέτος και αφού στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε πολύ πραγματοποιώντας εξαιρετικές κινήσεις, θέλει να κρατήσει τον προπονητή και να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση στο πρωτάθλημα, έχοντας φυσικά στο μυαλό και το Κύπελλο, έναν θεσμό που στην ΑΕΛ πάντα τον θεωρούσαν ιδιαίτερα σημαντικό. Το κακό βέβαια είναι πως ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα ομάδα μετά τις πολλές μεταγραφές και μένει να δούμε αν ο νεαρός προπονητής καταφέρει να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο.

Ήρθαν: Μάρκος, Κούνιτς, Παϊτέρης, Κρίστινσον, Νούνιτς, Κασάδο, Πίτι, Παπαφώτης, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρσι, Φρίουι, Κάσος, Γκέκας, Πέτροβικ.

Έφυγαν: Κρητικός, Μλαντένοβιτς, Περόνε, Ναζλίδης, Μασούρας, Γροντής, Ρέντζας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Μπόζοβιτς, Κριζμάν, Γουάλας, Μπάμπιτς, Φάρκας, Πέτροβικ, Κασάδο

Προπονητής: Στο ξεκίνημά του στο πάγκο της ΑΕΛ ο Σωτήρης Αντωνίου κατάφερε να τα πάει πολύ καλά, καθώς με το που ανέλαβε άλλαξε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Το θέμα για τη νέα χρονιά είναι να του δοθεί η πίστωση χρόνου, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια στην ΑΕΛ δεν έχει δοθεί σε πολλούς. Αν ωστόσο παραμείνει, είναι ικανός να φέρει τους Θεσσαλούς στον δρόμο της επιτυχίας.

Αστέρι: Αν ο Μπασίμ Μόρσι είχε αποκτηθεί από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα γινόντουσαν καθημερινά αφιερώματα. Μιλάμε για τον βασικό επιθετικό της πρωταθλήτριας Αιγύπτου, αλλά και κάτοχο του Champions League της Αφρικής. Αν μάλιστα δεν είχε τσακωθεί με τον Κούπερ είναι δεδομένο πως θα ήταν στο Μουντιάλ με τους «Φαραώ». Λογικά ο Μόρσι θα είναι το αστέρι της ΑΕΛ και με τον τρόπο παιχνιδιού του αναμένεται να αγαπηθεί όσο λίγοι από την εξέδρα.

Θα πανηγυρίσει αν: ... μπορέσει να βρεθεί στην δεκάδα με άνεση, δεν κινδυνέψει σε κανένα σημείο και διεκδικήσει ως το τέλος την είσοδο στην πεντάδα. Φυσικά μην ξεχνάμε και το Κύπελλο όπου η ΑΕΛ πάντα τον είχε ως στόχο, κάτι που ισχύει και για φέτος.

Θα αποτύχει αν: ... δεν μπορέσει να βρεθεί στην δεκάδα, δεν παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα