Ο Βέργος, ο Καμπετσής και ο Καρέλης!

Ο Βέργος, ο Καμπετσής και ο Καρέλης!

Ο Βέργος, ο Καμπετσής και ο Καρέλης!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους Βέργο και Καμπέτση που ντύνονται στα πράσινα, την προσδοκία να προκύψει «νέος Καρέλης» και τον στράικερ της Γκενκ.  

Το καλοκαίρι του 2013 ο Νίκος Νταμπίζας... πόνταρε στον Νίκο Καρέλη. Έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι εκείνη την σεζόν έκανε καταπληκτικά πράγματα με τις μικρές εθνικές ομάδες αλλά σε συλλογικό επίπεδο η μεταγραφή στην Ρωσία δεν του βγήκε, καθώς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και να βγάλει πράγματα στο χορτάρι. Τον πήρε ως ελεύθερο, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και άφησε στην Άμκαρ ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης. Ο ορισμός του «win-win situation». Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν είχε τίποτα να χάσει αλλά μόνο να κερδίσει. Όπως κι έγινε.

Από την ημέρα που φόρεσε τα πράσινα, ο «Κάρε», δεν σταμάτησε λεπτό να δουλεύει. Σαν... σκύλος. Βελτιώθηκε αρκετά, κυρίως στον τρόπο που «τελείωνε» τις φάσεις και στην τακτική του συμπεριφορά, ο Αναστασίου τον ανέδειξε, είχε την τύχη να παίξει μαζί με τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης και λίγα χρόνια αργότερα έφερε στο ταμείο του συλλόγου κοντά στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θα ήταν μεγαλύτερο αν ο Παναθηναϊκός δεν βιαζόταν να τον παραχωρήσει στην Γκενκ τον Ιανουάριο του 2016!Μία από τις πολλές κινήσεις χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική τα τελευταία χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2018 ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» στην δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι»... ποντάρει εκ νέου σε δύο νεαρούς Έλληνες επιθετικούς. Τον Αργύρη Καμπετσή και τον Νίκο Βέργο.

Δύο παίκτες που σε ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τον Καρέλη, ωστόσο, έχουν ένα κοινό με τον διεθνή Έλληνα επιθετικό.  Αμφότεροι «έφτιαξαν» το όνομά τους από την παρουσία τους στις μικρές εθνικές ομάδες και έφυγαν άμεσα για το εξωτερικό. Χωρίς-κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- να είναι απολύτως έτοιμοι για αυτό το βήμα.

Ο Βέργος δεν κατάφερε να στεριώσει σε κανέναν από τους νέους του ποδοσφαιρικούς προορισμούς(Έλτσε, Καστίγια, Βάσας) και βλέπει τον Παναθηναϊκό ως μια ευκαιρία να βάλει την καριέρα του σε στέρεες βάσεις ενώ ο Καμπετσής μετά την σούπερ μεταγραφή στην Ντόρντμουντ και την εμπειρία στην δεύτερη ομάδα των Βεστφαλών, επιστρέφει στην Ελλάδα για να πάρει αυτό που του έλειψε στην Γερμανία. Παραστάσεις και παιχνίδια σε καλό επίπεδο ανδρών και όχι στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας ή στο Youth League.

Ο Παναθηναϊκός επενδύει σε αυτούς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και θα μπορούσε να το κάνει για τους συγκεκριμένους ακόμη και αν δεν είχε τον περιορισμό στις μεταγραφές και τον... μονόδρομο για ποδοσφαιριστές κάτω των 23. Ειδικά ο Καμπετσής αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον project και αποτελεί προσωπική επιτυχία του Νταμπίζα το γεγονός πως το πάλεψε μέχρι τέλους και στο τέλος κατάφερε να πάρει τον παίκτη ελεύθερο και όχι δανεικό από την Μπορούσια.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν,  επενδύει σε αυτά τα παιδιά. Όχι σε χρήμα. Δεν έχει, έτσι κι αλλιώς. Επενδύει, όμως, πάνω τους ποδοσφαιρικά, βάζει ένα σημαντικό στοίχημα για το μέλλον και περιμένει ένας από τους δύο και γιατί όχι και οι δύο, να παρουσιάσουν την αξιοθαύμαστη εξέλιξη του Καρέλη και να αναδειχθούν σε σημαντικά κεφάλαια της ομάδας!

Ο Καμπετσής και ο Βέργος έρχονται στον Παναθηναϊκό για να αποτελέσουν κομμάτι του rotation και όχι για βασικοί. Τουλάχιστον αυτός είναι ο μέχρι τώρα προγραμματισμός, καθώς είναι δεδομένο πως η μοναδική «κανονική» μεταγραφή θα αφορά σέντερ φορ παρά την έλευση των δύο Ελλήνων επιθετικών. Δεν θα πρέπει, πάντως, να αποκλείσουμε το να τους δούμε στις θέσεις πίσω από τον φορ στο 3-4-2-1 ή ακόμη και στην κορυφή μαζί με  εκείνον που θα έρθει σε σύστημα με δύο «φουνταριστούς».

Από κει και πέρα και από την στιγμή που το «τριφύλλι» έκανε το «2 στα 2» με τους μικρούς, όλο το μεταγραφικό βάρος πέφτει πλέον στον βασικό επιθετικό. Ο Νταμπίζας με τον Δώνη καθυστερούν στην τελική απόφαση και πολύ καλά κάνουν, θέλοντας να μειώσουν τις πιθανότητες του ρίσκου στην επιλογή τους και περιμένοντας αύξηση του διαθέσιμου μπάτζετ σε περίπτωση που προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών.

Μιας και συσχετίσαμε τους Καμπετσή και Βέργο με τον Καρέλη, να πούμε και δύο λόγια για τον «Κάρε». Στην Γκενκ μοιάζει απίθανο να συνεχίσει. Δεν θέλει να μείνει στο Βέλγιο, μιας και δεν έχει τον ρόλο που θα έπρεπε. Είτε με πώληση είτε πιο εύκολα με δανεισμό ο διεθνής άσος θα φύγει από το Γκενκ και ο Παναθηναϊκός δεδομένα παρακολουθεί διακριτικά την ιδανική περίπτωσή του, όσο δύσκολη και αν φαντάζει η επιστροφή του «Κάρε» στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Best of internet