Η ιδανική ενδεκάδα του καλοκαιριού (pics & poll)

Φώτης Καρακούσης
Η ιδανική ενδεκάδα του καλοκαιριού (pics & poll)

bet365

Το πρωτάθλημα αρχίζει, οι ομάδες ενισχύθηκαν και το gazzetta.gr προσπαθεί να βγάλει την δική του ιδανική ενδεκάδα από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Μπορεί να πέρασε από τα σαράντα κύματα, να υπήρχε αγωνία ακόμα και για την κλήρωση και την υπογραφή της προκήρυξη του πρωταθλήματος, ωστόσο η Super League θα αρχίσει στην ώρα της. Η σέντρα σε όλα τα γήπεδα θα γίνει αυτό το τριήμερο και η αγωνία για τους φίλους των ομάδων θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Οι 16 μονομάχοι προσπάθησαν το καλοκαίρι να ενισχυθούν, με το μεταγραφικό παζάρι να κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Το πόσο πετυχημένες θα αποδειχθούν αυτές οι κινήσεις θα φανεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος και φυσικά στο τέλος του, όταν όλες οι ομάδες θα κάνουν το ταμείο τους.

Εμείς εδώ θελήσαμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα των μεταγραφών, κάτι όντως εξαιρετικά δύσκολο με την λογική του ό,τι είναι δεδομένο πως θα μείνουν εκτός σπουδαίοι παίκτες. Ωστόσο είπαμε να το κάνουμε και εσείς μπορείτε να έχετε όποια αντίρρηση θέλετε. Πριν βέβαια αρχίσετε το κράξιμο να ξέρετε πως υπήρξε περιορισμός. Δηλαδή δεν βάλαμε δεύτερο παίκτη από την ίδια ομάδα, οπότε να το σκεφτείτε πριν την κριτική...

Σύστημα 4-3-3

Τερματοφύλακας: Κρίστινσον (ΑΕΛ)

Η καλή ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και η ΑΕΛ κοίταξε να πάρει κάτι πολύ καλό στην θέση αυτή. Οι... βυσσινί απέκτησαν τον Ισλανδό διεθνή Όγκμουντουρ Κρίστινσον και πιστεύουν πως κατάφεραν να έχουν σιγουριά σε αυτή την νευραλγική θέση. Ο 29χρονος και ύψους 1.92 τερματοφύλακας, έχει 10 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Χάμαρμπι και φέτος συνεχίζει στην Ελλάδα και τους Θεσσαλούς όντας μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Δεξί μπακ: Κούρντι (Πανιώνιος)

Στο δεξί άκρο της άμυνας βάζουμε τον Αμίρ Κούρντι, τον 27χρονο που ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο, έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στην Αλ Αχλί έχοντας 52 συμμετοχές και φέτος επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα. Ο Κούρντι όντας πιο έμπειρος αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στους «κυανέρυθρους», παίζοντας τόσο ως δεξί μπακ, όσο και ως δεξί χαφ, λύνοντας έτσι και τα χέρια του Ανιγκό. Μια κίνηση που δεν την λες εντυπωσιασμού, αλλά που είναι σίγουρο πως θα αποδειχθεί ουσίας.

Αριστερό μπακ: Άνχελ (Αστέρας Τρίπολης)

Στην άλλη πλευρά της άμυνας έχουμε τον Ισπανό Άνχελ Μαρτίνεθ. Ο 27χρονος αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης έχοντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό και μάλιστα την περσινή χρονιά είχε 17 συμμετοχές στην Σαραγόσα. Μεγάλο του ατού η τεχνική του κατάρτιση και τα πολλά ανεβάσματα ψηλά, όπως πρέπει να κάνουν άλλωστε όλα τα σύγχρονα μπακ. Σημαντικό στοιχείο επίσης και η ηλικία του, καθώς στα 27 του μπορεί αν έχει καλή πορεία φέτος να φέρει έσοδα και στους Αρκάδες σε πιθανή του πώληση.

Κεντρικός αμυντικός: Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος)

Στο κέντρο της άμυνας ξεκινάμε με τον Σπύρο Ρισβάνη. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής και την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στον Ατρόμητο, ωστόσο φέτος οι Περιστεριώτες τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή οπότε μπορεί να μπει στην βασική μας ενδεκάδα. Ο Ρισβάνης εκτός από τις αμυντικές του αρετές είναι από τους λίγους παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά και να ανεβάσουν την ομάδα τους, κάτι που σίγουρα τον κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο για κάθε ομάδα.

Κεντρικός αμυντικός: Τζανετόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)

Η αλληθεια είναι πως δεν έχει το όνομα των άλλων 10 της βασικής μας ενδεκάδας, αλλά αναμένεται να θεωρηθεί από τους πλέον χρήσιμους. Ο λόγος για τον Άνταμ Τζανετόπουλο, τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «κυανόλευκοι» ευελπιστούν πως ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός θα μπορέσει να τους λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πέρσι στα μετόπισθεν και ο νεαρός παίκτης ναι μεν δεν έχει την εμπειρία λόγω ηλικίας, αλλά έχει τις παραστάσεις και το ταλέντο για να τα καταφέρει. Το αν το πετύχει θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

Μέσος: Βέρνμπλουμ (ΠΑΟΚ)

Στην τριάδα του κέντρου έχουμε σπουδαίους παίκτες με την παρουσία του Πόντους Βέρνμπλουμ να δεσπόζει. Ο 32χρονος Σουηδός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να κάνει την διαφορά στον χώρο του κέντρου και η έως τώρα καριέρα του δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει και με το παραπάνω. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει 51 συμμετοχές σε μία τόσο δυνατή Εθνική ομάδα και που σταμάτησε μόνος του από εκεί, ενώ ήταν από τους καλύτερους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα τελευταία έξι χρόνια. Ουσιαστικά η καριέρα του τα λέει όλα και οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να δείξει και στον ΠΑΟΚ όσα έδειξε στο παρελθόν, κάτι που αν κάνει θα βοηθήσει σε σημαντικότατο βαθμό την ομάδα του Λουτσέσκου.

Μέσος: Νέιρα (ΟΦΗ)

Ένας ακόμα παίκτης με γεμάτη καριέρα και παραστάσεις είναι και ο μέσος του ΟΦΗ Χουάν Άνχελ Νέιρα. Ο 29χρονος Αργεντίνος αναμένεται άμεσα να γίνει ο αγαπημένος παίκτης της ομάδας του Ηρακλείου γιατί ό,τι θέλει ένας οπαδός. Ξέρει το τόπι και με το παραπάνω, ενώ ως Αργεντίνος έχει τον τσαμπουκά που κάνει το κλικ στην εξέδρα. Ο Νέιρα που αποκτήθηκε για να είναι ο οργανωτής των Κρητικών, έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μεξικό όπου την προηγούμενη τετραετία είχε γεμάτες χρονιές. Είναι κυρίως παίκτης που φτιάχνει το παιχνίδι, αλλά μπορεί να στείλει την μπάλα και στα αντίπαλα δίχτυα, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να ποντάρει πολλά επάνω του.

Μέσος: Έρικσον (Παναιτωλικός)

Από τους παίκτες που δεν ξέρουμε αν ξεχωρίσουν με την παρουσία του, αλλά που σίγουρα ξεχωρίζουν με το βιογραφικό τους είναι ο Σεμπάστιαν Έρικσον. Η απόκτηση του 29χρονου Σουηδού από τον Παναιτωλικό έκανε αίσθηση, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε σημαντική καριέρα σε Γκέτεμποργκ και Κάλιαρι και που σίγουρα είναι ικανός να γίνει ο ηγέτης των «καναρινιών». Με την απόκτησή του οι Αγρινιώτες βάζουν ποιότητα στο κέντρο τους με έναν παίκτη που μπορεί να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού.

Επιθετικός: Γκάμα (Άρης)

Εξαιρετική και η τριάδα των επιθετικών. Εκεί που θα μπορούσαν να μπουν πολλοί, αλλά όπως είπαμε 11 χωράνε, ενώ δεν μπαίνει δεύτερος παίκτης από την ίδια ομάδα. Ξεκινάμε με τον μεσοεπιθετικό του Άρη, τον Πορτογάλο Μπρούνο Γκάμα, έναν παίκτη στον οποίο οι... κίτρινοι ποντάρουν πολλά. Οι Θεσσαλονικείς στην επιστροφή τους στην Super League ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή που να μπορέσει και να κάνει την διαφορά, αλλά και να προσφέρει και θέαμα με τον 31χρονο να τα συνδυάζει και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Χωρίς αμφιβολία είναι το βαρύ χαρτί του Άρη και δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Είναι διεθνής με όλες τις Εθνικής της Πορτογαλίας ενώ η παρουσία του στην Λα Κορούνια ήταν εξαιρετική, στα συν του το φαντεζί ποδόσφαιρο που θα αγαπήσουν όλοι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επιθετικός: Λιβάια (ΑΕΚ)

Τα λόγια για τον Μάρκο Λιβάια είναι περιττά, αλλά για τον Κροάτη ισχύει ότι και για τον Ρισβάνη. Ναι μεν έπαιξε και πέρσι στην ΑΕΚ όντας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Χιμένεθ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο το καλοκαίρι αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τους «κιτρινόμαυρους». Πραγματικά ό,τι και να γράψουμε για τον παίκτη αυτό είναι λίγο, καθώς πέρσι μας έδειξε τι μπορεί να κάνει, ενώ το ίδιο εντυπωσιακά ξεκίνησε και φέτος, οδηγώντας την Ένωση στα πλέι οφ του Champions league καθώς ήταν από τους καλύτερους στα ματς με τη Σέλτικ. Η κλήση του άλλωστε στην Εθνική Κροατίας, στην 2η του πρόσφατου Μουντιάλ δείχνει πως ο 25χρονος επιθετικός όχι απλά μπορεί να κάνει την διαφορά (αυτό έκανε και πέρσι), αλλά να φέρει και πολλά έσοδα στα ταμεία της ΑΕΚ σε πιθανή πώληση τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα πάντως δεν θα μπορούσε να λείψει από την βασική μας ενδεκάδα των καλοκαιρινών μεταγραφών.

Επιθετικός: Ποντένσε (Ολυμπιακός)

Τελευταίος και φυσικά όχι καταϊδρωμένος είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο 23χρονος Πορτογάλος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Ο εξτρέμ της Σπόρτινγκ ξέρει πραγματικά πολύ μπάλα, κάτι που έχει δείξει σε όσα ματς του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική ντρίπλα, αλλά και δυνατό σουτ, ένας παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να γίνει ηγέτης σε μια ομάδα όπως οι Πειραιώτες. Δεν είναι τυχαίο το ό,τι έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές της Πορτογαλίας και σίγουρα θα κληθεί και στην ανδρών, ειδικά αν με τους «ερυθρόλευκους» έχει την παρουσία που όλοι περιμένουν από αυτόν. Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει από την ενδεκάδα μας, καθώς είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Ψηφίστε ποιους άλλους θα θέλατε στην ενδεκάδα

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, με τόσες μεταγραφές που έγιναν φέτος το καλοκαίρι η αλήθεια είναι πως το έργο μας αναφορικά με την καλύτερη ενδεκάδα μόνο εύκολο δεν ήταν. Υπήρξε και ο περιορισμός με τον έναν παίκτη από κάθε ομάδα, οπότε είναι λογικότατο να έμειναν εκτός πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Κάποιους από αυτούς (λογικά και πάλι θα έχουμε αδικήσει κάποιους), τους έχουμε στο poll που ακολουθεί, όπου εσείς μπορείτε να ψηφίσετε ποιον παίκτη θεωρείτε πως θα έπρεπε να ήταν στην ενδεκάδα μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα