Λαμία: Πιο έμπειρη, πιο «γεμάτη», «γρίφος» η επίθεση

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Πιο έμπειρη, πιο «γεμάτη», «γρίφος» η επίθεση

bet365

Η Λαμία ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν της στη Super League, διατηρώντας μεγάλο μέρος του περσινού «κορμού», κάνοντας τις δικές της μεταγραφικές υπερβάσεις και στοχεύοντας σε μια άνετη παραμονή.

Όλοι στη Φθιώτιδα μπορούν να «καμαρώνουν» για την ομάδα που έβαλε την πόλη της Λαμίας και τον νομό στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν πέρυσι για πρώτη φορά τις δυσκολίες των «σαλονιών», δοκίμασαν κάθε «γεύση» στο παρθενικό ταξίδι τους στο κορυφαίο επίπεδο της Ελλάδας κι ετοιμάζονται πλέον για τη δεύτερη «περπατησιά» τους, πιο έμπειροι και ευτυχισμένοι για την περσινή καλή πορεία.

Η παραμονή ήρθε σχετικά εύκολα κι ο Μπάμπης Τεννές κλήθηκε να συνεχίσει το έργο του στο ΔΑΚ. Πολλοί που δεν βοήθησαν αποχώρησαν γρήγορα, όσοι ήθελαν να μείνουν έμειναν, ενώ το ελληνικό στοιχείο ενισχύθηκε και «γέμισε» τον πάγκο της ομάδας. Παπαδόπουλος και Παντελιάδης καταγράφονται ως απώλειες, που μένει να φανεί αν θα καλυφθούν επάξια, ενώ οι μεταγραφές του Μπαράλες και του Μπερτίλιο την ενίσχυσαν σοβαρά, αν και το γκολ παραμένει ακόμα «γρίφος» στη Λαμία. Άπαντες ωστόσο ελπίζουν πως θα λυθεί και πως θα βλέπουν την ομάδα τους στα αντίστοιχα αφιερώματα της επόμενης σεζόν.

Ήρθαν: Σαράνοφ, Κατσίκας, Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Πινιώτης, Οσμάν, Καραγκούνης, Επστάιν, Μπερτόλιο, Μπαράλες

Έφυγαν: Βάντερσον, Μπεν Τζεμιά, Πίτι, Όμο, Άστσεριτς, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Κουκόλης, Καραγιάννης, Ακόστα, Πριντέτα

Προπονητής: Στην τρίτη του σεζόν στη Φθιώτιδα, ο Μπάμπης Τεννές θα συνεχίσει το έργο του, μετά από δυο σεζόν επιτυχημένες στο «τιμόνι». Έχοντας γνώση τόσο της ομάδας, όσο και της κατηγορίας, θα προσπαθήσει να βγάλει ξανά τους «κυανόλευκους» στο... ξέφωτο, με «όπλο» την εμπειρία του. Τακτικές και προσέγγιση δύσκολα θα αλλάξει, με τη Λαμία να έχει για μια ακόμα σεζόν αμυντικούς προσανατολισμούς και το 3-5-2 και το 4-2-3-1 ως βασικές διατάξεις στον αγωνστικό χώρο.

Αστέρι: Ο Φακούντο Μπερτόλιο προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν στον ΑΠΟΕΛ (13 συμ) και την Ορντάμπασι (14 συμ), με δυο γκολ και τρεις ασίστ συνολικά. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, που τη σεζόν 2015/16 έπαιξε και στον Αστέρα Τρίπολης, «ξεδίπλωσε» ήδη από τα φιλικά τις αρετές του, δείχνοντας πως μπορεί να γεμίσει τα «παπούτσια» του αποχωρήσαντα Πίτι. Απ’ αυτόν θα κριθούν πολλά, αναφορικά με την επιθετική παρουσία της Λαμίας.

Θα πανηγυρίσει αν: Τερματίσει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας Αν μπορέσει να τελειώσει γρήγορα με την πρόκληση της παραμονής στην κατηγορία κι έστω κοιτάξει στο πάνω μισό του «ταμπλό», θα πρόκειται οπωσδήποτε για επιτυχία.

Θα αποτύχει αν: Υποβιβαστεί. Ενδεχομένως στο τέλος της σεζόν τρεις ομάδες να «αποχαιρετίσουν» για τη Football League και όχι δυο, όπως πέρυσι, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι αυξημένος. Είναι δεδομένο πως οι Φθιωτοί θεωρούνται ως μια από τις ομάδες που θα εμπλακούν στα σενάρια υποβιβασμού, επομένως αυτή είναι η «μάχη» που καλούνται να κερδίσουν κι αν δεν τα καταφέρουν, τότε δεν θα έχουν πιάσει τον στόχο τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα