Αναστασιάδης: «Ούτε ο διαιτητής ήξερε για την κόκκινη του Μπαράλες»

Gazzetta team
Αναστασιάδης: «Ούτε ο διαιτητής ήξερε για την κόκκινη του Μπαράλες»

bet365

Ο αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης, μίλησε για τη φάση της αποβολής του Χερόνιμο Μπαράλες στο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την ένταση που προκάλεσε.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Μια φάση αρκούσε για να προκαλέσει έναν μικρό... πανικό στις τάξεις της Λαμίας, κατά τη διάρκεια του φιλικού με τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο (18/8).

Ο Χερόνιμο Μπαράλες είδε την κόκκινη κάρτα σε ανύποπτη φάση, για ένα μάλλον χαλαρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Αρχικά στη Λαμία πίστεψαν πως λόγω της αποβολής, θα χάσει και το αμέσως επόμενο, που είναι επίσημο, κόντρα στον Άρη (27/8, 21:30). Η σύγχυση ήταν τόσο μεγάλη, που οι άνθρωποι των Φθιωτών επιτέθηκαν λεκτικά στον διαιτητή, ενώ υπήρξε και σκέψη να προγραμματιστεί νέο φιλικό μέσα στην εβδομάδα, ώστε να εκτίσει εκεί την ποινή ο Αργεντινός!

Ουδείς στο γήπεδο είχε υπόψιν πως έχει αλλάξει ο ΚΑΠ και οι αποβολές έχουν επιπτώσεις σε επίσημα παιχνίδια όταν γίνονται σε διεθνή φιλικά και όχι εγχώρια. Επομένως, ο Μπαράλες θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ, που καθυσηχάστηκε από τη σχετική ενημέρωση.

Για το γεγονός μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Νετ «Σέντρα & Γκολ» ο αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης, που ανέφερε πως ούτε ο διαιτητής Μπουμαρσόπουλος γνώριζε για την αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικά:

«Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιαστήκαμε και εμείς που είδαμε ότι έχει αλλάξει από την περσινή σεζόν ο ΚΑΠ. Όταν βγαίναμε έξω μάλιστα είπα στον διαιτητή να προσέξουμε τραυματισμούς και τις κάρτες.

Θεωρώ «χαζό» να κλέβουν την παράσταση άνθρωποι που στον αγώνα δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα. Μάλιστα, τόνισα στον διαιτητή πως στην ποδοσφαιρική μου καριέρα δεν θυμάμαι κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Όχι, νομίζω πως δεν το γνώριζε και τον ρώτησα μάλιστα γιατί μας στερείς το δικαίωμα να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα.

Ο διαιτητής μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι, καθώς υπάρχουν κάμερες και φωτογραφίες και θα εκτεθώ. Νομίζω όμως, παρόλο που κατάλαβα ότι έχει δίκιο ότι μπορούσε να γίνει διαφορετικά και έγινε αρκετά θεατρικό όλο το γεγονός».

Εξάλλου, ο στόπερ των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκινά:

Για το τι διαφορετικό θα δούμε φέτος από τη Λαμία:

«Ο σχηματισμός έχει διαφοροποιηθεί λίγο, αλλά τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι τα ίδια. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχει δουλευτεί αυτό το σύστημα, το οποίο δείχνει ότι το έχουμε κατανοήσει αλλά χρειάζεται συνεχής δουλειά και βελτίωση. Μαζί με τα έμπειρα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα θα προσπαθήσουμε περισσότερο απ΄ότι την περσινή χρονιά και θα πιέσουμε τους εαυτούς μας να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και για αυτό θα πρέπει όλοι να πιεστούμε παλιοί και κανούργιοι».

Για το ότι η Λαμία δίνεται ως φαβορί για υποβιβασμό:

«Ευχόμαστε και φέτος, όπως και πέρυσι το κάναμε, να διαψεύσουμε τους bookmakers. Κακά τα ψέματα από την στιγμή όπου η Λαμία ανέβηκε στην SuperLeague και μέχρι να εδραιωθεί, θα δίνεται ως φαβορί για υποβιβασμό. Και φέτος αλλά και του χρόνου αν πάνε καλά τα πράγματα (αν μείνει η ομάδα στη SuperLeague) θα δίνεται ως φαβορί για υποβιβασμό και αυτό δεν θα πρέπει να είναι κάτι που μας ξαφνιάζει. Το τρανό παράδειγμα βέβαια είναι η περσινή σεζόν, οπότε οφείλουμε να τους διαψεύσουμε όλους».

Για το αν έχει γίνει η ομάδα πιο σοφή από την περσινή σεζόν:

«Σίγουρα έχει γίνει πιο σοφή καθώς δημιουργήθηκε το ρόστερ πιο νωρίς, διότι υπήρχε και το χρονικό περιθώριο. Σίγουρα έχουν έρθει παιδιά με εμπειρία και συμμετοχές στη SuperLeague, αλλά πιστεύω πως όλα θα φανούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα δεν λέει τίποτα το ρόστερ, η αφετηρία για εμάς πρέπει να είναι η περσινή χρονιά. Μπορεί να είναι καλύτερο το ρόστερ, αλλά ο καθρέφτης για εμάς θα πρέπει να είναι ο αγωνιστικός χώρος. Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα προέρχονται από μεγάλες ομάδες και έχουν βοηθήσει τον ΠΑΣ να ανέβει επίπεδο και για αυτό έχει αλλάξει το ποιοτικό στυλ της ομάδας».

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Η πρεμιέρα κρύβει πολλούς κινδύνους, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα. Ο Άρης και ο ΟΦΗ είναι δύο ιστορικές ομάδες που λείπουν από την Α΄Εθνική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για να φέρει παίκτες υψηλής ποιότητας και από αναγνωρισμένα πρωταθλήματα. Εμείς το βλέπουμε ως ένα ξεκίνημα ενός δύσκολου παιχνιδιού στην έδρας μας, με τον κόσμο μας στο οποίο πρέπει να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε, όπως όλα τα παιχνίδια εντός έδρας».

Το ότι παίζει στην έδρα της η Λαμία την φορτώνει με άγχος;

«Σίγουρα θα υπάρχει άγχος, δεν γίνεται πρεμιέρα δίχως άγχος. Προτιμότερο είναι για εμένα να ξεκινάμε με παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας, με μία ομάδα που έχουμε και τις δικές μας ποδοσφαιρικές διαφορές. Είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με μία μεγάλη νίκη».

Είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας να ξεκινήσει με θετικά αποτελέσματα το πρωτάθλημα;

«Αυτό που είπαμε μέσα στα αποδυτήρια από την στιγμή που βγήκε το πρόγραμμα είναι ότι στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές η ομάδα πρέπει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί. Ξέρουμε όλοι ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το καλό ξεκίνημα όπως την περσινή σεζόν μπορεί να μας δώσει ώθηση και να ελευθερώσει ενδεχομένως πολλούς ποδοσφαιριστές από το άγχος. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε μία καλή αρχή και να εκμεταλλευτούμε τα πρώτα 9-10 ματς του πρωταθλήματος».

Για το ποιοι θα παλέψουν για τον υποβιβασμό:

«Είμαστε 7-8 ομάδες που θα παλέψουμε για τις τρεις θέσεις του υποβιβασμού. Θεωρώ πως ο Απόλλων Σμύρνης, θα είναι μέσα στις ομάδες που θα παλέψει όπως επίσης και η ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό. Ίσως βέβαια να υπάρχει και μία ομάδα έκπληξη, μπορεί ο ΟΦΗ να βρεθεί σε αυτή τη θέση ή κάποια άλλη ομάδα, λόγω ανταγωνιστικού πρωταθλήματος».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ Λαμία:

«Δεν ασχολούμε με τις μεταγραφές. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά μας θέματα. Στον σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι όπως ο προπονητής και ο πρόεδρος που έχουν αναλάβει τα συγκεκριμένα θέματα. Αν είναι να γίνει μία μεταγραφή καλώς να έρθει, ειδάλλως όλα τα παιδιά θα κάνουμε καλά τη δουλειά μας για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα