«Μεγαλύτερο ταλέντο από τον Σαλάχ ο Σικαμπάλα, αλλά με λάθος νοοτροπία»

«Μεγαλύτερο ταλέντο από τον Σαλάχ ο Σικαμπάλα, αλλά με λάθος νοοτροπία»

bet365

Δύο Αιγύπτιοι ποδοσφαιρικοί αναλυτές εξηγούν στο gazzetta.gr γιατί ο Σικαμπάλα δεν... έμαθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα εστιάζοντας στη νοοτροπία του. Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Απόλλων Σμύρνης προέβη σε μια βαρύγδουπη μεταγραφική κίνηση επαναφέροντας έπειτα από 12 χρόνια στον Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Σικαμπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος λατρεύεται σαν θεός στη Ζάμαλεκ, θυμήθηκε τον καλό εαυτό του στην περυσινή σεζόν στη Σαουδική Αραβία και βρήκε θέση στην Μουντιαλική εθνική Αιγύπτου.

Δύο ποδοσφαιρικές αναλυτές από την Αίγυπτο, ο Μαρουάν Αχμέντ (kingfut.com) και ο Χαμάντα Κίρο (korabia.com) αναφέρονται στο τρομερό ταλέντο του 32χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά και στον αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα του. Ο πρώτος μάλιστα τονίζει πως το ταλέντο του Σικαμπάλα είναι μεγαλύτερο ακόμη και από του Μοχάμεντ Σαλάχ. Αμφότεροι σχολιάζουν την νοοτροπία του Σικαμπάλα που λειτούργησε ως τροχοπέδη στην απόπειρα του για ευρωπαϊκή καριέρα, ενώ συμφωνούν πως εάν συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στον Απόλλωνα τότε θα κάνει την διαφορά!

Μαρουάν Αχμέντ (kingfut.com)

«Για μένα ο Σικαμπάλα είναι ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο φυσικό ταλέντο στην ιστορία του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Ο πιο χαρισματικός παίκτης που έβγαλε η χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που τον εμπόδισε να εξελιχθεί στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Αιγύπτου ήταν η νοοτροπία του. Ο Σικαμπάλα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όταν ήταν νέος. Στη συνέχεια θυμάμαι για παράδειγμα το 2010 πως δέχθηκε πρόταση από την Τότεναμ προκειμένου να δοκιμαστεί.

Η Μπλάκμπερν επίσης ενδιαφερόταν για την απόκτηση του, ενώ η Άντερλεχτ έστειλε εκπρόσωπο της στην Αίγυπτο, όμως ο Σικαμπάλα δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο. Όλη η καριέρα του Σικαμπάλα είναι γεμάτη χαμένες ευκαιρίες και επιλογές που δεν έκανε. Η Ζάμαλεκ βέβαια ξόδεψε πολλά λεφτά για να τον έχει στο ρόστερ της. Θα μπορούσε να γίνει ο κορυφαίος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστές όλων των εποχών εάν δεν είχε λάθος νοοτροπία. Διέθετε φυσικό ταλέντο σπουδαιότερο και από τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Όταν επέστρεψε από την Σπόρτινγκ γνώριζε πως θα έπρεπε να συγκεντρωθεί στο γήπεδο και να παίξει ποδόσφαιρο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βρισκόταν στα αζήτητα. Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σαουδική Αραβία όπου ήταν εξαιρετικός στην Αλ Ραέντ δίχως μάλιστα να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ καλός και δικαιολογημένα κέρδισε θέση με την εθνική Αιγύπτου στο Μουντιάλ. Ήταν ο αρχηγός της Ζάμαλεκ. Είμαι πεπεισμένος πως έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του θα κάνει την διαφορά στον Απόλλωνα Σμύρνης».

Χαμάντα Κίρο (korabia.com)

«Ο Σικαμπάλα στα 32 του παραμένει ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Προέρχεται από πολύ καλή σεζόν στη Σαουδική Αραβία, την οποία 'εξαργύρωσε' με την κλήση του στην εθνική Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ πριν από 12 χρόνια. Η καθυστερημένη του επιστροφή από τις διακοπές του στην προετοιμασία της Ζάμαλεκ εκνεύρισε τον τεχνικό της Ζάμαλεκ, Κρίστιαν Γκρος με συνέπεια να μην τον δεχθεί στην ομάδα.

Πιστεύω πως εάν νοιάζεται για τη νέα του ομάδα και συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σπουδαίους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί της Ζάμαλεκ τον ήθελαν πίσω, όμως την ίδια στιγμή έβλεπαν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος πραγματικά δεν ήξερε εάν ήθελε να μείνει η να αποχωρήσει. Ασφαλώς και έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ωστόσο ο Σικαμπάλα απέδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Το πρόβλημα του Σικαμπάλα είναι στη νοοτροπία του. Όπως μου έλεγε και ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, ο Σικαμπάλα είναι ένας θαυμάσιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος όμως δεν ξέρει πως πρέπει να δει το μέλλον του».

Δείτε τον Σικαμπάλα εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα