Όλοι οι νέοι μπροστινοί του Ολυμπιακού έδειξαν ότι μπορεί να κάνουν διαφορά

Όλοι οι νέοι μπροστινοί του Ολυμπιακού έδειξαν ότι μπορεί να κάνουν διαφορά

Όλοι οι νέοι μπροστινοί του Ολυμπιακού έδειξαν ότι μπορεί να κάνουν διαφορά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την παρουσία των καινούργιων επιθετικογενών παικτών του Ολυμπιακού.

Σκόραρε ο Κλωναρίδης το πρώτο γκολ του αγώνα ΑΕΚ - Σέλτικ; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Είναι…ωραίο που αυτό το οποίο είχαμε στο μυαλό μας για τους τέσσερις «μπροστινούς» που πήρε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε, στον ένα η, στον άλλο βαθμό, από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Ότι δηλαδή μπορεί η ομάδα να περιμένει από αυτούς πολλά πράγματα.

Ουσιαστικά το είδαμε διαπιστώσει κι από τα φιλικά, όμως επειδή πάντοτε άλλο είναι το επίσημο παιχνίδι κι άλλο τα φιλικά, έχει σημασία αυτή η επιβεβαίωση αναφορικά με τον Λάζαρο, τον Γκερέρο, τον Ποντένσε, αλλά και τον Φετφατζίδη, παρότι έπαιξε λίγο-όπως γενικότερα έχει παίξει λιγότερο από τους άλλους τρεις, προφανέστατα γιατί ήταν πίσω από θέματα φυσικής κατάστασης, κάτι που ασφαλώς δεν ήταν και στα…υπέρ του.

Για τον Λάζαρο, για να μην κρυβόμαστε, παίζει μεγάλο ρόλο ότι ξεκίνησε με δύο γκολ-διότι εκτός των άλλων είχαμε και το περσινό, με την ομάδα να μην παίρνει παρά ελάχιστα γκολ από τους εξτρέμ της. Κι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που χρειάζεται να παίρνει γκολ τουλάχιστον από τον ένα βασικό της εξτρέμ. Γενικά ο Έλληνας διεθνής είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Συνεργάστηκε καλά και με τον παίκτη πίσω του (Ομάρ) και με τους τρεις άλλους επιθετικογενείς (Φορτούνη, Γκερέρο, Ποντένσε), πίεσε κι έκλεψε μπάλες, έκανε κι εκείνη την κούρσα προς τα…πίσω βοηθώντας αμυντικά και κερδίζοντας εξτρά χειροκρότημα, ενώ πέρα από τα γκολ μπήκε και σε άλλες δύο φάσεις ο ίδιος-τη μία κοντραρίστηκε πάνω στο σουτ και τη δεύτερη τον πρόλαβαν στο τσακ πριν το σουτ. Ένα μειονέκτημα που έβγαλε; Έχασε αρκετά συχνά την μπάλα-κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, πρέπει να το προσέξει.

Ο Γκερέρο δείχνει πάνω απ΄ όλα ένας πολύ σοβαρός σέντερ φορ, που ναι μεν δεν βγάζει μάτια με προσωπικές ενέργειες, αλλά είναι πραγματικά πολύτιμη μονάδα. Κατ΄ αρχάς έβαλε δύο γκολάκια (δίνοντας συνέχεια στα έξι των φιλικών), ευρισκόμενος στη σωστή θέση, στο σωστό χρόνο, ενώ ειδικά στο δεύτερο έκανε το τσίμπημα της μπάλας με το αριστερό, ακριβώς όπως έπρεπε. Επιπλέον θα έκανε πανεύκολα άλλα δύο γκολ, εάν ο Τσιμίκας του γυρνούσε σωστά την μπάλα σε δύο περιπτώσεις. Και είχε κι άλλες τρεις τελικές, εκ των οποίων οι δύο σουτ όχι κάτι το ιδιαίτερο κι η τρίτη ένα σουτ από πλάγια, αλλά καλή θέση, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να τον νικάει-ίσως θα μπορούσε μία καλύτερη εκτέλεση. Όμως, ο Ισπανός κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να μπαίνει στις φάσεις: κυριότερο, ότι παίρνει τις πρώτες μπάλες κι έτσι κρατάει τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Αλλά και πιέζει αδιάκοπα την αντίπαλη άμυνα-το έκανε και στο 89ο λεπτό! Προσπαθεί να κερδίσει κάτι από κάθε φάση και κάπως έτσι πήρε το κόρνερ που έφερε το 1-0. Μπορεί να μην φαίνεται τόσο πολύ η προσφορά του, όμως είναι σημαντική. Το 3-0, το δικό του δηλαδή πρώτο γκολ, το είχε ξεκινήσει ο ίδιος, βγαίνοντας έξω από την περιοχή και δίνοντας έξοχα την μπάλα στον Φορτούνη. Και στον Ποντένσε γύρισε ωραία την μπάλα σε μία στιγμή σε ένα σουτ του Πορτογάλου και γενικά είναι φορ που κάνει καλή δουλειά σε όλους τους τομείς.

Ο Ποντένσε μοιάζει αρκετά συμπληρωματικός εξτρέμ με τον Λάζαρο. Δηλαδή, ο μεν είναι πιο καλός εκτελεστικά, ο δε πιο καλός δημιουργικά. Η αλήθεια είναι ότι ο «κοντός» για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα» κυνήγησε τόσο πολύ το γκολ-αν δεν το προσέξατε, επιχείρησε πέντε σουτ. Δεν ήταν…ιδανικά, ένα-δύο όμως απείλησαν τον γκολκίπερ, αλλά τέλος πάντων το έψαξε και το γκολ αυτή τη φορά κι όχι μόνο την πάσα κι έτσι πρέπει να κάνει ο κάθε επιθετικογενής παίκτης, με την προϋπόθεση να το κάνει όταν πρέπει κι όχι υπερβάλλοντας. Ο Ποντένσε βέβαια πρωτίστως διακρίνεται για την καλή του μπαλιά και την καλή του συνεργασία με τους άλλους μπροστινούς και κύρια τον Φορτούνη (όπως ίσως θυμάστε είχα επισημάνει έγκαιρα). Οι τρεις πάσες του στον παίκτη πίσω του, τον Τσιμίκα, ήταν εξαιρετικές στη φάση του 2-0 του Λάζαρου και σε εκείνες των δύο ευκαιριών του αριστερού μπακ. Όπως ήταν υπέροχη και η, ας την πούμε έτσι, προασίστ στον Φορτούνη στη φάση του 3-0 του Γκερέρο, αλλά και μία ακόμη πάσα του στο σουτ του Φορτούνη στην αρχή του ματς. Μάνι μάνι μιλάμε για παρουσία του δημιουργικά σε πέντε φάσεις και άλλες πέντε δικές του τελικές. Άρα, ένα γεμάτο παιχνίδι.

Για να καταλήξω με τον Φετφατζίδη, που πέρασε μόλις στο 86’ και σε εφτά λεπτά πρόλαβε να κάνει τρεις φορές αισθητή την παρουσία του, με ωραίες ενέργειες και πάσες στους κυνηγούς. Αυτό ακριβώς σημαίνει να μπαίνεις αλλαγή και να βοηθάς την ομάδα σου! Ο δε Φέτφα έχει τα προσόντα να κάνει τη διαφορά, ακόμη κι όταν έρχεται από τον πάγκο-όπως είχε κάνει και τότε στη Μαρσέϊγ…

Κι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη κι από τέτοιους παίκτες, που μπορούν να του δίνουν λύσεις ακόμη και μπαίνοντας αλλαγή. Το ίδιο περιμένουμε να κάνει κι ο Ανσαριφάρντ, όταν χρειαστεί κι όσο μένει στην ομάδα. Ειδικά μέχρι να έρθουν κι άλλες ενισχύσεις μπροστά, που πρέπει να έρθουν, αυτοί οι δύο έμπειροι πρέπει να βοηθήσουν.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός κυνηγάει πολύ σοβαρά τον Γκιγέρμε 10 μέρες τώρα. Την αγορά του Βραζιλιάνου κι όχι τον δανεισμό του. Τα «σκάει» κι έχει και μεγάλο σύμμαχο τον παίκτη. Θέλω να πιστεύω, και πιστεύω, ότι αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο να χαλάσει η μεταγραφή. Αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή. Φάγαμε όλο τον γάϊδαρο, τώρα έμεινε η ουρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.