Δεν χάνει ο Άρης στα φιλικά

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δεν χάνει ο Άρης στα φιλικά

bet365

Ο Άρης επικράτησε της Ξάνθης με 0-1 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην πόλη της Θράκης με σκόρερ τον Χαμζά Γιουνές.

Οι «κίτρινοι» είναι αήττητοι και στα έξι φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει σε Ελλάδα και Ολλανδία, για την ακρίβεια έχουν κερδίσει τα πέντε εξ’ αυτών. Στον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη, ο Άρης είχε σωστές αντιδράσεις στην άμυνα, αλλά και πάλι έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να αποκτήσει σωστή ανάπτυξη παιχνιδιού. Σε σύγκριση με τον πρόσφατο αγώνα με τη Λάρισα, ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε αλλαγές καθώς προτίμησε το δίδυμο των Σόουζα-Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, τον Άλεξ Μενέντεθ στην αριστερή πλευρά αντί του Βαλεριάνου και τον Παυλίδη αντί του Ματίγια.

Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας όχι όμως και τις κλασικές ευκαιρίες. Αντιθέτως, ο Άρης είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, προσπάθησε να δημιουργήσει μέσα από μεγάλες μπαλιές, γεγονός που ανάγκασε τον Πάκο Ερέρα να αντιδράσει έντονα στο 20ο λεπτό.

Φαίνεται ότι οι φωνές του Ισπανού έπιασαν τόπο καθώς ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε δύο ευκαιρίες με τους Παυλίδη, Γιουνές το 34ο και 43ο λεπτό για να φτάσουμε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή αντίδραση των παικτών της Ξάνθης, επωφελήθηκε ο Γιουνές ο οποίος με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Στο 40ο λεπτό τραυματίστηκε ο Λισγάρας για την Ξάνθη ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μελιόπουλο.

Η Ξάνθη άρχισε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησε δύο ευκαιρίες αλλά στο 55ο λεπτό ο Κάστρο δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μενέντεζ απομάκρυνε την μπάλα επί της γραμμής της μικρής περιοχής προλαβαίνοντας τον ΝτεΛούκας.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο (μετά από ένα φάουλ του Μπαξεβανίδη σε φάουλ του Ματέο Γκαρσία) έτσι και στο 60ο λεπτό (έπειτα από σκληρό φάουλ του Γκαρσία στον Μπουλά), απειλήθηκε σύρραξη με τους παίκτες των δύο ομάδων να αντιδρούν με… τεντωμένα τα νεύρα.

Η Ξάνθη διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν πιο δραστήρια αλλά δεν μετουσίωσε την υπεροχή της. Στο 69ο λεπτό ο Γέντριτσεκ είχε χώρο αλλά προτίμησε ένα βεβιασμένο σουτ όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Στο τελευταίο 15πτο δε σημειώθηκε αξιόλογη φάση, ενώ ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σε ρόλους όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση του Βέλεθ σε ρόλο αμυντικού χαφ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (40’ Μελιόπουλος), Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο και Μπουλά(81’ Φασίδης)

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα(46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης(76’ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Μπάσα(76’ Βαλεριάνος), Μενέντεθ(76’ Δεληζήσης), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία(88’ Διαμαντόπουλος), Παυλίδης(82’ Μιλούνοβιτς), Ιντζόγλου(68’ Ματίγια), Γιουνές(46’ Ναζλίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα