Βασιλειάδης: «Κανένα ρουσφέτι η συμφωνία με την ΕΡΤ, για πρώτη φορά κανόνες»! (vid)

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Κανένα ρουσφέτι η συμφωνία με την ΕΡΤ, για πρώτη φορά κανόνες»! (vid)

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για το deal ΕΡΤ - Super League, πως οδηγεί σε νέα εποχή το ποδόσφαιρο με θέσπιση κανόνων και εξήγησε γιατί δεν πρόκειται για ρουσφέτι. Τι είπε για τις επιτυχίες των αθλητών στον στίβο.
Ο κ. Βασιλειάδης αρχικά τοποθετήθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ για τις επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών στίβου και την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσής τους. «Γενικά οι Έλληνες αθλητές σε πολύ δύσκολες συνθήκες δείχνουν πως το πηγαίο ταλέντο που υπάρχει μπορεί να βγάλει επιτυχίες. Προσπαθούμε στα νέα δεδομένα. Να έχουμε αύξηση κάθε χρόνο 10%-15% προς τις Ομοσπονδίες και τις επιχορηγήσεις. Να κρατήσουμε όρθια τα στάδια. Να πάρουμε κάθε μέτρο για να ξεχρεώσουμε παλιά χρέη. Πέρυσι δώσαμε πριμ πάνω από 6 εκατ. ευρώ από οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κρατήσει σε υψηλό σημείο τα πριμ κατάκτησης μεγάλων στόχων. Επίσης την πριμοδότηση για τους μαθητές για τα Πανεπιστήμια. Θέλουμε να επεκτείνουμε τα όρια. 'Τρέχουμε' ένα πρόγραμμα με εγκαταστάσεις πάνω από 3-4 εκατ. ευρώ. Η... μάχη ήταν να καταφέρουμε να μείνουν τα στάδια ανοιχτά και όρθια. Το καταφέραμε χωρίς να πανηγυρίζουμε όμως για αυτό. Είναι η πρώτη φορά με τόσο μεγάλες παρεμβάσεις στον στίβο και σε θέματα εγκαταστάσεων», σχολίασε.
Στην συνέχεια μίλησε για την συμφωνία με την ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που υπήρξαν: «Η κριτική δεν είναι επί της ουσίας. Είναι στο πλαίσιο της έντονης πολιτικοποίησης. Το ελληνικό ποδοσφαιρο ταλανίστηκε από παθογένειες χρόνια τώρα. Θέλαμε να χτυπήσουμε ένα σάπιο σύστημα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν μιλάμε για απλή τηλεοπτική συμφωνία. Είναι νέο πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με κανόνες για πρώτη φορά. Η διαιτησία που μιλάγαμε για παράγκα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της ΕΠΟ και έχει ξένους αρχιδιαιτητές. Ζητήσαμε κανόνες και θα υπάρχουν κανόνες. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν ποινές συνδεδεμένες με τις συμπεριφορές των ομάδων από δηλώσεις ή κάτι άλλο. Επίσης έλεγχοι για τις ομάδες».
Αναφορικά με τα περσινά επεισόδια στο πρωτάθλημα είπε: «Τα έκτροπα δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και καμία σχέση συγκριτικά με την Ευρώπη. Η έξαρση της βίας χτυπάει όλην την Ευρώπη. Οι ασχήμιες τιμωρήθηκαν και τιμωρήθηκαν σκληρά. Όλοι κατάλαβαν το λάθος και ζήτησαν συγνώμη. Πλέον υπάρχει Νόμος και ισχύει για όλους».
Για τις... συγκρούσεις που γίνονται για τις αλλαγές και την σημασία του deal με την ΕΡΤ έκλεισε λέγοντας πως «η σύγκρουση είναι συνεχής με κατεστημένα, δεδομένα και αντιλήψεις. Δεν έχουμε σταματήσει τις συγκρούσεις για τα κακώς κείμενα. Να θέσεις κανόνες. Αυτό έχει σημασία. Μπαίνουν για πρώτη φορά κανόνες με αυτήν την συμφωνία. Για πρώτη φορά θα υπάρχει εξωτερικός οικονομικός έλεγχος με μείωση του τηλεοπτικού τιμήματος. Για όλους τα ίδια. Μεγάλοι ή μικροί. Η επιβράβευση πάει προς τους αδύνατους. Τους βοηθά. Θα υπάρχει μπόνους για τους Έλληνες και την χρησιμοποίηση περισσότερων γηγενών. Αφαιρούμε τα μεγάλα ματς για τους μικρούς σε αυτό το θέμα για να μην υπάρχουν σκιές. Θα χρειαστεί σοβαρότητα εκ μέρων των παραγόντων. Δεν είναι δεδομένη όταν πολιτικοποιούν την κατάσταση. Στο τέλος οι αποφασεις ήταν ομόφωνες. Να μην μείνουμε στις εντυπώσεις αλλά στιο να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Δεν είναι ρουσφέτι για τις Α.Ε. αυτό που γίνεται. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν διπλά συμβόλαια. Είναι μία προσφορά σε όλους τους Έλληνες και στον κόσμο εκτός Ελλάδας που να μπορεί να δει δωρεάν το ποδόσφαιρο του τόπου του. Επίσης ένα 5% πάει στην Ομοσπονδία και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι 1 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μία νέα μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα