«Το Δεκαπενταύγουστο ο ΠΑΟΚ θα είναι δικός μου»!

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ

«Το Δεκαπενταύγουστο ο ΠΑΟΚ θα είναι δικός μου»!

«Το Δεκαπενταύγουστο ο ΠΑΟΚ θα είναι δικός μου»!

Ο Σταύρος Σουντουλίδης επιστρέφει στο μεσημέρι της 10ης Αυγούστου του 2012, σαν σήμερα πριν έξι χρόνια, για να θυμηθεί τις ημέρες και τα έργα του Ιβάν Σαββίδη στον δικό του ΠΑΟΚ.

Ηταν Παρασκευή και τότε, όπως και τώρα, μεσημέρι και στις 15.20 η Μαρία Γκοντσαρόβα και ο Αντόν Κοντάρεφ, έδιναν την εντολή για την καταβολή του ποσού των 9.951.000 ευρώ, που ισοδυναμούσε στην εξαγορά του 51% των μετοχών της εταιρείας.

Με εντολή του Ιβάν Σαββίδη στην κυπριακή τράπεζα υπήρχε υπάλληλος, πέραν του ωραρίου, που θα φρόντιζε για τη μεταφορά του εμβάσματος στην ελληνική τράπεζα και στο λογαριασμό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Η τελευταία πράξη της εξαγοράς έγινε γνωστή από τους στενούς συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία λίγες ώρες αργότερα όταν το έμβασμα και τα χρήματα, ενώ αναμενόταν να φανούν τη Δευτέρα, εμφανίστηκαν το ίδιο βράδυ στο λογαριασμό και ο Ιβάν Σαββίδης ολοκλήρωνε στην πράξη μια υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του και στους φίλους του «Δικεφάλου», λέγοντας με πάσα βεβαιότητα πως « «μέχρι το Δεκαπενταύγουστο ο ΠΑΟΚ θα είναι δικός μου»!

Εξι χρόνια ύστερα από εκείνη την υπόσχεση, ο «δικός του ΠΑΟΚ» έχει αλλάξει επίπεδο. Έγινε και πάλι ο «δικός μας ΠΑΟΚ», όπως λένε οι φίλοι, μεγάλωσε, γιγάντωσε και πλέον μπορεί να λέει ότι είναι κυρίαρχος σ’ όλα τα επίπεδα.

Γι’ αυτό και ο απολογισμός των πεπραγμένων μιας πορείας, που ξεκίνησε σαν σήμερα πριν έξι χρόνια, όταν ο περήφανος Πόντιος από την Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, εγγυήθηκε για το μέλλον και την «επόμενη μέρα» του σωματείου είναι εντυπωσιακότατος. Ο μεγάλος σύλλογος της Μακεδονίας κατόρθωσε να αφήσει πίσω το προβληματικό παρελθόν και να συνδεθεί με ένα ευοίωνο μέλλον, που καλώς ή κακώς αυτή τη φορά έχει ονοματεπώνυμο: Ιβάν Σαββίδης.

ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

Η αλλαγή σελίδας στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έγινε με τον Ιβάν Σαββίδη να απουσιάζει από τη Θεσσαλονίκη, με τη Μαρία Γκοντσαρόβα, τον Αντόν Κοντάρεφ και τον Ζήση Βρύζα να τον εκπροσωπούν στην τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή και τα μέλη του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» του συλλόγου.

Το τελευταίο εμπόδιο ήταν η παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του σήματος. Ξεπεράστηκε αφού πρώτα χρειάστηκε ο πρόεδρος, Θανάσης Κατσαρής, να εξηγήσει στη Μαρία Γκοντσαρόβα και στον Αντόν Κοντάρεφ, που εκπροσωπούσε τον ομογενή επιχειρηματία και ήδη είχε μπει στο ΔΣ της ΠΑΕ ως μέλος, τι σημαίνει εκμετάλλευση του σήματος. Κι ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη η οικονομική συμφωνία (800.000 ευρώ το πρώτο χρόνο και 550.000 την επόμενη τετραετία) κράτησε όρθιο και νοικοκυρεμένο ολόκληρο τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Τα λόγια του Θανάση Κατσαρή εκείνο το μεσημέρι αποδείχθηκαν προφητικά. «Εύχομαι η σημερινή ημέρα να είναι ιστορική για τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσει μία νέα πορεία για την ομάδα. Εύχομαι ο κ. Σαββίδης να κάνει το όνειρό του στον ΠΑΟΚ πραγματικότητα και εμείς στο πρόσωπό του να βρούμε τον επενδυτή που ψάχναμε εδώ και χρόνια», είχε πει ο πρόεδρος του «Δικεφάλου»!

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας δίνοντας, έτσι, τέλος στις διαπραγματεύσεις-θρίλερ των τελευταίων ημερών και ανοίγοντας τον δρόμο για την επένδυση του ομογενή επιχειρηματία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον καλωσόριζε με την εξής ανακοίνωση:

«Μετά από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον ΑΣ ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Επενδυτή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Επενδυτή.

Ο κοινός στόχος των τριών πλευρών είναι σαφώς η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. να αλλάξει σελίδα και ο καθένας από την πλευρά του να συνδράμει στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ομάδας. Από την μια πλευρά ο Επενδυτής θα προσφέρει τα οικονομικά μέσα και το επιχειρηματικό πλάνο που θα οδηγήσει την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στην οικονομική εξυγίανση. Και από την άλλη, ο ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. με την ιστορία και το κύρος του θα στήριξη την προσπάθεια αυτή.

Με την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα και φυσικά με την συμπαράσταση του κόσμου, ευελπιστούμε σύντομα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν».

Την Κυριακή 19 Αυγούστου του 2012 ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το πρώτο του μήνυμα προς τους φίλους του «Δικεφάλου», με κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως για τον ίδιο «ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία». Συγκεκριμένα ο επίλογος του γραπτού μηνύματος έγραφε:

«Οπως εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η ομάδα είναι «θρησκεία», έτσι κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση»!

Best of internet