Μποροβήλος: «Τους κοιτάμε όλους στα μάτια»

Gazzetta team
Μποροβήλος: «Τους κοιτάμε όλους στα μάτια»

bet365

Ο πρόεδρος του Αστέρα τόνισε πως οι Αρκάδες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και από κανέναν
Για την κλήρωση του πρωταθλήματος μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος, όπου ο πρόεδρος του Αστέρα τόνισε στο Arcadia 93.8 ότι η ομάδα του «κοιτάει στα μάτια τον οποιοδήποτε αντίπαλο».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
"Είναι γεγονός πως στην αρχή αποφασίστηκε να αναβληθεί η διαδικασία για τη Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων. Υπήρξαν κάποιες ενστάσεις και από την δική μας πλευρά γιατί υπήρχαν όροι στα συμβόλαια τα οποία η ΕΡΤ έκανε με τους 7 τηλεοπτικά άστεγους. Κυρίως τον όρο ότι η ομάδα η οποία υποβιβάζεται θα έχει το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο και στην κατώτερη κατηγορία.
Ένας όρος που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ομάδων και ένας όρος που απαίτησαν να υπάρχει για όλες τις ομάδες. Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε μια ομάδα η οποία θα έχει την κακή τύχη να βρεθεί στην κατώτερη κατηγορία θα ξεκινάει με ένα μεγάλο ντισαβαντάζ έναντι των υπόλοιπων ομάδων".
Για τις ομάδες που θα βρίσκονται στη: "Ξεκινάμε με 16 ομάδες ενώ στο επόμενο πρωτάθλημα θα έχουμε 14. Ο τρόπος που θα πάμε εκεί είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι μόνο της προκήρυξης της δικής μας αλλά είναι της τελικής προκήρυξης που θα εγκριθεί από την ΕΠΟ. Τον τελικό λόγο για την έγκριση προκηρύξεων την έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Βέβαια, εμείς πρέπει πρώτα να εισηγηθούμε το πώς θα γίνει ο υποβιβασμός και αντίστοιχα ο προβιβασμός. Το ίδιο θα κάνει και η Football League και εφόσον συγκρούονται οι δύο προκηρύξεις τότε τον τελικό λόγο έχει η ΕΠΟ.
Το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει με 14 ομάδες που σημαίνει ότι πιθανόν 3 εως και 4 ομάδες από την Λίγκα μπορεί να είναι εκτός από το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αν και εφόσον δεν υπήρχε όρος που να εξασφαλίζει ότι οι ομάδες που θα κατέβουν κατηγορία θα έχουν εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τα ίδια ποσά, τα οποία λαμβάνουν φέτος".
Για το τι είναι καλύτερο να γίνει: "Σ' αυτές τις περιπτώσεις η κάθε Λίγκα κοιτάει τα δικά της συμφέροντα. Λογικό είναι η προκήρυξη της Football League να προβλέπει ότι θα ανέβουν περισσότερες ομάδες, εμείς λογικό είναι να κοιτάμε να θέλουμε να πέσουν λιγότερες ομάδες. Εν πάση περιπτώσει ξαναλέω αυτό θα αποσαφηνιστεί σε συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει η ΕΠΟ.
Εμείς σε πρώτη φάση και μέχρι να ψηφιστεί η προκήρυξη στο προηγούμενο συμβούλιο είχαμε αποφασίσει να πέφτουν δύο απευθείας και οι 13ος με τον 14ο μαζί με τον 1ο και τον 2ο της Football league, να δίνουν αγώνες και οι δύο πρώτοι να συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League. Τώρα βέβαια η τελική μορφή της προκηρύξεως δεν μπορώ να σας την πω διότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα.
Για το αν κλείσει άμεσα το θέμα της υπογραφής για την προκήρυξη: "Εφόσον, υπάρξει εκ μέρους της ΕΡΤ και του Υπουργού διαβεβαίωση ότι όλες οι ομάδες είτε έχουν τηλεπτικό συμβόλαιο με τη NOVA είτε με την ΕΡΤ θα απολαμβάνουν αυτού του όρου, όπου ξαναλέω είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε συμβόλαιο με τη NOVA. Αυτή τη στιγμή ακούγεται πως αυτός σε λίγο θα έρθει εφόσον έρθει θα συνεχιστεί η κουβέντα με την προκήρυξη και μπορεί να ολοκληρώσουμε και σήμερα. Δεν είμαι σε θέση ακόμα να σας πω γιατί οι διεργασίες μέσα στο συμβούλιο συνεχίζονται και δεν μπορώ να προβλέψω με σιγουριά τι πρόκειται να γίνει".
Για την κλήρωση του Αστέρα: "Όλες οι ομάδες εκτός από τις θεωρητικά μεγάλες έχουν και τους τρεις μεγάλους μαζί. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Εμείς όμως είμαστε ακόμα πιο άτυχοι με τη λογική ότι ξεκινάμε μ’ αυτή την τριάδα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι εγώ. Από μόνη της η κλήρωση μιλάει ότι είναι δύσκολη. Ο Αστέρας όμως όπως ξέρετε δεν είναι μία ομάδα που έχει brand name μικρό. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που πέρυσι βγήκε στην 5αδα, ήταν στην Ευρώπη. Από τις 12 χρονιές τις πέντε ήταν στην Ευρώπη, ενώ τις δύο ήταν στους ομίλους.
Τα ξέρετε όλα αυτά. Θυμίζω ότι ο Αστέρας κοιτάει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως έκανε και πέρυσι κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Πιστεύω λοιπόν ότι η ομάδα μας θα παρουσιαστεί έτοιμη χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι πραγματικά ξεκινάμε μ’ έναν γολγοθά".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα