Πέντε διαπιστώσεις για τα 16 νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού!

Πέντε διαπιστώσεις για τα 16 νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πέντε διαπιστώσεις του για τα 16 νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Ολυμπιακού…

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Ας κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις από τη μεταγραφική δραστηριότητα με τα 16, μέχρι στιγμής, νέα (σε σχέση με την περασμένη σεζόν) πρόσωπα του Ολυμπιακού…

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για παίκτες με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος: Λάζαρος, Τοροσίδης, Φετφατζίδης, Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας, ο Βούκοβιτς με ό,τι πρόλαβε από την περασμένη σεζόν, ακόμη κι ο Νάτχο, που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ! Θέλει δηλαδή ο Ολυμπιακός παίκτες που όσο το δυνατόν περισσότερο να ξέρουν τα…κατατόπια της ελληνικής Λίγκας, ώστε κι οι ίδιοι να προσαρμοστούν πιο γρήγορα, αλλά κι η ομάδα να χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να φτάσει στα αποτελέσματα που έχει ανάγκη.

Σχεδόν όλοι οι παίκτες, όμως, ήρθαν από το εξωτερικό! Από την Ισπανία ο Γκερέρο, από την Αγγλία οι Μιράντα-Μπουχαλάκης, από την Πορτογαλία ο Ποντένσε, από την Ιταλία οι Τοροσίδης- Βούκοβιτς, από τη Γαλλία ο Καμαρά, από την Ολλανδία ο Τσιμίκας, από τη Ρωσία ο Νάτχο, από την Τυνησία ο Μεριά κι από τη Σαουδική Αραβία ο Φετφατζίδης! Από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μόνο ο Λάζαρος (ΑΕΚ), ο Γιαννιώτης (Ατρόμητος), ο Μασούρας (Λάρισα), ο Ευαγγέλου (Παναθηναϊκός) κι από τη Β΄ Εθνική τον Μάνο.

Υπάρχουν οι τέσσερις πιο έμπειροι, από 30 ετών και πάνω, παίκτες (Τοροσίδης, Λάζαρος, Νάτχο, Βούκοβιτς), δύο-τρεις παίκτες 27-28 ετών (Γκερέρο, Μιράντα, Φετφατζίδης), όμως κυρίως παίκτες με φρεσκάδα και νιάτο, από 25 ετών και κάτω (Γιαννιώτης, Μασούρας, Μεριά, Ευαγγέλου, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Μάνος). Προσπαθεί, δηλαδή, ο Ολυμπιακός να βάλει φρέσκο αίμα στο ρόστερ του, αλλά να το συνδυάσει με τις παραστάσεις έμπειρων παικτών.

Πρωταθλητισμό έχουν κάνει ο Τοροσίδης, βέβαια, κι οι Λάζαρος, Νάτχο, Βούκοβιτς (με την ΠΣΒ), Ποντένσε, Μιράντα (με την Μπενφίκα), όπως κι οι Φέτφα, Μπούχα και Τσιμίκας πάλι με τον Ολυμπιακό. Όλοι τους έχουν στεφθεί πρωταθλητές, εκτός του Ποντένσε (Σπόρτινγκ). Διεθνείς δε είναι οι Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Νάτχο, Λάζαρος, Φετφατζίδης και σχεδόν όλοι οι άλλοι στις μικρές εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Γενικά, ο Ολυμπιακός…

Πήρε παίκτη από το Παγκόσμιο Κύπελλο και δη βασικότατο και στα τρία παιχνίδια της Τυνησίας στα γήπεδα της Ρωσίας, τον Μεριά (καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έκανε μεταγραφή Μουντιαλικού παίκτη) Έφερε παίκτη από την Πριμέρα (Γκερέρο της Λεγανές), όπως επίσης κι από την Τσάμπιονσιπ (Μιράντα, Μπουχαλάκης) κι από τη Β΄κατηγορία Γαλλίας (τον Καμαρά) και δη την ομάδα (Αζαξιό) από την οποία είχε πάρει και τον Σισέ

Πήρε πίσω δύο παίκτες από το Καμπιονάτο (Τοροσίδης-Βούκοβιτς) κι ένα τρίτο που είχε παίξει στην Ιταλία (Φετφατζίδη)

Έφερε παίκτες από δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το πορτογαλικό (Ποντένσε), το ρωσικό (Νάτχο) και το ολλανδικό (Τσιμίκας)

Πήρε παίκτη που στέφθηκε πέρσι πρωταθλητής Ελλάδας (Λάζαρος)

Έβαλε πάλι στο δυναμικό του τον καλύτερο γκολκίπερ της τελευταίας διετίας στην ελληνική Λίγκα (Γιαννιώτη)

Πήρε δύο αμυντικούς της Εθνικής Ελπίδων (Μασούρα, Ευαγγέλου)

Απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της Β΄ Εθνικής (Μάνο).

Και μέχρι τις 31 του μήνα μπορεί να δούμε τον Ολυμπιακό με, τουλάχιστον, ένα ακόμη σέντερ φορ, έναν ακόμη εξτρέμ κι έναν ακόμη κεντρικό χαφ…

Άσχετο: Άμα λάχει αύριο βράδυ η Λουκέρνη θα έχει πάνω από 300 οπαδούς της στο Καραϊσκάκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.