Μικροί-μεγάλοι, ακριβοί-φθηνοί, τρελοί-λογικοί, Έλληνες-ξένοι, όλοι είναι απαραίτητοι…

Μικροί-μεγάλοι, ακριβοί-φθηνοί, τρελοί-λογικοί, Έλληνες-ξένοι, όλοι είναι απαραίτητοι…

Μικροί-μεγάλοι, ακριβοί-φθηνοί, τρελοί-λογικοί, Έλληνες-ξένοι, όλοι είναι απαραίτητοι…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη διαφαινόμενη μεταγραφή Ακπόμ από τον ΠΑΟΚ, αναλύοντας μία άλλη διάσταση αυτής. Μεταγραφή όμως ο ΠΑΟΚ έκανε και στο μπάσκετ με τον Αθηναίου…

Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μία πάρα πολύ καλή ομάδα που και πέρυσι κέρδισε στόχους μέσα στα γήπεδα, αλλά και φέτος έχει πολλές προοπτικές για να πετύχει ακόμη περισσότερα.

Μία ομάδα η οποία κάποια στιγμή πήγε να ξεφύγει απομακρύνοντας πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, ένα σύνολο για το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για να το ενισχύσει, μία ομάδα που ειδικά στον βασικό της κορμό «μάζεψε» πάρα πολλούς παίκτες γεννημένους το 1987 και το 1988. Δηλαδή ποδοσφαιριστές οι οποίοι φέτος είναι 30-31 ετών.

Τρέλεμποργκ - Χάμαρμπι! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Όπως είναι φυσιολογικό (και το έχουμε τονίσει και άλλες φορές με άλλες αφορμές) ομάδα μόνο με μεγάλους σε ηλικία παίκτες, ή ομάδα μόνο με πανάκριβους ποδοσφαιριστές, ομάδα μόνο με ξένους αλλά και ομάδα μόνο με… καλά παιδιά δεν γίνεται να φτιάξεις και να πετύχεις. Τους θέλεις όλους…

Κάπως έτσι τώρα τελευταία ο ΠΑΟΚ αναζητά και τους παίκτες που όντας σε μία πιο νεαρή ηλικία (πολύ πιο κοντά από τους 30άρηδες) έχουν το ταλέντο και όλες τις προοπτικές ώστε μέσα από τον ΠΑΟΚ να παίξουν, να προσφέρουν, να αναδειχθούν πολύ περισσότερο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και κάπως έτσι να αποκτήσουν υπεραξία ενόψει των επόμενων ετών.

Γι’ αυτό αποκτήθηκε ο Ζαμπά που πραγματικά είναι εξαιρετικό ταλέντο, γι’ αυτό τώρα αποκτάται ο Ακπόμ. Έναν 23χρονο Άγγλο τον οποίο ο ΠΑΟΚ παίρνει από την Άρσεναλ! (Και μόνη της αυτή η τελευταία πρόταση είναι ένα μεγάλο θέμα, ανεξάρτητο και πολύ ξεχωριστό από κάθε άλλο).

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που έψαχνε έναν πιο γρήγορο και πιο περιφερειακό παίκτη από τον Πρίγιοβιτς, έναν φορ που θα μπορούσε να δημιουργήσει και μόνος του κάποιες καταστάσεις για να σκοράρει, κάνει την κίνηση με τον Ακπόμ που έχει δείξει «πράγματα» και στην Άρσεναλ και στη δεύτερη ομάδα της, φυσικά και στην Σιντ Τρούιντεν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Όλα αυτά βεβαίως θα έχουν ως αποτέλεσμα να πέφτει και ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι σε δύο-τρία χρόνια που θα πρέπει να αποχωρούν σιγά-σιγά οι σημερινοί 30άρηδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει ανανεώσει ή θα έχει δημιουργήσει και τον επόμενο βασικό του κορμό.

Αν όλα πάνε καλά και ο Ακπόμ υπογράψει, τότε ο ΠΑΟΚ αποκτά έναν παίκτη με Αφρικανικό σώμα, με Αγγλική ποδοσφαιρική κουλτούρα (από τα εφτά του ήταν στις ακαδημίες της Άρσεναλ) έναν πιο περιφερειακό επιθετικό που έψαχνε εδώ και μήνες και έναν πιο νεαρό ποδοσφαιριστή που είναι απαραίτητος για πολλούς άλλους πρακτικούς λόγους μέσα σε αυτό το σύνολο.

Όλα αυτά ισχύουν αντικειμενικά… Για το αν θα παίξει και αν θα προσφέρει ή αν θα κάνει τη διαφορά, θα δούμε… Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;

Εξάλλου σήμερα για το μόνο που είμαστε σίγουροι είναι ότι... όσο περνούν οι ώρες τόσο και μεγαλώνει η αγωνία για το δεύτερο ματς με τη Βασιλεία…

* Τελικά γι’ άλλη μία φορά ο ΠΑΟΚ αποκτά παίκτη από ομάδα που αντιμετώπισε στην Ευρώπη. Τον Στοχ από τη Φενέρμπαχτσε, τον Λούκας από την Καρπάτι, τον Νάτχο από την Ρούμπιν Καζάν, τον Μάαρτενς από την Άλκμααρ, τον Σάμπο από την Τράβνα και πόσους άλλους. Συνήθως δε, παίρνει παίκτες από εκείνους που αποκλείει! Και τώρα ήρθε η σειρά της Άρσεναλ που την είχε «πατήσει» παλιότερα από τον Δικέφαλο του Βορρά.

* Μεταγραφή έγινε και στο μπάσκετ! Τον Αθηναίου έκλεισε ο ΠΑΟΚ , έναν παίκτη-πρωταγωνιστή στον οποίο οι μπασκετικοί του Δικεφάλου προφανώς έχουν σχεδιάσει τι ρόλο θα δώσουν. Γιατί άλλο… Άρης (όπως ήταν πέρυσι) και άλλο ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.