Ντεν Χάαγκ-Παναθηναϊκός 3-1

Ντεν Χάαγκ-Παναθηναϊκός 3-1

Νίκος Αθανασίου
Ντεν Χάαγκ-Παναθηναϊκός 3-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός των «ειδικών συνθηκών» ολοκλήρωσε τις φιλικές υποχρεώσεις του επί ολλανδικού εδάφους με ήττα (3-1) κόντρα στην Ντεν Χάαγκ. Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν με τον Χατζηθεοδωρίδη, δεν άντεξαν και παραδόθηκαν στην ανωτερότητα κι ετοιμότητα του αντιπάλου.

ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Στο τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Ντεν Χάαγκ, ο Γιώργος Δώνης διατήρησε το 3-4-2-1 και ξεκίνησε το ματς ως εξής:

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης η τριάδα στα στόπερ. Δεξί μπακ χαφ ο Κουλιμπαλί και αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης. Κάτσε και Στάϊκος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης πίσω από τον Ρεγκάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Η παρουσία του Μαυρομάτη στην τριάδα των στόπερ σε αυτό το φιλικό δείχνει πως έχει κερδίσει αρκετούς πόντους στην εκτίμηση του Έλληνα τεχνικού.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ... ΚΑΡΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ένα πρώτο εικοσάλεπτο ελπιδοφόρο για τα δεδομένα της εποχής και του ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο της μπάλας, κυκλοφορούσε σωστά και με ηρεμία και κατάφερε στην αρχή του ματς να προηγηθεί. Από ένα κλέψιμο της μπάλας ψηλά(κάτι που ζητούσε ο Δώνης από τους παίκτες του σε αυτό το ματς), ο Ρεγκάκος έκανε το σωστό γύρισμα από την πτέρυγα, διαγώνια και στο ύψος του πέναλτι, ο Χατζηθεοδωρίδης πάτησε περιοχή και εκτέλεσε με το δεξί για το 1-0 στο 3'!

Οι «πράσινοι» είχαν αυτοπεποίθηση, καλή κυκλοφορία αλλά καμία άλλη φάση σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, επιβεβαιώνοντας το θέμα που υπάρχει δημιουργικά, τόσο εξαιτίας της έλλειψης φορ όσο και παικτών έτοιμων και με προσωπικότητα πίσω από το «9», με εξαίρεση φυσικά τον Αντονί Μουνιέ.

Από το 20' και έπειτα οι Ολλανδοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν μέχρι την συμπλήρωση του ημιώρου να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ανατρέποντας την κατάσταση.
Με δύο γκολ... copy-paste. Κάθετη πάσα πίσω από την μεσαία γραμμή, η μπάλα δεξιά, σέντρα και γκολ. Στο πρώτο(23') ο Γκόουσενς βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού ενώ στο δεύτερο το τραγικό λάθος του Γιόχανσον(30') έδωσε την ευκαιρία στον Χόουι να πετύχει το 2-1.

Ξεκάθαρα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λειτούργησε καθόλου καλά η αριστερή πλευρά για το «τριφύλλι», όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι.

Τα πραγματικά άσχημα νέα, πάντως, για τον Δώνη ήρθαν προς το τέλος του πρώτου μέρους όταν ο Κολοβέτσιος αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα στον τετρακέφαλο και την θέση του πήρε ο Θεοχάρης.

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΝΙΕ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Δώνης άλλαξε κατά 8/11 την ενδεκάδα. Ο Κότσαρης έπαιξε κάτω από τα δοκάρια. Οικονομόπουλος, Θεοχάρης και Οικονόμου η τριάδα στα στόπερ. Ο Γιόχανσον πήγε στην φυσική του θέση στα δεξιά, ο Ινσούα αριστερά και ο Δώνης με τον Τζανδάρη στον άξονα του κέντρου. Μπουζούκης και Μουνιέ πίσω από τον Σέχου.

Με εξαίρεση κάποιες μικροευκαιρίες, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους ενώ για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του ημιχρόνου δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, δεν είχε συγκέντρωση και υπομονή να «ανοίξει» την άμυνα των Ολλανδών.

Ο τραυματισμός του Μουνιέ στο 77' άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Δώνης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Ο Γάλλος μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα έφυγε με πόνους και πρόσθεσε «πονοκέφαλο» στον Έλληνα τεχνικό.
Το παιχνίδι είχε «σβήσει» αλλά ένα πούλημα της μπάλας του Δώνη στην μεσαία γραμμή, έβγαλε στην κόντρα τους Ολλανδούς και ο Ζανγκ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 86'.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καλό εικοσάλεπτο, ξαναείχε νεκρό διάστημα που το πλήρωσε άκριβα και έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πως έχει σοβαρό θέμα στην δημιουργία, καθώς χρειάζεται εκτός από τον βασικό σέντερ φορ και παίκτες πίσω από τον επιθετικό που θα μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για φάσεις.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος(41' Θεοχάρης), Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Στάϊκος, Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Ρεγκάγκος.

Στο δεύτερο μέρος η ενδεκάδα ήταν η εξής:

Κότσαρης, Οικονομόπουλος, Θεοχάρης, Οικονόμου, Γιόχανσον(70' Αποστολάκης), Ινσούα, Τζανδάρης, Δώνης, Μπουζούκης(70' Εμμανουηλίδης), Μουνιέ και Σέχου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα