Τα δύο δίδυμα για τον κεντρικό άξονα του Ολυμπιακού

Τα δύο δίδυμα για τον κεντρικό άξονα του Ολυμπιακού

Τα δύο δίδυμα για τον κεντρικό άξονα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta την κατάσταση με τα κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού.

Φαινόταν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για το δίδυμο των κεντρικών χαφ με τους οποίους θα πάει στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τη Λουκέρνη.

Είχε ξεχωρίσει τον Μπουχαλάκη για εξάρι και τον Καμαρά για οκτάρι. Με αυτούς τους δύο βασικούς έπαιζε και στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, στην Αυστρία, αυτούς έβαλε και στα δύο τελευταία πιο δυνατά φιλικά, με την Γκενκ και την ΠΣΒ.

Άραγε, το χθεσινό φιλικό με τη Ρίζεσπορ μπορεί να έβαλε στον Πορτογάλο κάποιες ιδέες για τον κεντρικό άξονα; Πάντως, ο Χατζισαφί σαν εξάρι κι ο Ανδρούτσος σαν οκτάρι, είχαν μία καλή παρουσία. Δεν λέω ότι «έβγαλαν μάτια», αλλά τα πήγαν καλά. Έκαναν τη δουλειά τους και αν μη τι άλλο πέρασαν με το παιχνίδι τους ένα μήνυμα στον προπονητή ότι είναι κι αυτοί εδώ.

Και πλέον θα δούμε στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας, την 1η Αυγούστου, ποια θα είναι η επιλογή του Μαρτίνς κι αν το δίδυμο Χατζισαφί-Ανδρούτσου μπορεί να μπει σφήνα στα πλάνα του στο δίδυμο Μπουχαλάκη-Καμαρά…Έχοντας, ασφαλώς, στην άκρη του μυαλού μας, ότι οι οι δύο τελευταίοι δοκιμάστηκαν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες (με αντιπάλους Βέλγους κι Ολλανδούς) σε σχέση με τους δύο πρώτους (με αντίπαλο τους Τούρκους)...

Ο Ιρανός χθες έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού σαν κεντρικός χαφ από την αρχή ενός παιχνιδιού κι όχι μπαίνοντας αλλαγή 10 η, 15 λεπτά. Κι ήταν ένα στοιχείο θετικό για την ομάδα. Είχε ουκ ολίγες επεμβάσεις και κάποιες στιγμές πρέσαρε και πολύ καλά, κλέβοντας για να βγει αντεπίθεση. Επιχείρησε μία σέντρα-ξυράφι με το αριστερό, αλλά και με το δεξί να περάσει δύο άλλες καλές πάσες, που δεν του βγήκαν.

Ο Έλληνας άσος της Εθνικής Ελπίδων έκανε το μακράν καλύτερο του παιχνίδι στην προετοιμασία, δείχνοντας επιτέλους τις δυνατότητες του. Είχε πολλές καλές ενέργειες, τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά. Κέρδισε φάουλ, είχε ένα ωραίο ξεπέταγμα μπροστά, ήταν πιεστικός στα μαρκαρίσματα του, έχασε την μπάλα νομίζω μόνο μία φορά και έκανε φάουλ εκεί που έπρεπε-βέβαια, σε επίσημο παιχνίδι και τα τρία ήταν για τρεις κίτρινες κάρτες, αλλά τέλος πάντων.

Γενικά φαίνεται ότι ο Μαρτίνς θέλει να ταιριάζει χαρακτηριστικά για το δίδυμο στον ευαίσθητο χώρο του κέντρου. Ο ένας αριστεροπόδαρος σε ρόλο Νο 6, πιο κοντά στην αμυντική τετράδα και σε ξεκίνημα επιθέσεων (Μπουχαλάκης η, Χατζισαφί) κι ο άλλος δεξιοπόδαρος σε ρόλο Νο 8, με μεγαλύτερη ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του (Καμαρά η, Ανδρούτσος).

Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά υπερτερούν σε φυσικά προσόντα, καθότι είναι πιο ψηλά και δυνατά παιδιά.

Ο Έλληνας πούλησε συχνά την μπάλα στο τεστ με την Γκενκ και πρέπει να προσέξει τα αχρείαστα φάουλ γύρω από την περιοχή της ομάδας. Μπορεί με μία μακρινή πάσα να βγάλει την ομάδα σε προϋποθέσεις για φάση, αλλά ενώ παλεύει πλέον πολύ κάθε μονομαχία χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματικός στο τάκλιν, γενικά στην επέμβαση.

Ο Αφρικάνος πρέπει να έκανε ρεκόρ λαθών στις πάσες, ιδίως στο β΄ ημίχρονο του τεστ με την ΠΣΒ. Έχει ωραία στοιχεία, παίζει κάθετα, πατάει στην αντίπαλη περιοχή, σουτάρει από τα 22 μέτρα, αλλά πολλές φορές δεν έχει αντίληψη των φάσεων, λόγω απειρίας.

Ο Χατζισαφί έχει γλυκιά πάσα και με την εμπειρία του κάνει τα λιγότερα λάθη απ΄ όλους κι είναι κάπως σαν ήρεμη δύναμη. Έχει τη δυνατότητα να βγει πιο εύκολα πλάγια από τον Μπούχα, αλλά τρώει κι αυτός την ντρίμπλα εκεί στον άξονα, όπως κι οι άλλοι τρεις κεντρικοί χαφ.

Ο Ανδρούτσος είναι καλό τρεχαντήρι και στην καλή του μέρα είναι μοτεράκι καλό για τη μεσαία γραμμή. Του λείπει ακόμη το κάτι παραπάνω σε μεγαλύτερη συχνότητα, αυτό που μας είχε δείξει π.χ. με την κίνηση κλάσης που είχε κάνει σε ένα γκολ του Ολυμπιακού στην Τουρκία, για το Γιουρόπα Λιγκ, με την Οσμάνλισπορ

Παρεμπιπτόντως, ο Μαρτίνς έχει βάλει μαζί δύο φορές και τους Μπουχαλάκη-Ανδρούτσο, πάλι στον ίδιο συνδυασμό εξισορρόπησης στον άξονα. Αντίθετα, τον Καμαρά τον έχει χρησιμοποιήσει κόφτη μόλις ένα ημίχρονο, δίπλα στον Ανδρούτσο.

Προτιμάω, όπως βλέπετε, να ασχολούμαι με τους υπάρχοντες παίκτες του Ολυμπιακού, αυτούς που θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα τουλάχιστον στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς, το οποίο θα είναι καθοριστικό. Όταν έρθουν κι οι άλλοι, οι «Αράο», θα τους αναλύσουμε.

Αλλά εγώ να υποτιμήσω τους νυν παίκτες, δεν θα το κάνω. Θα τους κρίνω, καταγράφοντας τα καλά τους και τα άσχημα τους. Γιατί πολύ απλά έτσι νομίζω ότι είναι το σωστό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.