Η ΑΕΚ παρουσίασε συμβόλαιο κι ο Λάζαρος τονίζει «Δεν έχω υπογράψει για το '18-'19»!

Δημήτρης Τομαράς
Η ΑΕΚ παρουσίασε συμβόλαιο κι ο Λάζαρος τονίζει «Δεν έχω υπογράψει για το '18-'19»!

bet365

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με την ΑΕΚ να καταθέτει συμβόλαιο στην Επιτροπή και τον παίκτη να ισχυρίζεται πως είναι άκυρο, επικαλούμενος όσα του είχε πει τότε ο Μηνάς Λυσσάνδρου. Προθεσμία στις δυο ΠΑΕ να καταθέσουν υπομνήματα ως τη Δευτέρα (30/7), θα... τραβήξει αρκετά χρονικά η υπόθεση.

H κόντρα ΑΕΚ και Ολυμπιακού για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου κορυφώθηκε στη ΕΠΟ, όπου οι δυο πλευρές κλήθηκαν να φέρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η καθεμία, αναφορικά με τον παίκτη και το που ανήκει ή όχι. Από την πλευρά του, το προεδρείο στάθηκε αρκετά στα έγγραφα που κατέθεσε η ΑΕΚ, ρωτώντας λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες υπογραφής και την ισχύ τους. Η εκδίκαση άρχισε στις 16.50 και τελείωσε λίγο μετά τις 20.00.

Θέση πήρε κατά τη διαδικασία και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Αφού πήρε το λόγο, κατά την τοποθέτησή του, απευθύνθηκε στο νομικό επιτελείο της Ένωσης και είπε χαρακτηριστικά: «Δείξτε μου το συμβόλαιο που λέτε πως έχω υπογράψει με την ΑΕΚ. Να μου το δείξετε». Στην συνέχεια, συμπλήρωσε αναφέροντας ρητά πως «δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για την σεζόν 2018/19».

Εξάλλου, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, που εκπροσωπεί νομικά τους «κιτρινόμαυρους» στην εκδίκαση, είπε: «Χαίρομαι που είναι εδώ σήμερα, διότι υπήρξε ο δικηγόρος μου στην υπόθεση του συμβολαίου μου παλαιότερα. Έτσι θα το μάθει όλη η Ελλάδα».

ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, Η ΑΕΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ

Η πλευρά της ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της, ανέφερε πως έχει στα χέρια της σε έξι αντίγραφα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, καταθέτοντάς το στην έδρα του δικαστηρίου. Τότε ο Ολυμπιακός ζήτησε να το πάρει στα χέρια του, με την Ένωση να αρνείται. Το συμβόλαιο, όπως παρουσιάστηκε αργότερα στην αίθουσα, είχε ημερομηνία 1/7/18 αλλά με το όνομα του Δέδε επάνω του από το 2016, τότε που ήταν στην ΑΕΚ.

Η έδρα ρώτησε τους εκπροσώπους της ΑΕΚ αν το συμβόλαιο που κατατέθηκε είναι επικυρωμένο, με τους τελευταίους να απαντούν πως δεν το έχουν κάνει, καθώς ο παίκτης εν τω μεταξύ είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε εκδοθεί και το αντίστοιχο δελτίο. Ισχυρίστηκε πως αποτελεί ουσιαστικά την αγορά δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και θα είχε ισχύ μετά το τέλος του διετούς δανεισμού του παίκτη από τη Βερόνα.

Τότε η πλευρά του Ολυμπιακού ανέφερε πως το έγγραφο είναι μεταχρονολογημένο, με τον ίδιο τον Χριστοδουλόπουλο να ισχυρίζεται πως είχε υπογράψει στις 27 ή στις 28 Αυγούστου 2016, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Βερόνα. Επιπλέον, ο παίκτης είπε πως δεν είναι συμβόλαιο, αλλά η βάση για μια εκ των υστέρων συζήτηση με την πλευρά της ΑΕΚ για οικονομική συμφωνία. Τέλος, υπογραμμίστηκε από τον Ολυμπιακό πως το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, που σήμερα εργάζεται στην ΕΠΟ, όμως τότε ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάτι που αποτυπώνεται σχετικά στο χαρτί αυτό.

ΛΑΖΑΡΟΣ: «Ο ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ»

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο ποδοσφαιριστής για το χαρτί με ημερομηνία 1ης Ιουλίου: «Το είχα υπογράψει ενώ είχα τις αμφιβολίες, ωστόσο μου το είπε ο κ. Λυσσάνδρου, που τότε ήταν νομικός εκπρόσωπός μου και σήμερα βρίσκεται εδώ. Θέλανε από μένα ένα χαρτί, ώστε να μη ζητήσω… τρέλες στα χρήματα μετά. Ο κ. Λυσσάνδρου μου είπε από τότε ότι είναι άκυρο, δεν είχε καμία υπογραφή και είχε ημερομηνία δυο χρόνια μετά, ουσιαστικά δεν ήταν συμβόλαιο.

Το υπέγραψα γιατί δεν ήθελα να χαλάσω τη συμφωνία με την ΑΕΚ τότε, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση η ΑΕΚ δεν μου έκανε ποτέ, μόνο ένα τηλέφωνο να πάω να βρω τον κ. Μελισσανίδη, που έτρωγε με κάποιους φίλους του σε ένα εστιατόριο. Μου είπε να πάω να υπογράψω, εγώ αρνήθηκα, μου μίλησε υποτιμητικά κι έφυγα. Έστειλα από μέρους μου και mail και εξώδικο, μόνο όταν κατάλαβαν πως πάω στον Ολυμπιακό, με κάλεσαν στις 14 Μαΐου και μου πρότειναν εν μέσω απειλών 500.000 τον χρόνο. Για την ακρίβεια πρώτα πήραν τον ατζέντη μου και στη συνέχεια εκείνος πήρε εμένα.

Δεν πήρα αντίγραφο, δεν θυμάμαι για τα αντίγραφα, δεν θυμάμαι να έχω υπογράψει δυο φορές, όπως ισχυρίζεται η ΑΕΚ. Θυμάμαι τι διάβασα, η διαφορά ήταν πως το ένα ήταν ένα συμβόλαιο δανεισμού και το άλλο μια βάση για οικονομική συμφωνία. Δεν ήταν συμβόλαιο και δεν μπορούσε να κατατεθεί, διότι ήμουν παίκτης της Βερόνα. Ουσιαστικά εκεί είχαν διαφορές τα δυο έντυπα. Το δεύτερο έγγραφο ήταν άκυρο κι εγώ δεν θυμάμαι κάτι για αντίγραφα. Το μόνο έγκυρο συμβόλαιο είναι αυτό της περιόδου 2016-2018 και μόνο γι’ αυτό πήρα αντίγραφο. Δεν έδωσα συμβόλαιο. Το χαρτί αυτό δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ και δεν είχε ημερομηνίες. Η συμβουλή του κ. Λυσσάνδρου προς εμένα ήταν πως πρόκειται για άκυρο συμβόλαιο, επρόκειτο για μια συμφωνία για το μέλλον, η μοναδική έγκυρη ήταν η συμφωνία του δανεισμού».

E-MAIL ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ

Στη διαδικασία αποκαλύφθηκαν από πλευράς Ολυμπιακού e-mail μεταξύ του Χριστοδουλόπουλου και του Λυσσάνδρου: Ο παίκτης έστειλε στις 27/4/18 το εξής: «Το συμβόλαιό μου λήγει τον Ιούνιο, πότε θα με ανανεώσετε»; Στις 30 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης του απάντησε ότι έχει υποχρεώσεις απέναντι στην ΑΕΚ, δίχως όμως να του διευκρινίζει πως έχει συμβόλαιο σε ισχύ. Επίσης, οι Πειραιώτες ανέφεραν ότι εστάλη από τον Λυσάνδρου μια ενημέρωση για σύμβαση στη Superleague, όπου πάλι δεν ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά της ΑΕΚ πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μαζί της.

Με μάρτυρα τον Δημητριάδη, η ΑΕΚ ανέφερε από την πλευρά της πως υπάρχουν δυο συμβόλαια και στις ερωτήσεις που έγιναν από το προεδρείο, ο Λυσσάνδρου απάντησε πως μετά τα εξώδικα και τον τρόπο που φέρθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, δεν μπορούσαν να αντιδράσουμε διαφορετικά. Χαρακτηριστικά, ο Δημητριάδης είπε το εξής: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας διεθνής ποδοσφαιριστής έκανε τέτοιο λάθος και πήγε και υπέγραψε άλλο συμβόλαιο. Πως έκανε το λάθος να πάει στον Ολυμπιακό».

Η ΑΕΚ επέμενε στη θέση της πως πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, τόσο για τους «ερυθρόλευκους», όσο και για τον παίκτη και μάλιστα σύμφωνα με το νέο καθεστώς. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του αντέκρουσε, λέγοντας πως ακόμα κι αν υπάρξουν κυρώσεις, αν και δεν αναγνωρίζουν πως έγινε κάτι λάθος, πρέπει να ισχύσουν με το παλαιό. Σε γενικές γραμμές πάντως από τους Πειραιώτς υπήρχε αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο θέμα και πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΡΙΖΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ: «ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ», ΛΑΖΑΡΟΣ: «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΙΧΑ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ»

Πάντως στην διαδικασία της εκδίκασης εκτός από Δημητριάδη και Λυσσάνδρου όπου ο Λάζαρος τους ανέφερε ότι είπαν ψέματα η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ είχε και άλλη... επίθεση. «Εγώ από εσένα θα έπαιζα πιο καλό ποδόσφαιρο όταν πρωτοήρθες στην ΑΕΚ», είπε στον παίκτη η δικηγόρος Ρίζου. «Ντροπή σας που τα λέτε αυτά. Είχα τρεις προσφορές από ΑΠΟΕΛ, Κατάρ και αλλού. Έγγραφες προσφορές», απάντησε ο διεθνής άσος. Επίσης η πλευρά του Λάζαρου τόνισε πως στην Σαμπντόρια έπαιρνε 650.000 ευρώ και στην ΑΕΚ του ζητούσαν αυτό το συμφωνητικό για να πάρει 320.000 ευρώ. Ως προς τα ποσά με την συμφωνία με τη Βερόνα η δικηγόρος Ρίζου μίλησε για ένα ποσό 155.000 ευρώ σε δύο τιμήματα για τον δανεισμό και πως για την αγορά εκπληρώθηκαν στον σωστό χρόνο όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Η υπόθεση πάντως θα τραβήξει αρκετά και ίσως πάμε σε απόφαση τον Αύγουστου και μάλιστα ακόμα και προς το τέλος του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα