Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-0

bet365

Σε συνθήκες καύσωνα, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο Ευρωπαίος Ατρόμητος, προσπάθησαν αρκετά, είχαν καλές στιγμές (ειδικά η Ένωση) αλλά δεν σκόραραν κι έμειναν στο... μηδέν σε φιλική αναμέτρηση στο «καμίνι» του Περιστερίου.

Η ζέστη ήταν... νικητής στο Περιστέρι στο φιλικό του Ατρόμητου με την ΑΕΚ! Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα, δείχνοντας να έχουν κάποια προβλήματα στην επίθεση.

Δοκάρι και χαμένο τετ α τετ είχε η Ένωση, που ήταν ελαφρώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο θετικός στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος, που για πέμπτο συνεχόμενο φιλικό δεν γνώρισε την ήττα και πάει στα παιχνίδι με την Ντινάμο Μπρεστ με καλή ψυχολογία και έχοντας δείξει ένα καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, αν και του λείπει το εύκολο γκολ...

Πρόβα με 4-4-2 από τον Κάναντι

Ο Ατρόμητος έδωσε το τελευταίο του φιλικό πριν τα παιχνίδια με την Ντινάμο Μπρεστ, με τον Νταμίρ Κάναντι να κατεβάζει την ομάδα του με 4-4-2. Ο Μίρκοβιτς ήταν στο τέρμα, με τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη στα στόπερ, τον Νάτσο δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Στα χαφ βρέθηκε ο Γαρουφαλιάς με τον Μάντσον, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Ενσικουλού και στην επίθεση ο Μούγιακιτς με τον Κουλούρη

4-2-3-1 από τον Ουζουνίδη

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, δεξί εξτρέμ ο Μπακασέτας κι αριστερό ο Αλμπάνης. Δεκάρι ήταν ο Λιβάια και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Καλύτερο ξεκίνημα ο Ατρόμητος, δοκάρι και τεράστια ευκαιρία η ΑΕΚ

Το παιχνίδι άρχισε με τους Περιστεριώτες να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Κάναντι, απείλησε στο 5' δυο φορές με τον Ενσικουλού, αλλά η Ένωση δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ισορρόπησε την αναμέτρηση και κέρδισε κάπως μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε την επόμενη ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, στο 23', ο Γιαννούλης σέντραρε και ο Μούγιακιτς πλάσαρε στη κίνηση με την μπάλα να σταματά στα σώματα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη φάση της Ένωσης ήταν και η καλύτερη στιγμή στο ματς.

Στο 29', ο Αλμπάνης σέντραρε από τα αριστερά και ο Λιβάια με σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μίρκοβιτς. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά με κάποια σουτ κι από τις δύο πλευρές να μην ανησυχούν τους αντίπαλους γκολκίπερ, πριν οι «κιτρινόμαυροι» χάσουν την ευκαιρία του ματς.

Ο Μπακασέτας με τρομερή κάθετη μπαλιά πέρασε στον Αλμπάνη, αυτός πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και βρέθηκε απέναντι στον Μίρκοβιτς. Ωστόσο, η λόμπα που δοκίμασε έφυγε άουτ και το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Έπεσε πολύ ο ρυθμός, πρώτη για Μπογιέ

Ένα παιχνίδι με αρκετά χαμηλό ρυθμό είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι. Ο Κάναντι προχώρησε σε 8 αλλαγές, χωρίς να μπορεί κάποιος πως μία από τις δύο εντεκάδες θα είναι αυτή που θα δούμε κόντρα στην Ντινάμο Μπρεστ. Το πιθανότερο είναι να δούμε έναν συνδυασμό των δύο εντεκάδων. Από την άλλη ο Ουζουνίδης προχώρησε μόλις σε μία αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Χουλτ στη θέση του Αλμπάνη.

Ίσως όλα αυτά να επηρέασαν αρνητικά την αναμέτρηση... Η ΑΕΚ είχε ένα καλύτερο πρόσωπο από τον Ατρόμητο, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας και η πρώτη απειλή ήταν στο 55' με ένα σουτ του Μπακασέτα που σταμάτησε στα σώματα.

Επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 68', όταν ο Γιακουμάκης από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 72ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι ο Μπογιέ, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την νέα του ομάδα ως σέντερ φορ, χωρίς να απειλήσει σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης.

Άγγιξε το... διπλό στο φινάλε

Ό,τι δεν είχε καταφέρει να κάνει για 88 λεπτά η ΑΕΚ το έκανε στα δύο τελευταία λεπτά. Αρχικά μετά από μπαλιά του Γιανούτσου, ο Μπότος από κοντά πλάσαρε άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», ενώ στο 90' μετά από λάθος του Μέγιερι, ο Μπακασέτας αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ήρθε κι ένα δυσάρεστο για την ΑΕΚ, καθώς ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε κι αποχώρησε μόνος του από τον αγωνιστικό χώρο κι όπως είναι λογικό υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του. Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε ούτε μετά την κεφαλιά του Κωτσόπουλου στο 94', με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες και τον Ατρόμητο να τελειώνει αήττητος τα φιλικά του λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με την Ντινάμο Μπρεστ. Από την άλλη η ΑΕΚ, συνεχίζει να... ψάχνεται και στο σκοράρισμα, καθώς σε τρία φιλικά δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (46' Μέγιερι), Νάτσος, Γιαννούλης (46' Σάκιτς, 85' Ίμερι), Χατζηισαΐας (46' Καρασαλίδης), Ρισβάνης (81' Στρούγγης), Γαρουφαλιάς (46' Μπουσουλάτζιτς), Μάντσον (46' Ούμπιδες), Μανούσος (77' Νταβιώτης), Ενσικουλού (46' Μπρούνο), Μούγιακιτς (46' Βασιλακάκης), Κουλούρης (46' Κωτσόπουλος)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας (61' Τσιντώτας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (61' Τσόσιτς), Οικονόμου (61' Τσιγκρίνσκι), Λόπες (86' Μπότος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (81' Γιανούτσος), Αλμπάνης (46' Χουλτ), Λιβάια (86' Γιούσης), Μπακασέτας, Γιακουμάκης (72' Μπογιέ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα