ΑΖ-Παναθηναϊκός 2-0

ΑΖ-Παναθηναϊκός 2-0

Νίκος Αθανασίου
ΑΖ-Παναθηναϊκός 2-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά αλλά η ανώτερη και πιο έτοιμη ΑΖ τον νίκησε 2-0 στο πρώτο πολύ δυνατό τεστ επί ολλανδικού εδάφους. Ξεχώρισε ο Κουλιμπαλί για το «τριφύλλι».

Στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την ΑΖ, η οποία είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από το «τριφύλλι» και πιο έτοιμη ενόψει της έναρξης του ολλανδικού πρωταθλήματος στις αρχές Αυγούστου. Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, πάμε να δούμε κάποια στοιχεία που έχουν την δική τους σημασία από την αναμέτρηση.

1. ΒΑΣΗ ΤΟ 3-4-2-1

Ο Γιώργος Δώνης από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας δουλεύει το 3-4-2-1 και αυτό ήταν το σύστημα στο πρώτο φιλικό της χρονιάς.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Γιόχανσον, Κολοβέτσιος και Οικονόμου η τριάδα στα στόπερ. Αριστερό μπακ χαφ ο Ινσουά, δεξί ο Κουλιμπαλί. Κάτσε και Δώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μουνιέ δεξιά και Χατζηγιοβάνης αριστερά πίσω από τον «φουνταριστό» Ρεγκάκο.

Οι δύο πίσω από τον φορ δεν ήταν στα άκρα, δεν ήταν πάνω στην γραμμή αλλά περισσότερο έπαιζαν προς τα μέσα.

2. Ο ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Έφτασε μια ανάσα από την αποχώρηση αλλά ο Ουσμάν Κουλιμπαλί γύρισε για να μείνει και να προσφέρει λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής. Ο διεθνής άσος ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του «τριφυλλιού». Πήρε πολλές πρωτοβουλίες από την πτέρυγά του, συνδυάστηκε καλά με τους συμπαίκτες του και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση.

3. ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά απέναντι σε έναν αρκετά πιο ποιοτικό και έτοιμο αντίπαλο. Δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος από λάθη στην άμυνα(18' Μποαντού, 44' Φραϊντέι) ενώ σε γενικές γραμμές δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Ολλανδούς έχοντας καλή λειτουργία μεσοαμυντικά.

Δημιουργικά οι «πράσινοι» έκαναν κάποιες φάσεις χάρη στην όρεξη του Κουλιμπαλί αλλά σε γενικές γραμμές δεν έθελξαν με την δημιουργική της εικόνα.

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο ακόμη, όπως δεδομένα χρειάζεται σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, καθώς μετά την αρχική ενδεκάδα υπάρχουν μοναχά τα παιδιά από την ομάδα Νέων.

Παναθηναϊκός: Διούδης(46' Κότσαρης), Γιόχανσον(63' Θεοχάρης), Ινσούα(46' Μαυρομάτης), Οικονόμου(71' Οικονομόπουλος), Κολοβέτσιος(80' Κουντουριώτης), Κουλιμπαλί(70' Αποστολάκης), Κάτσε(46' Στάϊκος), Δώνης(46'Τζανδάρης), Μουνιέ(57' Mπουζούκης), Χατζηγιοβάνης(57' Χαντζάρας), Ρεγκάκος(63' Πίσπας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα