Ομάδα, Πέλκας-Μαουρίσιο, λάθη και… μεταγραφές

Ομάδα, Πέλκας-Μαουρίσιο, λάθη και… μεταγραφές

Ομάδα, Πέλκας-Μαουρίσιο, λάθη και… μεταγραφές

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για όσα έγιναν στο τελευταίο και σημαντικό φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, εστιάζοντας πέρα από τα θετικά και αρνητικά της ομάδας και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Φυσικά και ήταν μία γενική πρόβα αυτό το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Ντε Γκράαφτσαπ…

Προφανώς αυτοί οι Ολλανδοί δεν είναι επιπέδου Βασιλείας (αν και το επίπεδο των Ελβετών αυτή την εποχή αμφισβητείται…) αλλά:

- Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με το βασικό του σχήμα, όπως –κατά πάσα πιθανότητα- θα παραταχθεί και με τη Βασιλεία.

- Το παιχνίδι έγινε στους 32 βαθμούς, όσους δηλαδή θα έχει και την άλλη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

- Οι περισσότεροι βασικοί πήραν 90λεπτο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

- Οι αντίπαλοι έπαιξαν σκληρά για να πάρουν αποτέλεσμα, όπως δηλαδή θα γίνει και σε ένα επίσημο παιχνίδι, σαν αυτό που έρχεται.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένταση, νεύρα, γκρίνια και τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα με 2-1, ενώ οι Ολλανδοί έχασαν πέναλτι στο φινάλε.

Ο ποδοσφαιριστής πάντα ψάχνει δικαιολογίες και κάπως έτσι χθες οι του ΠΑΟΚ εκνευρίστηκαν με τους αντιπάλους, με τη ζέστη, με το διαιτητή. Όλα τους έφταιγαν σε κάποια στιγμή! (Ξέχασαν βέβαια ότι την πρώτη σκαριά την έριξε ο Μαουρίσιο…).

Τέλος πάντων αυτοί οι είναι (συνήθως) οι ποδοσφαιριστές. Πάντα… κάτι άλλο φταίει.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και μέσα από αυτό το παιχνίδι, φάνηκε ότι:

- Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με την ίδια ενδεκάδα του τελικού και αντί του Κάμπος θα αγωνιστεί –μάλλον- ο Λημνιός.

- Υπάρχει συνοχή, οι βασικοί ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν σε σχέση με αυτά που ζητάει ο προπονητής τους.

- Στα καλά διαστήματα ο ΠΑΟΚ ελέγχει το παιχνίδι, βγάζει συνεργασίες, έχει χημεία, ενώ σκοράρει συνέχεια από στημένες μπάλες.

- Συνεχίζονται μερικά απίστευτα και αβίαστα λάθη που φέρνουν τις φάσεις των αντιπάλων. Το ίδιο με την Στεάουα, το ίδιο και χθες. Πάσα Κάνιας και… 0-1, πάσα Μάτος και πέναλτι στο τέλος…

- Σε ατομικό επίπεδο ο Βιεϊρίνια είναι αποφασισμένος, ο Μάτος ελέγχει την κατάσταση του εαυτού του, ο Βαρέλα δεν καταλαβαίνει τίποτα, ο Κάνιας προσπαθεί να έχει συνέχεια από τον τελικό, ο Μαουρίσιο είναι πραγματικά πολύ καλός, ο Μπίσεσβαρ συνεχίζει την προσπάθεια να προσαρμοστεί στις… θερμοκρασίες και με το κράτημα μπάλας δίνει το κάτι παραπάνω, ο Πρίγιοβιτς… παίρνει φόρα και ο Πέλκας έχει εκτός όλων των άλλων και έναν μοναδικό αέρα αυτοπεποίθησης που τον ανεβάζει ακόμη περισσότερο.

Εφόσον ο Πασχαλάκης είναι σοβαρός, ο Κρέσπο κάνει τη δουλειά του και ο Λημνιός κάνει… τα βασικά, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη χρονιά πολύ δυνατός. Το ότι θα μπορούσε να είναι και πιο δυνατός, έχοντας μία-δύο λύσεις παραπάνω σε συγκεκριμένες θέσεις, ή μη αλλάζοντας τόσο πολύ το συνολικό του ρόστερ όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο Λουτσέσκου, το γράφουμε από τον Ιούνιο και… έχει γίνει κατανοητό. Να ξαναγράφουμε κάθε φορά τα ίδια για το πώς έπρεπε να λύνονται μερικά θέματα στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη εν έτη 2018. Δεν λύνονται, δεν λύνονται… Τι άλλο να κάνουμε εμείς;

* Και για να μην ξεχνιόμαστε. Η επίσημη (και όχι στο περίπου) ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε χθες το βράδυ: «8684 τα διαρκείας, εκ των οποίων 6417 οι ανανεώσεις…». Άρα σημαντικό ποσοστό είναι νέοι κάτοχοι! Όλα αυτά για την ομάδα που ΔΕΝ πανηγύρισε το πρωτάθλημα, που την έκλεψαν με δύο μηδενισμούς σε εντός έδρας ματς που κέρδισε ή θα κέρδιζε (ενώ άλλοι έγραφαν ότι παίρνει πρωτάθλημα στημένο), την ομάδα που ο φίλαθλός της δεν είδε σε 11 εντός έδρας αγώνες και την ομάδα που δεν έχει εύκολο δρόμο για να φθάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ και φυσικά δεν έχει κάνει (ακόμη) και τις πολλές ή σπουδαίες μεταγραφές…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.