Πρώτη εικόνα Ποντένσε, Μιράντα, Ευαγγέλου κι η…δεύτερη Φέτφα, Μασούρα, Λάζαρου

Πρώτη εικόνα Ποντένσε, Μιράντα, Ευαγγέλου κι η…δεύτερη Φέτφα, Μασούρα, Λάζαρου

Πρώτη εικόνα Ποντένσε, Μιράντα, Ευαγγέλου κι η…δεύτερη Φέτφα, Μασούρα, Λάζαρου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τι είδε από τα νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού-κι όχι μόνο από αυτά.

Ξεκινούσα το χθεσινό κομμάτι μου γράφοντας ότι καμία μεταγραφή δεν υπάρχει αν δεν ανακοινωθεί, όσο σίγουρη κι αν είναι-και δύο ώρες μετά γνωστοποιήθηκε ότι δεν προχωράει η μεταγραφή του Γιασίν Μεριά.

Δεν χρειάζονταν και μεγάλη…εξυπνάδα, άλλωστε. Ο Τυνήσιος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις Παρασκευή μεσημέρι και είχε φτάσει Σάββατο μεσημέρι και δεν είχε ανακοινωθεί η απόκτηση του…Κι η ομάδα αυτή από την Τυνησία έχει παρελθόν σε τέτοιες ιστορίες...

Τέλος πάντων, το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έδωσε ένα φιλικό ακόμη χθες κι έστω με έναν εύκολο αντίπαλο από τη Γ΄κατηγορία Βελγίου, είδαμε ό,τι βλέπουμε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς: «κάτι» γίνεται στην ομάδα. Κάτι δουλεύει, κάτι πάει να παίξει, κάτι βλέπουμε βρε αδελφέ. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να καταλήξει αυτή η προσπάθεια, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια δουλειά κάνει ο προπονητής κι οι παίκτες τον ακολουθούν.

Σε ατομικό επίπεδο...Μα σε τέτοιο εύκολο ματς; Τότε γιατί γίνονται και γιατί τα βλέπουμε; Για να κρίνουμε κι από αυτά…

Ο Χουτεσιώτης μία φορά χρειάστηκε να επέμβει σε ένα τετ α τετ και την έβγαλε την φάση, ας υποδείχθηκε οφσάϊντ. Αυτό σημαίνει ετοιμότητα στον γκολκίπερ.

Ο Μασούρας πλησίασε το άριστο αμυντικά, αλλά μπροστά πρέπει να βελτιώσει την επαφή του με την μπάλα γιατί είναι κρίμα να πηγαίνουν στράφι οι κούρσες του.

Ο Ένγκελς επιτέλους ξεκίνησε να παίζει καλά, σύμφωνα με το επίπεδο του.

Ο Ευαγγέλου είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις και μία μπαλιά φοβερή. Αλλά έφαγε και δύο ντρίμπλες πολύ εύκολα και πρέπει να το προσέξει αυτό.

Ο Νικολάου αναγκαστικά έπαιξε μισή ώρα μπακ και μετά στόπερ. Μία καλή κάλυψη και μία ολιγωρία αμυντική. Κι άλλη μία φορά έπρεπε να διώξει μακριά την μπάλα. Περίμενα περισσότερα.

Ο Ρομάο έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος κεντρικός χαφ. Κάλυψε τρύπες πίσω και πέρασε και καλές πάσες μπροστά. Πρώτο λάθος έκανε στο 57’.

Ο Καμαρά ήταν ξανά καλός. Πιέζει ψηλά και σταματάει επιθέσεις, κλέβει, αλλάζει το παιχνίδι, σουτάρει απειλητικά από μακριά, χώνεται για το γκολ. Πούλησε, όμως, πάλι μία φορά την μπάλα κι αυτό είναι θέμα στο 8άρι.

Ο Μάριν έδωσε ρεσιτάλ. Αναρίθμητες οι πάσες για φάσεις που είχε κι οι συνδυασμοί που έκανε! Κι άτυχος στο δοκάρι του. Πολυτέλεια για δεύτερο 10άρι…

Ο Πάρντο ο…γνωστός. Θα κάνει τις φάσεις, αλλά θα χαλάσει κι άλλες. Σκόραρε κι αυτό θα του κάνει καλό στην ψυχολογία. Γύρισε και πίσω και βοήθησε.

Ο Τζούρτζεβιτς βρέθηκε σε τρεις φάσεις για γκολ και δεν έκανε κανένα, πάλι. Μόνο όμως στο δοκάρι ήταν κάπως καλό το τελείωμα του…

Ο Φετφατζίδης σιγά σιγά παίρνει μπρος. Έκανε τα δικά του με τις ντρίμπλες κι έβγαλε κι ωραιότατο γκολ. Εγώ λέω ότι θα βοηθήσει όταν βρει και την σωστή φυσική κατάσταση. Κι έχει γυρίσει πολύ πιο δυνατός.

Ο Ανδρούτσος σε ρόλο δεξιού μπακ πέρασε σέντρες ξυράφι!

Ο Ποντένσε μπορεί να μην εντυπωσίασε, κάνοντας ντρίμπλες κλπ, αλλά έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει. Με ωραίες συνεργασίες με Μάριν και Φέτφα, με καλές πάσες, με δύο σουτ πολύ επικίνδυνα, με ξεπέταγμα για να μπει σε φάση, με προσποίηση στον αντίπαλο, έπαιξε κάθετα, πέρασε σέντρα, άλλαξε το παιχνίδι, ήταν μαχητής! Πρώτη φορά έπαιζε και με αποχή εφτά μήνες-και ζήτησε μπάλες, πήρε πρωτοβουλίες. Όταν αποκτήσει χημεία και με άλλους «ερυθρόλευκους» και έχει άλλες αντοχές θα κάνει διαφορά.

Ο Μάνος είχε τρεις στιγμές για γκολ, αλλά δεν έκανε κανένα. Τα δύο τελειώματα ήταν, πάντως, καλά. Συμμετέχει και στην ανάπτυξη, αλλά εκεί χρειάζεται παραπάνω δουλειά.

Ο Μιράντα πίσω δεν είχε καμία πίεση. Μου άρεσαν τα άλματα του για κεφαλιές πίσω και μπροστά κι η άνεση της καλής του πάσας, ακόμη και για δημιουργία φάσης.

Ο Βούκοβιτς έπρεπε να βάλει δύο γκολ σε στημένες φάσεις και δεν έβαλε κανένα.

Ο Μπουχαλάκης έκανε καλά αυτό που θέλει ο Μαρτίνς: πίεση ψηλά κι όχι κάτω από το κέντρο. Στις πάσες δεν έχει θέμα.

Ο Φορτούνης κι ο Σισέ απλά δεν κρατιούνται! Κι ο Ομάρ σαν να του είχαν βάλει…μανιβέλα ήταν!

Ο Λάζαρος ήταν γεμάτος όρεξη. Θέμα χρόνου να του βγουν και φάσεις. Δεύτερο ματς έπαιξε κι αυτός όπως κι ο Φέτφα με τον Μασούρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.