Ισμαήλ Σασί: Ο Τυνήσιος που φτάνει στον ΟΦΗ μέσω... Κύπρου (pics & vid)

Ισμαήλ Σασί: Ο Τυνήσιος που φτάνει στον ΟΦΗ μέσω... Κύπρου (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Ισμαήλ Σασί: Ο Τυνήσιος που φτάνει στον ΟΦΗ μέσω... Κύπρου (pics & vid)

bet365

Ο all-around επιθετικός που έψαχνε ο ΟΦΗ ακούει στο όνομα Ισμαήλ Σασί και μετά την ανακοίνωση για την απόκτησή του από τους Ηρακλειώτες, το gazzetta.gr παρουσιάζει τη διαδρομή του Τυνήσιου από τις χαμηλές κατηγορίες της Γαλλίας ως την Κύπρο και τα προκριματικά του Europa League.

Ενίσχυση μέσω… Κύπρου σήμανε για τον ΟΦΗ η απόκτηση του γεννημένου στη Γαλλία Τυνήσιου επιθετικού, Ισμαήλ Σασί! Μπέρδεμα; Αν σκεφτεί κάποιος πόσες πληροφορίες χώρεσαν σε μια παράγραφο, σίγουρα. Τα πράγματα ωστόσο είναι πιο απλά για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ηρακλειωτών, που ανακοίνωσαν την έβδομη φετινή τους μεταγραφή.

Γεννημένος παραμονή Χριστουγέννων το 1991 στη Γαλλία, ο Σασί εκεί μεγάλωσε και έπαιξε ποδόσφαιρο. Σύντομα απέκτησε και τη γαλλική υπηκοότητα, ωστόσο επέλεξε την Εθνική Τυνησίας για τα χρώματα που θα φορούσε ως διεθνής. Με τους Βορειοαφρικανούς έκανε μάλιστα ντεμπούτο το 2017, περιμένοντας τη συνέχεια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας των γονιών του.

Αφού λύθηκε το… κουβάρι γύρω από το που κρατάει η σκούφια του, μοναδική εκκρεμότητα, η σχέση του με την Κύπρο! Στο νησί της Αφροδίτης ο Σασί έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του ως τώρα, μετά την περιπλάνηση στις γαλλικές Κονιάκ, Μαντουά και Ραόν Λετάπ ως το 2014. Τότε ήρθε η πρόταση από τον Οθέλλο Αθηαίνου, που βρέθηκε για παρθενική φορά στην Α’ Εθνική και του πρόσφερε την προοπτική να «δει» κάτι άλλο, εκτός Γαλλίας.

Ο Τυνήσιος πήρε τη βαλίτσα του, μετακόμισε στη Λάρνακα και πραγματοποίησε την πρώτη «γεμάτη» σεζόν της καριέρας του με 18 συμμετοχές. Στα πλέι άουτ σκόραρε… μόνος του, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 9 παιχνίδια, όμως οι Κύπριοι δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό και ο Σασί… χαιρέτησε.

Τον σύλλογο, όχι τη χώρα! Η Αθλητική Ένωση Ζακακίου έφτιαχνε ομάδα για άνοδο και με τον Σασί στις τάξεις της τα κατάφερε. Στην επιστροφή του δε στα «σαλόνια» του κυπριακού ποδοσφαίρου, έπαιξε καλύτερα από ποτέ κι αφού πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ σε 16 παιχνίδια, έκανε το άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2016 για την ΑΕΛ Λεμεσού. Πρόλαβε να σκοράρει άλλες 5 φορές (1 ασίστ) μέχρι το τέλος της πιο παραγωγικής χρονιάς, που τον έφερε και στα προκριματικά του Europa League με τα γαλαζοκίτρινα!

Μετά από δυο προκρίσεις, ο τρίτος γύρος και η κόντρα με την Αούστρια Βιέννης άφησε την ΑΕΛ εκτός playoff, ωστόσο «έβαλε» ευρωπαϊκές συμμετοχές στο βιογραφικό του Σασί. Η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού σκόραρε στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος με τον Άρη Λεμεσού. Στη συνέχεια ωστόσο «σίγησε», κλείνοντας τη σεζόν με πολλά παιχνίδια, 35 σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά μόλις 3 γκολ και 2 ασίστ σε αυτά.

Έτσι προέκυψε η προοπτική του ΟΦΗ, που έψαχνε έναν «πασπαρτού» για την επίθεση και βρήκε στο πρόσωπο του Σάσι ακριβώς αυτό. Η μετακόμισή του από νησί σε νησί τον κρατάει σε οικεία μέρη και πλέον ο Τυνήσιος φιλοδοξεί να δείξει και στην Ελλάδα τα καλά του χαρακτηριστικά, όσα τον έκαναν να ξεχωρίσει εκεί που έπαιξε στην Κύπρο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα