Κούγιας: «Ούτε στην Ουγκάντα τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο»

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Κούγιας: «Ούτε στην Ουγκάντα τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο»

Κούγιας: «Ούτε στην Ουγκάντα τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο»

Χαρακτηρίζοντας «εκβιαστή» τον Γιώργο Βασιλειάδη και «άσχετους» όσους τον συμβουλεύουν, ο Αλέξης Κούγιας έβαλε κατά πάντων, αναφορικά με τις ζυμώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φιλοξενούμενος στον FAIR PLAY FM 96.1, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ παρομοίασε την Ελλάδα με την Ουγκάντα, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους στο ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο, ενώ ξεχώρισαν οι ατάκες του για τον υφυπουργό Αθλητισμού, το νέο πρωτάθλημα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων».

Αρχικά σχολίασε: «Νομίζω το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Οι ομάδες δεν θα μείνουν άστεγες τηλεοπτικά. Και να μην σας κάνει εντύπωση εάν οι ομάδες παραμείνουν 16 και φέτος και του χρόνου. Όλα αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν είναι στον κόσμο των ιδεών. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Αρχικά λένε δεν θέλουν να παίζουν οι μεγάλοι πλέι οφ, αλλά αυτοί που έβαλαν στο μυαλό του υφυπουργού την ιδέα, είναι άσχετοι».

Ακόμη: «Χαρακτήρισα εκβιαστή τον κ. Βασιλειάδη, αλλά είναι αλήθεια ότι εκείνη την στιγμή δεν βρήκα άλλη λέξη να αναφέρω, αν και η άποψή μου είναι καλή για τον υφυπουργό, όσον αφορά σε άλλες δραστηριότητές του. Παρ΄ όλα αυτά, δεν καταλαβαίνουν ότι με 12 ομάδες θα κάνουμε τουρνουά και όχι σοβαρό πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να έρθει κανένας σοβαρός ποδοσφαιριστής. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανεκτή τόσο μεγάλη κρατική παρέμβαση. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Αυτή η ιδέα στο τέλος θα εκθέσει την κυβέρνηση και φυσικά τον υφυπουργό. Δεν ξέρω ποιος του έβαλε αυτή την ιδέα .Αυτή τη στιγμή κανένας ιδιοκτήτης δεν θα δεχόταν μείωση των ομάδων, εάν είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια. Όλοι λένε ότι είναι λάθος. Αυτός όμως νομίζει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν ομάδες – δορυφόροι, πείτε μου όμως από τις 16 ομάδες σήμερα, ποιες είναι δορυφόροι μεγάλων ομάδων, καμία!»

Η πρόβλεψή του: «Με αυτό το σχέδιο οι ομάδες τις περιφέρειας είναι καταδικασμένες. Έτσι το πρωτάθλημα δεν θα γίνει ανταγωνιστικότερο. Το σχέδιο δεν έχει καμία οικονομική και ποδοσφαιρική λογική. Εγώ προβλέπω και φέτος και του χρόνου πρωτάθλημα με 16 ομάδες και αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα αποκτήσουν και μάλιστα πολύ καλό».

Τέλος: «Σκέφτομαι πάντως να στείλω μια επιστολή στη FIFA και να μιλήσω για την ακραία πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο δεν θα ευδοκιμούσε εκεί, ποτέ. Εάν πάρω τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Λίγκας και τα στείλω στην FIFA, θα προκαλέσω GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το μόνο που συζητάμε είναι πόσα δίνει ο υπουργός εάν κάνουμε τις ομάδες 14 και πόσα εάν τις κάνουμε 12 και αυτό αποτελεί σαφέστατη παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, γι αυτό και το σκέφτομαι έντονα. Από κει και πέρα, ζητώ συγνώμη από την ομοσπονδία της… Ουγκάντας, γιατί μπορεί να είναι πιο δημοκρατικοί εκεί…».

Best of internet