Ο Ποντένσε έπαιζε βασικός στην Πορτογαλία, με αυτούς τους «ανταγωνιστές»!

Ο Ποντένσε έπαιζε βασικός στην Πορτογαλία, με αυτούς τους «ανταγωνιστές»!

Ο Ποντένσε έπαιζε βασικός στην Πορτογαλία, με αυτούς τους «ανταγωνιστές»!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα που δείχνουν πολλά για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γαλλία - Βέλγιο, αν o Μ'Μπαπέ σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα: ο Ποντένσε έπαιξε στην Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας σχεδόν ένα χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, σαν να λέμε όλη τη σεζόν 2016-17.

Σε αυτό το διάστημα η «μικρή» ομάδα της Πορτογαλίας έδωσε εννιά παιχνίδια, πέντε επίσημα και τέσσερα φιλικά. Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού έπαιξε και στα εννιά, στα εφτά βασικός και στα δύο αλλαγή (στο ένα μπήκε στο ημίχρονο). Ο απολογισμός του ήταν τρία γκολ και μία ασίστ.

Ο Ποντένσε (που είναι ετών 22 στα 23) έπαιζε κύρια σαν μεσοκυνηγός, κοντά στον σέντερ φορ (αφού συχνά οι Πορτογάλοι είχαν σύστημα 4-4-2) και ενίοτε σαν εξτρέμ. Ποιους συμπαίκτες-ανταγωνιστές είχε σε αυτές τις θέσεις, τις μεσοεπιθετικές; Δηλαδή, ποιοι άλλοι έπαιζαν μαζί του στην Ελπίδων, επαναλαμβάνω μέχρι πριν ένα χρόνο;

Τον Γκονσάλο Γκέδες (21,5 ετών), τώρα στη Βαλένθια, δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν, αγορά 30 εκ. Ευρώ από την Μπενφίκα.

Τον Ρόνι Λόπεζ (22,5), τώρα στη Μονακό, αγορά 12 εκ. Ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τον Μπρούνο Φερνάντεζ (24) της Σπόρτινγκ, με χρηματιστηριακή αξία 30 εκ. Ευρώ.

Τον Ντιόγο Γιότα (21,5), τώρα στη Γουλβς, αγορά 14 εκ. Ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τον Μπρούμα (24), τώρα στη Λειψία, αγορά 13 εκ. Ευρώ από τη Γαλατασαράϊ.

Τον Ζοάο Καρβάλιο (21,5), τώρα στη Νότιγχαμ, αγορά 15 εκ. Ευρώ από την Μπενφίκα.

Τον Ρικάρντο Όρτα (24) της Μπράγκα, με χρηματιστηριακή αξία 7 εκ. Ευρώ.

Τον Αντρέ Όρτα (21,5) στο MLS τώρα, αγορά 5,7 εκ. Ευρώ από την Μπενφίκα.

Τον Γιούρι Μεδέϊρος (24), στην Τζένοα, με χρηματιστηριακή αξία 5 εκ. Ευρώ.

Με όλους αυτούς τους συμπαίκτες-ανταγωνιστές, ο Ποντένσε κατέγραψε την παρουσία που προανέφερα: στα εννιά ματς, εφτά βασικός και δυο αλλαγή.

Στις άλλες θέσεις με ποιους συμπαίκτες έπαιζε ο «κοντός»;

Ζοάο Γκονσάλο (24), τώρα στη Γιουβέντους, αγορά 40 εκ. Ευρώ από τη Βαλένθια.

Ρενάτο Σάντσεζ (21,5), τώρα στην Μπάγερν, αγορά 35 εκ. Ευρώ από την Μπενφίκα.

Νέβες (21,5), τώρα στην Γουλβς, αγορά 18 εκ. Ευρώ από την Πόρτο.

Ρούμπεν Σεμέδο (24), τώρα στη Βιγιαρεάλ, αγορά 14 εκ. Ευρώ από την Σπόρτινγκ.

Νομίζω ότι ο Ποντένσε αν δεν είχε κάποιες συγκυρίες όπως το κάταγμα στον αστράγαλο του τον περασμένο Γενάρη, αυτό το καλοκαίρι η, το αργότερο το επόμενο, θα ήταν μία πώληση της Σπόρτινγκ, σε κάποια από τα ποσά που μνημόνευσα παραπάνω.

Γενικά, η εικόνα που μπορεί κάποιος να σχηματίσει μελετώντας την καριέρα του Ποντένσε είναι μία: με το που φτάσει σε ετοιμότητα 100% (διότι προέρχεται από τον σοβαρό τραυματισμό του) και αν δεν βγάλει άλλα προβλήματα (τα ιατρικά τεστ όπως έχω ήδη αναφέρει τα πέρασε με μεγάλη επιτυχία), ο παίκτης αυτός είναι για να κάνει μεγάλη διαφορά. Έτσι απλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.