Η «σαραντάρα» του Αλαφούζου, τα... περίεργα και η αποκάλυψη Μοντάλι!

Η «σαραντάρα» του Αλαφούζου, τα... περίεργα και η αποκάλυψη Μοντάλι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η «σαραντάρα» του Αλαφούζου, τα... περίεργα και η αποκάλυψη Μοντάλι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρόθεση Αλαφούζου να βάλει 20 εκατομμύρια, το deal με τον Παϊρότζ που γίνεται ολοένα και πιο «σκοτεινό» και το... φως που έριξε στην υπόθεση ο Ιταλός προπονητής!

Είχαμε πολλά και ενδιαφέροντα το τελευταίο τριήμερο. Την δήλωση Αλαφούζου πως είναι έτοιμος να καλύψει μόνος του την ΑΜΚ των 20 εκατομμυρίων για να ανοίξει τον δρόμο στον Παϊρότζ, την Γ.Σ της ΠΑΕ με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να μας κάνει σοφότερους για όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, την συνάντηση του «Athens Alive» με τον Αλέξη Τσίπρα και σαν... κερασάκι την αποκάλυψη του Ζανπάολο Μοντάλι για το ποιος βρίσκεται στο πλευρό ή καλύτερα πίσω από τον Ταϊλανδό, την αποκάλυψη ενός ανθρώπου που δηλώνει επιστήθιος φίλος του Βίκτωρα Ρέστη.

Ας τα πάρουμε με την σειρά...

ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ... 40, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης Αλαφούζος εξέπληξε τους πάντες και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καλύψει μόνος του την ΑΜΚ των 20 εκατομμυριών ευρώ! Να υπενθυμίσουμε πως η αρχική συμφωνία έκανε λόγο για καταβολή 20 εκατομμυριών από την «Panasia» στην ΑΜΚ, ώστε να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας. Βασικά έτσι συμβαίνει και τις περισσότερες φορές.

Αυτός, παράλληλα, θα ήταν ένας τρόπος για την υπάρχουσα διοίκηση να εξασφαλίσει την φερεγγυότητα των νέων επενδυτών και ένα μέρος των προθέσεών τους για το μέλλον του κλαμπ. Υπενθυμίζουμε επίσης πως η αρχική πρόταση του fund για την ΠΑΕ έκανε λόγο για 47 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τα δεδομένα που έχουμε τώρα ο Αλαφούζος θα βάλει 20 εκατομμύρια για να πάρει την ΠΑΕ η «Panasia! Επαναλαμβάνουμε πως σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τώρα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δηλώνει «βάζω άμεσα 20 και ελάτε να πάρετε την ΠΑΕ»!

Από την στιγμή που και οι δύο πλευρές έχουν επιλέξει να λειτουργούν στο «σκοτάδι» και να μην φέρνουν στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Είναι προφανές, όμως, ότι κάτι άλλαξε στις συζητήσεις, κάτι «στράβωσε» και από εκεί που περιμέναμε το «show us the money» του Παϊρότζ, φτάσαμε στο «βάζω 20 και ελάτε να πάρετε την ομάδα»!

Είναι πολύ πιθανό η έκθεση της Deloitte να έδειξε... μερικά εκατομμύρια χρέη παραπάνω. Για την ακρίβεια 20. Φήμες ή όχι θα το δείξει το προσεχές μέλλον.

Πάμε τώρα και στην ουσία της ανακοίνωσης. Μακάρι για τον Παναθηναϊκό να εβάζε στην ΠΑΕ 20 «ζεστά» εκατομμύρια ο Αλαφούζος. Μακάρι η πρόθεσή του, η δήλωσή του αυτή να αποδειχθεί αληθινή και να «σβήσει» ένα μεγάλο κομμάτι των χρεών που ο ίδιος δημιούργησε με την αλλόκοτη και αντιποδοσφαιρική διοίκηση της εταιρίας τα τελευταία χρόνια!
Από τα λόγια, όμως, μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει τεράστια απόσταση. Και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό οι... υποσχέσεις του Αλαφούζου τον τελευταίο καιρό δεν γίνονται πράξη.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Σεπτέμβρη δήλωνε πως θα καλύψει 20 εκατομμύρια από τα χρέη και ότι η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Θυμάστε τι έγινε στην σεζόν που πέρασε; Ο Παναθηναϊκός έγινε ρεζίλι, ο Παναθηναϊκός ήταν κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια για οφειλές, ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς που κέρδισε στο γήπεδο εξαιτίας των χρεών, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ, έμεινε... χαριστικά στην κατηγορία και ξεκινά την νέα σεζόν με -6 και απαγόρευση μεταγραφών!

20 από τον Σεπτέμβριο και 20 τώρα, έχουμε φτάσει στα 40 εκατομμύρια τους τελευταίους μήνες. Τι καλά που θα ήταν για τον σύλλογο αυτά τα ποσά να μην ήταν στις ανακοινώσεις αλλά στα ταμεία της ΠΑΕ. Όπως στα ταμεία έμπαιναν τα προηγούμενα χρόνια λεφτά από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ(αυτό δεν γίνεται να μην το παραδεχθούμε), τα οποία πήγαν... πεταμένα εξαιτίας της διαχείρισης του «mr. ΣΚΑΪ» και των συνεργατών του.

Με λίγα λόγια, μικρό, πάρα πολύ μικρό καλάθι για την συγκεκριμένη εξαγγελία, καθώς ξέχωρα από τα παραπάνω, προκαλεί μεγάλη απορία το πως δεν δόθηκαν 4-5 εκατομμύρια για να πάρει ευρωπαϊκή άδεια ο Παναθηναϊκός και άδεια για το πρωτάθλημα και ξαφνικά ο ίδιος άνθρωπος δύο και τρεις μήνες μετά λέει «θα βάλω 20»!

ΜΙΑ... ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Στην ανακοίνωση, πάντως, υπάρχει μία φράση που ίσως να εξηγεί πολλά. «Β. Αύριο στην Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας».
Οι... μαγικές λέξεις; «Στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας». Αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα μπουν τα 20 εκατομμύρια; Τι θα συμβεί αν η «Panasia» κάνει πίσω;

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ... ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Πάμε τώρα και στην γενική συνέλευση της Παρασκευής. Δεν χρειάζεται καν σχολιασμός της ατάκας του πρόεδρου της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, σύμφωνα με την οποία «αν δεν υπήρχε ο Αλαφούζος, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια»!
Αυτό, όμως, που αποτελεί κυνική ομολογία είναι πως τα όσα έζησε ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους μήνες ήταν «θέμα πολιτικής»! Ήταν θέμα πολιτικής ο εξευτελισμός του συλλόγου! Ήταν θέμα πολιτικής να μην υποβιβαστεί το «τριφύλλι» χαριστικά!

Το ότι ο Αλαφούζος ήθελε να φτάσει τον Παναθηναϊκό στο έσχατο σημείο βάσει σχεδίου ήταν ξεκάθαρο και ολοφάνερο. Το ότι ένας παλαίμαχος άσος του συλλόγου, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία του Παναθηναϊκού, είναι πρόεδρος της ΠΑΕ την περίοδο που η... πολιτική του μεγαλομετόχου είναι ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της ομάδας και μάλιστα βγαίνει ο ίδιος και το δηλώνει δημόσια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ακόμη και την δήλωση στο Κορωπί «είναι καλό που έχουμε απαγόρευση μεταγραφών»!

Ο ΜΟΝΤΑΛΙ ΕΡΙΞΕ ΦΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Πάμε τώρα και στα σημερινά. Στα... φρέσκα τα κουλούρια. Ο Ζανπάολο Μοντάλι αποκάλυψε αυτό που φαινόταν εδώ και καιρό, αυτό που είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή απλα΄«μεταφράζοντας» συμπεριφορές. Το γεγονός πως δίπλα ή πίσω από τον Παϊρότζ βρίσκεται ο Βίκτωρας Ρέστης. Είναι διαφορετικό να «σέρνεται» σαν φήμη ή να καταγράφεται σαν πληροφορία και άλλο πράγμα ένας κατά δήλωση επιστήθιος φίλος του να αναφέρεται δημόσια στο σχέδιο του για τον Παναθηναϊκό και την... χάρη που κάνει στον ελληνικό αθλητισμό να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό αν και δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού!

Είναι η πρώτη φορά που δημόσια μαθαίνουμε ποιος είναι μαζί με τον Ταϊλανδό στο όλο story. Το αν βρίσκονται και άλλοι, καλό θα ήταν να το μάθουμε. Εξάλλου σε τούτη την γωνιά, φωνάζουμε από το πρώτο λεπτό, ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει διαφάνεια στο ποιοι είναι στο fund της Panasia. Εξάλλου, δεν μιλάμε για μία εταιρία αλλά για μία ποδοσφαιρική εταιρία με 2 εκατομμύρια «πελάτες» από πίσω, «πελάτες» με συναίσθημα.

Σε μία ελεύθερη αγορά το ενδιαφέρον ενός επιχειρηματία για μία ποδοσφαιρική ομάδα, όπως ο Βίκτωρας Ρέστης δεν είναι απαγορευτικό. Δεν απαγορεύεται από κάποιον ούτε να θέλει να βάλει τα λεφτά του σε μία ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία, ούτε μπορείς να του ζητήσεις πιστοποιητικό οπαδικών φρονημάτων.
Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για μία απλή υπόθεση. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός πως εδώ και 3-4 μήνες ο Ρέστης παραμένει στο παρασκήνιο και δεν βγαίνει στο προσκήνιο είναι ένα θέμα. Το γεγονός πως εδώ και τόσο καιρό ο Παϊρότζ δεν έκανε γνωστούς τους επενδυτές είναι ένα θέμα. Το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα το όνομα του Έλληνα εφοπλιστή συνδέθηκε με υποθέσεις της δικαιοσύνης, είναι ένα θέμα. Είπαμε, δεν μιλάμε για μία ομάδα Β'-Γ' Εθνικής αλλά για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας που έχει βιώσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ TIMING ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ήδη απορρίψει μία φορά την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για παραχώρηση της ΠΑΕ στις αρχές του καλοκαιριού. Η σελίδα θα είχε γυρίσει ήδη αν δεν έκανε πίσω ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ μαζί με τους «συμπαίκτες» από το εξωτερικό συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα για το σχέδιο του ΟΑΚΑ. Για το «Athens Alive». Η υλοποίηση του σχεδίου ήρθε ένα βήμα πιο κοντά. Όμως, όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, είναι ένα σχέδιο που θέλει χρόνο! Ειδικά στην Ελλάδα. Για να φτάσουμε σε σημείο υπογραφών και να ξεκινήσουν τα έργα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, βέβαια, μία τέτοια επένδυση θα έτρεχε με γρήγορες διαδικασίες, όπως έγινε για παράδειγμα για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Αν το «Athens Alive» με έναν... μαγικό τρόπο προχωρούσε άμεσα, η ΠΑΕ θα κατέληγε στα χέρια του Γιαννακόπουλου. Από την στιγμή που δεν υπάρχει υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, άρα δεν υπάρχουν και τα δεκάδες εκατομμύρια των επενδυτών, ο ΔΠΓ θα πρέπει να την... ψάξει με τα δικά του «όπλα», με τις δικές του δυνάμεις ενώ ήδη έχει στις πλάτες του τόσο την ΚΑΕ όσο και τον Ερασιτέχνη.

Πάντως, καλύτερο timing για είσοδο στην ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να βρει. Ο κόσμος κουράστηκε από το σίριαλ της «Panasia», ο κόσμος δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στον Παϊρότζ(σε αυτό ευθύνονται τα... παλιά αλλά και ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Ταϊλανδό) και τούτη την στιγμή όσο ποτέ άλλοτε απολαμβάνει την σχεδόν καθολική αποδοχή του κόσμου της ομάδας.

Τι πιθανότητες υπάρχουν για να γίνει άμεσα κίνηση; Ούτε πολλές, ούτε και λίγες. Στο μυαλό του Γιαννακόπουλου δεν μπορεί να μπει κανείς, οπότε κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Το μόνο σίγουρο είναι η τρέλα του για τον Παναθηναϊκό και η επιθυμία του να διορθωθεί η αδικία του 1979...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.