«Σφιχτή» η ομάδα τη μέρα που «λύθηκε» ο Λουτσέσκου

«Σφιχτή» η ομάδα τη μέρα που «λύθηκε» ο Λουτσέσκου

«Σφιχτή» η ομάδα τη μέρα που «λύθηκε» ο Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχει λίγα καλά διαστήματα στα φιλικά και για τον Λουτσέσκου που χθες μίλησε αναλυτικά για το τι χρειάζεται η ομάδα του. Αναφορές σε αυτό το blog γίνονται για τα διαρκείας, αλλά και για τον Μάνταλο!

Σκόραρε ο Μπεργκ στο Σουηδία – Ελβετία; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ τελείωσε με την ομάδα να είναι αρκετά σφιγμένη. Και στα τρία ματς που έδωσε το σύνολο του Λουτσέσκου είχε λίγα καλά και περισσότερα προβληματικά διαστήματα. Το φυσιολογικό δηλαδή, για το ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Και στα τρία ματς ο ΠΑΟΚ είχε προβληματικό ξεκίνημα και ανέβαινε στην πορεία. Αν και ποτέ δεν είναι καλό να χάνεις (ειδικά από τη Νόρτζελαντ) από τη στιγμή που αυτή η ομάδα βρίσκει έστω και για λίγο τον καλό της εαυτό, το πιο πιθανό είναι αυτά τα καλά διαστήματα, να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Για ένα δουλεμένο σύνολο που έχει συνοχή και γνωστή-δουλεμένη φιλοσοφία, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία ότι δεν θα βρει τα «πατήματά» του. Το έκανε για μεγάλο διάστημα πέρυσι, το πιο πιθανό είναι να το ξανακάνει…

Προσοχή! Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να εγγυηθεί πρόκριση επί της Βασιλείας, στα πρώτα ματς της χρονιάς που συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες… Αλίμονο!

Πάμε παρακάτω και πιο συγκεκριμένα στον Λουτσέσκου που σε αντίθεση με την ομάδα του, χθες… λύθηκε λίγο παραπάνω.

Για να σημειώσουμε με προσοχή μερικά από αυτά που τόνισε:

- «Έχουμε παίκτες που είναι καινούργιοι και που έδειξαν ξεκάθαρα ότι θέλουν χρόνο για να κατανοήσουν κάποιες καταστάσεις». Το γράψαμε και πριν λίγες μέρες ότι… τελικά οι 7 στους 28 είναι καινούριοι. Άρα το 1/4 της ομάδας.

-«Οι παίκτες που ήταν από πέρυσι, ξέρανε πολύ καλύτερα κάποιες καταστάσεις, ήξεραν πως έπρεπε να λειτουργήσουν, να προπονηθούν...».
Προφανώς οι εφτά θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω…

- « Μην σκέφτεστε σαν νέους παίκτες μόνο τον Χατσερίδη ή τον Ζαμπά. Μιλάω για τον Λάμπρου, τον Χαρίση, τον Ενρίκε, τον Μυστακίδη, τον Κίτσιου. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν αυτό που θέλουμε». Γιατί και αυτοί οι πέντε στον ΠΑΟΚ άνηκαν και πέρυσι, αλλά αλλού έπαιζαν, άλλο ποδόσφαιρο και με άλλον προπονητή. (Δείτε τι ακριβώς είπε για τον Χαρίση…).

- «Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με τον Μπαλογιάννη σε μία θέση που δεν έχει παίξει ξανά, σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας». Αυτό γιατί έγινε στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, ΚΑΝΕΙΣ δεν καταλαβαίνει. Όπως και ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν γιατί έφυγε και ο Γιαννούλης… (Για να μην πάμε στον Μυστακίδη που επίσης ήταν έτοιμος).

- «Θυμηθείτε ότι έφυγαν δύο πολύ έμπειροι παίκτες, ο Μακ και ο Κάμπος» είπε και θύμισε… επί προσθέτως ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

- «Είναι προφανές ότι επείγουν κάποιες θέσεις. Τι παραπάνω να πω; Ένας επιθετικός και ένας αριστερός μπακ». Να και τα… επείγοντα για παίκτες που είτε ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι χρειάζεται εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες, είτε τους είχε δικούς του, αλλά τους έδωσε…

- «Όσο πιο σύντομα γίνεται... Ξοδεύοντας χρόνο, θα χάσουμε και το χρόνο προσαρμογής, τον οποίο χρειαζόμαστε. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ, καλές επιλογές, αλλά αν συμβεί οτιδήποτε, δεν θα έχουμε λύση».

Βάλτε σε όλα αυτά όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν τις περασμένες ημέρες με τον «ποδοσφαιριστή» Ντοριάν Λεβέκ και συμπληρώνεται όλο αυτό που εξηγούσαμε εδώ και εδώ τις περασμένες ημέρες από την Ολλανδία.

Δεν μπορεί… Κάποιες απαντήσεις θα δοθούν στον πολύ επιτυχημένο προπονητή του ΠΑΟΚ, στο όνομα του οποίου πίνουν νερό (μέχρι τώρα) όλοι μέσα στην ΠΑΕ.

Τέλος πάντων ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ήταν εκεί μαζί του εδώ και 3-4 μέρες. Θα του τα είπε ο προπονητής, έξυπνος άνθρωπος είναι ο τεχνικός διευθυντής, θα τα κατάλαβε, θα απάντησε σε αυτά τα θέματα και τώρα θα δώσει λύσεις.

* Την πρώτη μέρα διάθεσης διαρκείας από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έφθασε τα 1240! Και που είστε ακόμη… Όλα δείχνουν ότι σε λίγες μέρες αυτός ο κόσμος που πέρυσι δεν είδε 11 εντός έδρας ματς, θα φθάσει σε πολύ-πολύ μεγάλα νούμερα.

* Πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια; Ο Μάνταλος στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε και τον κουμπάρο του παράγοντα της ΑΕΚ, αναφερόμενος μόνο στο μικρό του όνομα; Μα αφού «ξαναεκτίθεσαι» που «ξαναεκτίθεσαι» δημοσίως, τι σε πιάνουν οι ντροπές στο τέλος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.