Ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας και φτιάχνει ομάδα για χρόνια η ΑΕΛ

Ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας και φτιάχνει ομάδα για χρόνια η ΑΕΛ

Φώτης Καρακούσης
Ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας και φτιάχνει ομάδα για χρόνια η ΑΕΛ

bet365

Ξεκάθαρος δείχνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΛ, με τους βυσσινί να κατεβάζουν σε μεγάλο ποσοστό το μέσο όρο ηλικίας, έχοντας ως στόχο να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα για χρόνια. Το gazzetta.gr αναλύει τις κινήσεις των Θεσσαλών.

Ιδιαίτερα φορτσάτη και κυρίως με ξεκάθαρο μεταγραφικό σχεδιασμό έχει μπει στο φετινό καλοκαίρι η ΑΕΛ. Οι... βυσσινί έχουν ήδη προχωρήσει σε πέντε αποκτήσεις ποδοσφαιριστών (έξι μαζί με τον Αναστασόπουλο που αποτελεί παρελθόν πριν καλά καλά γίνει παρόν) και σε επτά αποδεσμεύσεις (δεν βάζουμε την πώληση του Γιάννη Μασούρα στον Ολυμπιακό), οι οποίες όλες δείχνουν πως υπάρχει ένας σημαντικός στόχος.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ποιος είναι αυτός; Η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, όχι για έναν χρόνο, αλλά για τουλάχιστον μια τριετία. Μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που θα μπορεί να βγάλει τρεξίματα, να πιέσει ψηλά και να παίξει σε πολλά παιχνίδια ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Ο Σωτήρης Αντωνίου σε συνεργασία φυσικά με την διοίκηση και τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια, έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν πιστά αυτό το πλάνο και μόνο αν υπάρξει μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή μπορεί να αλλάξει, αλλά και πάλι αυτό θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Όλοι όσοι έφυγαν είναι πάνω από 30

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας με τις αποδοσμεύσεις. Με την αρχή να γίνεται με τον Πάβολ Φάρκας που έχει λίγους μήνες που έχει αποχωρήσει, οι... βυσσινί έχουν πει αντίο σε παίκτες που όλοι είναι άνω των 30 ετών. Με αυτό ξεκάθαρα δείχνουν διάθεση να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας, στοχεύοντας σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τον περσινό που η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν ήταν και ο πιο θεαματικός.

Οι 30 και άνω που έφυγαν

Πάμε να δούμε τους παίκτες 30 και άνω που αποχώρησαν από την ΑΕΛ

Λεοζίνιο (Βραζιλία, 33 ετών, μέσος)

Ο Βραζιλιάνος είχε συμμετοχή στην περσινή ομάδα παίζοντας 21 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας και 1 γκολ, ενώ στο Κύπελλο έπαιξε 5 ματς με επίσης 1 γκολ. Δεν ήταν ωστόσο από τους λεγόμενους βασικούς, καθώς πολλές φορές έμπαινε ως αλλαγή.

Μάρκο Γιοβάνοβιτς (Σερβία, 30 ετών, αμυντικός)

Δεν τον λες και αναντικατάστατο τον Σέρβο αμυντικό, που είναι και ο πιο νέος από τους 30αρηδες και άνω που αποχώρησαν από την ΑΕΛ. Πέρσι έπαιξε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος και 6 Κυπέλλου χωρίς να σκοράρει, ενώ δεν έκανε και την διαφορά στην άμυνα των Θεσσαλών.

Εμανουέλ Περόν (Αργεντινή, 35 ετών, επιθετικός)

Από τους πιο τίμιους παίκτες της ΑΕΛ, αλλά και του πρωταθλήματος συνολικά εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αργεντίνος έφτασε στα 35 του με τους... βυσσινί να τον αφήνουν ελεύθερο. Ο ίδιος προσπάθησε σε όλα τα ματς και στο πρωτάθλημα έπαιξε σε 25 παιχνίδια, προερχόμενος τις περισσότερες φορές από τον πάγκο πετυχαίνοντας 1 γκολ, ενώ στο Κύπελλο αγωνίστηκε σε 8 ματς επίσης με 1 τέρμα.

Θωμάς Ναζλίδης (Ελλάδα, 31 ετών, επιθετικός)

Από τους καλύτερους της ΑΕΛ την περσινή χρονιά. Ο Ναζλίδης πέτυχε καθοριστικά γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. Ισως να ήταν και η μοναδική περίπτωση που δεν θα υπήρχε θέμα να παραμείνει, αλλά και ο ίδιος ήθελε να ανέβει Θεσσαλονίκη, παίζοντας για τον αγαπημένο του Άρη, καθώς ποτέ του δεν έκρυψε την αγάπη του για τους... κίτρινους. Πέρσι ο έμπειρος επιθετικός είχε στο πρωτάθλημα 25 συμμετοχές και 5 γκολ και στο Κύπελλο οι αριθμοί του ήταν 8-3.

Μλάντεν Μπόζοβιτς (Μαυροβούνιο, 34 ετών, τερματοφύλακας)

Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας ήταν βασικός στα περισσότερα ματς της ΑΕΛ την περσινή χρονιά. Συνολικά έπαιξε σε 27 ματς πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου. Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά ήταν εξαιρετικός «κατεβάζοντας τα ρολά» και άλλες που έκανε λάθη. Στην Λάρισα προτιμήθηκε ένας πιο νεαρός, αν και στην θέση αυτή η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για την συνέχεια του καλκαιριού.

Φερντάντο Γουάλας (Βραζιλία, 32 ετών, αριστερός μπακ)

Από τους άνω των 30 που θα μπορούσαν να μείνουν στην ομάδα. Για την ακρίβεια πρόταση να συνεχίσει στην ΑΕΛ του έγινε, αρκεί να έριχνε τις οικονομικές του απαιτήσεις, δεν το έκανε και έτσι υπήρξε διαζύγιο. Ωστόσο μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες των Θεσσαλών την περσινή χρονιά, ο οποίος έπαιξε σε 22 ματς πρωταθλήματος και 6 Κυπέλλου χωρίς να σκοράρει.

Αντνάν Αγκάνοβιτς (Κροατία, 31 ετών, μέσος)

Θετικότατη η παρουσία και του Κροάτη, ο οποίος ήταν τόσο καλός που είχε προτάσεις και από Τουρκία. Η ΑΕΛ ήθελε να τον κρατήσει, ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα και τελικά υπήρξε συμφωνία για λύση του συμβολαίου. Πολύ καλός μέσος που αν είχε και μεγαλύτερη διάρκεια θα ήταν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.\

Ποιοι έχουν έρθει

Στον αντίποδα έως τώρα έχουν αποκτηθεί 5 παίκτες από την ΑΕΛ, με κανέναν να μην ξεπερνάει τα 26 χρόνια ηλικίας, κάτι που δείχνει αυτό που λέγαμε και πριν, πως στόχος των... βυσσινί είναι να μειώσουν τον μέσο όρο και να φτιάξουν μια ομάδα με ταχύτητα και αντοχές. Ομάδα που να μπορεί να αντέξει στην πίεση των αντιπάλων, αλλά και να μπορεί να πιέζει και αυτή όσο γίνεται περισσότερο.

Πάμε να δούμε τους παίκτες που αποκτήθηκαν.

Μπασέμ Μορσί (Αίγυπτος, 26 ετών, επιθετικός)

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά στην Αίγυπτο λένε πως αν αυτός ο παίκτης ερχόταν για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ, θα ήταν πρώτο θέμα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό που αν δεν είχε τα θέματα με τον χαρακτήρα του, τώρα θα ήταν στην Ρωσία με την αποστολή της χώρας του στο Μουντιάλ. Βέβαια αυτό που μένει είναι να δείξει και στο πρωτάθλημά μας τι μπορεί να κάνει, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως από τους παίκτες που αποκτήθηκαν είναι ο μοναδικός δανεικός και ο μοναδικός με έναν χρόνο συμβόλαιο, εκτός αν βρεθεί τελικά η χρυσή τομή και μείνει περισσότερα.

Πασχάλης Κάσσος (Ελλάδα, 26 ετών, μέσος)

Την περσινή χρονιά ο Κάσσος αγωνίστηκε στον Άρη συμβάλλοντας και αυτός σε σημαντικό βαθμό την άνοδο των... κιτρίνων. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα έπαιξε σε 19 παιχνίδια πετυχαίνοντας και 3 γκολ, ενώ στο Κύπελλο είχε 3 συμμετοχές χωρίς κάποιο τέρμα. Λογικά δεν προορίζεται για βασικός αλλά για μια πολύ καλή λύση από τον πάγκο, εκτός φυσικά αν δείξει άλλα πράγματα στον Αντωνίου και κερδίσει την θέση του.

Σαμί Φριουί (Αλγερία, 26 ετών, επιθετικός)

Από τους παίκτες στους οποίους αναμένεται να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό η ΑΕΛ. Ο Αλγερινός έκανε εξαιρετική περσινή χρονιά στην χώρα του και αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ξέρει να βρίσκει δίχτυα και αν το κάνει και στην ΑΕΛ σε τέτοιο βαθμό, τότε οι Θεσσαλοί όχι απλά θα βγουν αγωνιστικά κερδισμένοι, αλλά δεν αποκλείεται να κερδίσουν και οικονομικά από πιθανή πώληση. Ο Φριουί πέρσι έπαιξε σε 32 παιχνίδια πετυχαίνοντας 17 γκολ!

Νίκος Καρανίκας (Ελλάδα, 26 ετών, δεξί μπακ)

Η απόκτηση του Καρανίκα έδειξε από την πρώτη στιγμή πως στην ΑΕΛ είχαν αποφασίσει να πουλήσουν τον Γιάννη Μασούρα. Ο 26χρονος δεξιός οπισθοφύλακας έρχεται να καλύψει το κενό του. Θεωρείται και είναι πιο έμπειρος και μένει να δούμε αν καταφέρει να μην φανεί η απουσία του νεαρού μπακ που πουλήθηκε στον Ολυμπιακό. Πέρσι ο Καρανίκας είχε γεμάτη χρονιά με τον ΠΑΣ καθώς έπαιξε σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου χωρίς να σκοράρει.

Ιντρίς Μπάτχα (Αλβανία, 26 ετών, μέσος)

Ακόμα μία εξαιρετική όπως αναφέρουν από την Αλβανία κίνηση της ΑΕΛ. Πρόκειται για τον αρχηγό της Παρτιζάνι Τιράνων και καλύτερό της παίκτη. Καλείται να καλύψει το κενό του Αγκάνοβιτς, έχοντας σημαντικό κίνητρο καθώς μπορεί να έχει παίξει στην U21 της Αλβανίας, αλλά ακόμα όχι στην Εθνική Ανδρών της χώρας του. Με τις εμφανίσεις του στην Λάρισα θέλει να το πετύχει και μαζί φυσικά να βοηθήσει και την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου. Πέρσι ο Μπάτχα είχε στο πρωτάθλημα 31 συμμετοχές και 5 γκολ, όντας από τους καλύτερους της ομάδας του, ενώ είχε και δύο ματς στο Europa League.

Μοναδική εξαίρεση ο Μόρας

Στην συγκεκριμένη πολιτική της ΑΕΛ υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για την ακρίβεια μία και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μόρας. Ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός που επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα μετά την μεγάλη του καριέρα σε Ιταλία θα παραμείνει έχοντας τον ρόλο του αρχηγού κυρίως στα αποδυτήρια. Είναι ουσιαστικά η περίπτωση του ποδοσφαιριστή-διαφήμιση για τους Θεσσαλούς και με την καριέρα του, αλλά και το ήθος του και σε απλά ελληνικά, όσο αντέχει και θέλει να παίζει, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ρόστερ της ΑΕΛ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα