Το... πακέτο που προσφέρει ο Βασιλειάδης, η θέση των μεγάλων και οι... ατάκες της συνάντησης

Δημήτρης Τομαράς
Το... πακέτο που προσφέρει ο Βασιλειάδης, η θέση των μεγάλων και οι... ατάκες της συνάντησης

bet365

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο ότι εμμένει στο μοντέλο των 12, με τους δύο εκ των τεσσάρων μεγάλων να μην δείχνουν συναίνεση αλλά και αρκετούς μικρούς να το βλέπουν διστακτικά. Τι προσφέρει σε χρήματα μέσω της ΕΡΤ ο Υφυπουργός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν φανέρωσαν συναίνεση στο σκέλος της μείωσης των ομάδων με την πλευρά των ερυθρόλευκων να θυμίζει και παρεμβάσεις επί εποχής Κοντονή. Οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επέλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις και να μην τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενώ ο Αστέρας Τρίπολης μέσω του Γιώργου Μποροβήλου ήταν από τους λίγους που βλέπουν θετικά το μείον στον αριθμό των ομάδων. Ο Γιώργος Βασιλειάδης στον σχεδιασμό του έχει 3 κατηγορίες για την τελική αναδιάρθρωση. Δύο σε Super League με 12 ομάδες και επαγγελματικές και 1 ημιεπαγγελματική με 12 που θα είναι η Football League. Τι προσφέρει; Του χρόνου στο σύνολο το τηλεοπτικό πακέτο να είναι 50 εκατ. ευρώ με την σύμπραξη NOVA - ΕΡΤ. Όσα δίνει το συνδρομητικό και τα υπόλοιπα της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όμως θα δείχνει του χρόνου και ντέρμπι αλλά και ομάδες όπως ο Ολυμπιακός αγοράζοντας τα ματς από τη NOVA. Θα έχει και ξεχωριστές ζώνες ειδικά για το πρωτάθλημα. Σχεδόν δηλαδή 10 εκατ. ευρώ πάνω για τις ομάδες. Για την σεζόν 2019-2020 το ποσό αυτό θα πάει 55+...
ΠΛΑΝΟ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 270
Στην ουσία η πλευρά του Βασιλειάδη υποστηρίζει ότι προσφέρει στις ομάδες ένα πλάνο πενταετίας και σε αυτό το διάστημα θα έχει περίπου 250 εκατ. ευρώ ως τηλεοπτικά έσοδα στο σύνολό του. Το ποσό αυτό μπορεί να πάει ακόμα και στα 270. Η NOVA είναι ήδη σύμφωνη ενώ τα χρήματα αυτά όπως αναφέρουν από το Υφυπουργείο είναι πλήρως διασφαλισμένα από την ΕΡΤ. Για την δε Super League 1 η σκέψη στο πρωτάθλημα των 12 είναι για δύο γύρους και πλέι οφ με πρωταθλητή αλλά κα πλέι άουτ.
«ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Κ-20 ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ...»
Επί της διαδικασίας όλοι πήραν τον λόγο και μίλησαν. Ορισμένοι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν την άποψη πως ο κ. Βασιλειάδης άργησε να καταθέσει την πρότασή του.
Το Υφυπουργείο από την άλλη θύμισε ότι είναι κάτι που συζητάται καιρό τώρα και ότι προφανώς υπάρχει deadline για τις ομάδες... Άλλοι εκπρόσωποι ομάδων στο ότι θα παίρνουν μπόνους από την χρησιμοποίηση 6 παικτών της Κ-20 στην 11αδα τους σε 9 ματς (σ.σ. όπως υπήρχε στο πλάνο) είπαν ότι «εμείς Υπουργέ εάν βάζουμε μικρούς θα πέσουμε. Αν παίζουμε με 6 παίκτες της Κ-20 στην 11αδα έστω για 9 ματς θα χάσουμε την κατηγορία». Η ΑΕΛ μέσω του Αλέξη Κούγια έδειξε θετική στο να υποστηρίξει το πλάνο με την υποσημείωση όμως ότι εάν μειωθεί ο αριθμός των ομάδων θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό και δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει από την κοινωνία και τον περίγυρο της πόλης της Λάρισας διοίκησή της. Το Υφυπουργείο στάθηκε στο ότι με αυτά τα λεφτά που θα παίρνουν ως μπόνους όμως - όπως για την χρησιμοποίηση των μικρών - θα καλύπτουν όλο τους το μπάτζετ. Υπήρχαν πάντως ομάδες όπως ο Άρης που διέρρεαν μετά την συνάντηση ότι έμειναν ικανοποιημένες με όσα άκουσαν.
ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 10 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ 12, Η ΛΙΓΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ...
Το Υφυπουργείο και ο ίδιος ο Βασιλειάδης ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω. Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν τα αλλάζουν. Τονίζεται δε πως ήδη έγινε υποχώρηση για 12 ομάδες από τις 10 που ήθελε αρχικά για το 2019-2020. Η Λίγκα από την στιγμή που έχει αρκετές ομάδες να μην συναινούν θα πάει στην συνεδρίαση της Παρασκευής στις 16.00 για μία αντιπρόταση. Αντιπρόταση που ο Υφυπουργός λέει ότι δεν δέχεται (σ.σ. συνεχίζει να λέει πως δεν τον νοιάζει το πως η Super League θα οδηγηθεί στις 12 και ότι είναι θέμα δικό της καθαρά), άρα μένει να φανεί εάν θα βρεθεί λύση γιατί με τα τωρινά δεδομένα & με τις... άστεγες τηλεοπτικά ομάδες να παραμένουν το πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι για τα καλά στον αέρα...
ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Όλες οι ομάδες πλην του ΟΦΗ είχαν εκπροσώπηση στην επαφή με τον Βασιλειάδη. Από τον Ολυμπιακό πλην του κ. Μπαταγιάννη υπήρξε και νομικός εκπρόσωπος, από την ΑΕΚ ο Αλεξίου, από τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης, από τον Παναθηναϊκό ο Κωνσταντίνου, από τον Αστέρα ο Μποροβήλος, από τον Απόλλωνα ο Μονεμβασιώτης, από τον Πανιώνιο ο Ζαμάνης, από τον Λεβαδειακό οι Κολοκυθάς και Μπαλόκας, από τον Παναιτωλικό ο Κωστούλας, από τον Ατρόμητο ο Σπανός με την Κοξένογλου, από τον Άρη ο Καρυπίδης, από την ΑΕΛ ο Κούγιας, από την Ξάνθη ο Στράτος, από τον ΠΑΣ ο Χριστοβασίλης και από Λαμία ο Τσικνής. Εκτός από τον ΟΦΗ off ήταν φυσικά και οι Πλατανιάς και Κέρκυρα που έχουν πέσει. Από την διοίκηση της Super League ήταν ο πρόεδρος κ. Μπαταγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης ενώ την Λίγκα εκπροσώπησε και ο Οικονομάκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα