Λίγη βοήθεια θέλει αυτός ο ΠΑΟΚ

Λίγη βοήθεια θέλει αυτός ο ΠΑΟΚ

Λίγη βοήθεια θέλει αυτός ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για όσα δείχνει ο ΠΑΟΚ, για τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με συγκεκριμένους παίκτες και όσα χρειάζεται αυτή η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.

Σερβία – Βραζιλία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ζεσούς ανοίξει το σκορ. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πολλά και ιδιαίτερα συμπεράσματα δεν βγήκαν από το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ. Τα συμπεράσματά μας δηλαδή, δεν βγαίνουν από το 5-0 κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Γάνδης, αλλά από όλες αυτές τις ημέρες παραμονής στην Ολλανδία.

Ξεκινάμε από τα γενικά...

Η ομάδα έχει συνέχεια. Φαίνεται αυτό από την καθημερινότητα και από πολλές ασκήσεις και αυτοματισμούς που βγαίνουν με… κλειστά τα μάτια από τους «παλιούς». Το κλίμα είναι εξαιρετικό και αυτό δεν γράφεται επειδή… έτσι είθισται. Αυτοί οι παίκτες έχουν περάσει πολλά μαζί και πλέον το δέσιμό τους είναι μεγάλο. (Αφήστε που μερικοί είναι πραγματικά για δέσιμο… Αλλά και αυτοί βοηθούν στο ωραίο κλίμα).

Οι σχέσεις παικτών-προπονητή είναι εκπληκτικές. Πώς τα καταφέρει ο Ρουμάνος; Ας μην μείνουμε στον Πρίγιοβιτς, κάτι που έχει γραφτεί πολλές φορές. Προχθές έμαθα τι έγινε με τον Κάνιας. Ο Ισπανός τρελάθηκε μία περίοδο που δεν έπαιζε και θεωρούσε ότι ο Λουτσέσκου έχει κάτι προσωπικό μαζί του. Μόλις το έμαθε αυτό ο προπονητής, τον κάλεσε για κρασί! Βγήκαν τα είπαν, τα ξαναείπαν και… φθάσαμε σε ένα σημείο να δούμε τον Κάνιας στον τελικό να παίζει για τον εαυτό του, για τον Ραζβάν, για τον Μιρτσέα, για τον γιο του Ραζβάν, για την εγγονή, και την Ρουμανία ολόκληρη!!

Πάμε στα ειδικά-ατομικά έχοντας πάντα την επιφύλαξη ότι μπορεί και να είναι νωρίς για πολλά συμπεράσματα...

Ο Πέλκας έχει ξεφύγει... Δεν τους «βλέπει» μέσα στο γήπεδο. Ο «αέρας», το κάθετο παιχνίδι του, η ποιότητά του στην τελική ενέργεια, έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. Ο Μυστακίδης λίγη τύχη θέλει και… μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα ως φορ. Το γκολ το «έχει» και στον Παναθηναϊκό καλά θα κάνουν να τον ξεχάσουν… (Εδώ μας λένε ότι θα φύγει ο Κουλούρης!! Δηλαδή αν φύγει και ο Μυστακίδης, φορ ποιος θα παίξει; Ο Κωστίκος;)

Ο Ζαμπά έχει τρομερά φυσικά προσόντα. Σώμα και ταχύτητα. Είναι ο ορισμός του ταχυδυναμικού. Αυτές είναι βάσεις που πρέπει να δουλευτούν για να μπει και στο πνεύμα της ομάδας. Μακάρι να έχει και το γκολ… Ο Χαρίσης μπορεί να δώσει μεγάλες λύσεις στο κέντρο. Έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα. (Γενικά ο ΠΑΟΚ για το κέντρο, δεν μπορεί να αγχώνεται τόσο…).

Ο Λάμπρου κάνει την έκπληξη. Κανείς δεν τον περίμενε τόσο ποιοτικό και τόσο ώριμο. Μπράβο του… Ο Ελ Καντουρί «παλεύει» να αναδειχθεί ως νέα μεταγραφή. Απλά –προς το παρόν- παίζει στο «10» εκεί όπου ο Πέλκας δεσπόζει.

Ο Χατσερίδης θα αργήσει να μπει στο σύνολο και… τέλος υπάρχει και το φαινόμενο Λεβέκ. Νομίζω ότι όλοι αυτοί που σχετίζονται με την παρουσία του συγκεκριμένου στον ΠΑΟΚ, δεν θέλουν να γράψω ό, τι σκέφτομαι… Τέλος πάντων, η παρουσία αυτής της μεταγραφής-σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση τεράστιου βαθμού για τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

Με βάση όλα αυτά και ενώ ο Λουτσέσκου ελέγχει την κατάσταση με αυτούς που έχει, θέλει λίγη βοήθεια παραπάνω για να πετύχει τους στόχους του. Και όταν ο ΠΑΟΚ βάζει στόχο την πρόκριση επί της Βασιλείας και την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, καλό είναι να δημιουργεί και όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να το πετύχει αυτό.

Καλό θα είναι να έχει ένα φορ… αύριο-μεθαύριο. (Φορ με τα χαρακτηριστικά που ζήτησε ο προπονητής εδώ και πολύ-πολύ καιρό). Καλό θα είναι να μην φύγει άλλος παίκτης κορμού και ενδεκάδας που ενέπνεε σιγουριά, για να έρθει κάποιος παίκτης-στοίχημα.

Καλό θα είναι να εξαφανιστούν όσοι «κοροϊδεύουν»

Καλό θα είναι να ισχύει ότι… αυτός που αποφασίζει και έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το ρόστερ και τις ανάγκες του, είναι ο προπονητής. Λίγη βοήθεια χρειάζεται και ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεγάλα πράγματα…

Λίγη… Όχι πολλά πράγματα. Γιατί όταν πας για τα πολλά, πολλές φορές χάνεις και τα λίγα. Τα σίγουρα… Αυτά που σου κάνουν τη δουλειά. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη να αναγνωριστεί η ικανότητα ή η δυνατότητα του Σαββίδη να κάνει μεγάλα πράγματα. Όλοι το ξέρουν αυτό… Τα πάντα μπορεί να κάνει. Εδώ μέχρι και τον Μπερμπάτοφ έφερε! Ποιος θα τον αμφισβητήσει;

Γι’ αυτό… λίγα και καλά. Νωρίς όμως, γιατί η Βασιλεία περιμένει… Εκτός και αν δεν είναι αυτός ένας μεγάλος στόχος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.