«Ένα σχέδιο που φοβούνται να υποστηρίξουν οι μικροί και αρνούνται να απορρίψουν οι μεγάλοι»

«Ένα σχέδιο που φοβούνται να υποστηρίξουν οι μικροί και αρνούνται να απορρίψουν οι μεγάλοι»

«Ένα σχέδιο που φοβούνται να υποστηρίξουν οι μικροί και αρνούνται να απορρίψουν οι μεγάλοι»

«Ένα σχέδιο για το ποδόσφαιρο που φοβούνται να υποστηρίξουν οι μικροί και αρνούνται να απορρίψουν οι μεγάλοι». Έτσι σχολιάζεται από τους ανθρώπους του Απόλλωνα το θέμα της αναδιάρθρωσης στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας.

Μια πολύ κρίσιμη μέρα σήμερα τόσο η εκλογή του νέου προέδρου της Super League όσο και η θέση που θα πάρει η Λίγκα για την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων που προτείνει ο Υπουργός κ. Βασιλειάδης.

Σ' ότι αφορά τις προθέσεις του Υπουργού για την αναδιάρθρωση έχουν κατατεθεί οι προτάσεις του Υπουργού.

Με τις θέσεις του Υπουργού φαίνεται ότι συντάσσεται κι ο Πλατανιάς αφού κι αυτός παρουσίασε σχεδόν κάτι ανάλογο.

Το μόνο σχέδιο που απομένει από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι το σχέδιο του Απόλλωνα που δίνει λύσεις σε όλους (φυσικά και μπορούν να γίνουν διάφορες αλλαγές) αρκεί να τις δεχτούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι - δηλαδή οι ίδιες οι ομάδες και η πολιτεία.

«Ένα σχέδιο που φοβούνται οι μικροί να το υποστηρίξουν και αρνούνται οι μεγάλοι να το απορρίψουν», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται στην Ριζούπολη με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση. 
Το εν λόγω σχέδιο αναφέρεται σε ένα κανονικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, όπως λειτουργούν τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αυξάνοντας κατά πολύ τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος.

Δε θίγει τα συμφέροντα των 4 μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος και αυτό περιορίζει τις αντιρρήσεις τους για να δημιουργήσουν αξεπέραστα προβλήματα.

Ενισχύει τις υπόλοιπες ομάδες αυξάνοντας τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος της Super League.

Εξυγιαίνει το πρωτάθλημα της Football League και το κάνει ένα κανονικό πρωτάθλημα το οποίο θα αποκτήσει περισσότερο ανταγωνισμό και μεγαλύτερη τηλεοπτική αξία.

Δημιουργεί καλύτερο και περισσότερο τηλεοπτικό προϊόν, αφού αυξάνεται ο αριθμός αγώνων και φυσικά το προϊόν είναι μεγαλύτερο με τη θέσπιση του League Cup.

Δίνει λύση στον Υπουργό, ο οποίος θα μπορέσει να επιτύχει την αλλαγή που επιθυμεί στο ποδόσφαιρο χωρίς να συγκρουστεί με το ποδόσφαιρο, την UEFA και τη FIFA. Αυτό είναι επίσης κάτι που υποστήριξε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης στην παρουσίαση του εν λόγω πλάνου του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Βασιλειάδης έχει την ευκαιρία να γίνει «ποδοσφαιρικός ήρωας».

Best of internet